Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şeriflerde Kıssalar.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 601" data-attributes="member: 3"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong><span style="color: Black">Hadis No : 4983</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong><span style="color: Black">Ravi: İbnu Ömer</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong>Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden önce yaşayanlar arasında Kifl adında biri vardı Bildiğinden hiç şaşmazdı İhtiyaç içinde olduğunu bildiği bir kadına gelerek, altmış dinar verdi Kadından kam almak üzere teşebbüse geçince kadın, titredi ve ağladı "Niye ağlıyorsun?" diye sorunca, kadın: "Bu benim hiç yapmadığım (haram) bir amel Bu günaha beni razı eden de fakrımdır!" dedi Adam da: "Yani sen şimdi Allah korkusuyla mı ağlıyorsun? Öyleyse, Allah'tan korkmaya ben senden daha layıkım! Haydi git, verdiğim para da senin olsun Vallahi ben bundan böyle Allah'a hiç asi olmayacağım!" dedi Adam o gece öldü Sabah, kapısında şu yazılı idi: "Allah Kifl'i mağfiret etti!" Halk bu duruma şaşırdı kaldı Allah o devrin peygamberine Kifl'in durumunu vahyen bildirinceye kadar şaşkınlık devam etti"</strong></span></span></p><p></p><p>Kaynak: Tirmizi, Kıyamet 49, (2498)</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong><span style="color: Black">Hadis No : 4984</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong><span style="color: Black">Ravi: Ebu Vail</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong>Tanım: Ebu Vail, Rebia kabilesinden el-Haris İbnu Yezid el-Bekri adında bir adamdan naklen anlatıyor: "Medine'ye gelmiştim, Resulullah (sav)'ın yanına gittim Mescid, cemaatle dolu idi Orada dalgalanan siyah bayraklar vardı Hz Bilal (ra) kılıcını kuşanmış, Resulullah ()'ın yanında duruyordu Ben: "Bu insanların derdi ne, (ne oluyor)?" diye sordum "Resulullah (sav) Amr İbnu'l-As'ı, Rebia'ya doğru göndermek istiyor, (onun hazırlığı var)!" dediler Ben: "Ad elçisi gibi olmaktan Allah'a sığınırım" dedim Aleyhissalatu vesselam: "Ad elçisi de nedir?" buyurdular Ben: "Bunu çok iyi bilen kimseye düştünüz Ad (kavmi) kıtlığa uğrayınca Kayl'ı kendileri için su aramaya gönderdi Kayl da, Bekr İbnu Muaviye'ye uğradı O, buna şarap içirdi ve Mekke'de o sıralarda seslerinin ve tegannisinin güzelliğiyle meşhur Cerade isminde iki cariye de şarkılar söyledi [Bu suretle bir ay kadar kaldıktan sonra], Mühre (İbnu Haydan kabilesinin) dağına müteveccihen oradan ayrıldı Dedi ki: "Ey Allahım! Ben sana ne tedavi edeceğim bir hasta, ne de fidyesini ödeyeceğim bir esir için gelmedim Sen kulunu, sulayıcı olduğun müddetçe sula Onunla birlikte Bekr İbnu Muaviye'yi de sula -Böylece kendisine içirdiği şarap için ona teşekür eder" Bunun üzerine onun için üç parça bulut yükseltildi Biri kızıl, biri beyaz, biri de siyah Ona: "Bunlardan birini seç!" denildi O, bunlardan siyah olanını seçti Ona: "Ad kavminden tek kişiyi bırakmayıp helak edecek bu bulutu toz duman olarak al!" denildi" Bunu söyleyince (sav): "(Onlara) sadece şu -yüzük halkası- miktarında rüzgar gönderildi" buyurdular ve arkasından şu mealdeki ayet-i kerimeyi tilavet ettiler: "Ad (kavminin helak edilmesinde) de (ibret vardır) Hani onların üzerine o kısır rüzgarı göndermiştik Öyle bir rüzgar ki, her uğradığı şeyi (yerinde) bırakmıyor, mutlaka onu kül gibi savuruyordu" (Zariyat 41-42)</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong></strong></span></span></p><p>Kaynak: Tirmizi, Tefsir, Zariyat, (3269, 3270)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 601, member: 3"] [SIZE=3][COLOR=SeaGreen][B][COLOR=Black]Hadis No : 4983 Ravi: İbnu Ömer[/COLOR] Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden önce yaşayanlar arasında Kifl adında biri vardı Bildiğinden hiç şaşmazdı İhtiyaç içinde olduğunu bildiği bir kadına gelerek, altmış dinar verdi Kadından kam almak üzere teşebbüse geçince kadın, titredi ve ağladı "Niye ağlıyorsun?" diye sorunca, kadın: "Bu benim hiç yapmadığım (haram) bir amel Bu günaha beni razı eden de fakrımdır!" dedi Adam da: "Yani sen şimdi Allah korkusuyla mı ağlıyorsun? Öyleyse, Allah'tan korkmaya ben senden daha layıkım! Haydi git, verdiğim para da senin olsun Vallahi ben bundan böyle Allah'a hiç asi olmayacağım!" dedi Adam o gece öldü Sabah, kapısında şu yazılı idi: "Allah Kifl'i mağfiret etti!" Halk bu duruma şaşırdı kaldı Allah o devrin peygamberine Kifl'in durumunu vahyen bildirinceye kadar şaşkınlık devam etti"[/B][/COLOR][/SIZE] Kaynak: Tirmizi, Kıyamet 49, (2498) [SIZE=3][COLOR=SeaGreen][B][COLOR=Black]Hadis No : 4984 Ravi: Ebu Vail[/COLOR] Tanım: Ebu Vail, Rebia kabilesinden el-Haris İbnu Yezid el-Bekri adında bir adamdan naklen anlatıyor: "Medine'ye gelmiştim, Resulullah (sav)'ın yanına gittim Mescid, cemaatle dolu idi Orada dalgalanan siyah bayraklar vardı Hz Bilal (ra) kılıcını kuşanmış, Resulullah ()'ın yanında duruyordu Ben: "Bu insanların derdi ne, (ne oluyor)?" diye sordum "Resulullah (sav) Amr İbnu'l-As'ı, Rebia'ya doğru göndermek istiyor, (onun hazırlığı var)!" dediler Ben: "Ad elçisi gibi olmaktan Allah'a sığınırım" dedim Aleyhissalatu vesselam: "Ad elçisi de nedir?" buyurdular Ben: "Bunu çok iyi bilen kimseye düştünüz Ad (kavmi) kıtlığa uğrayınca Kayl'ı kendileri için su aramaya gönderdi Kayl da, Bekr İbnu Muaviye'ye uğradı O, buna şarap içirdi ve Mekke'de o sıralarda seslerinin ve tegannisinin güzelliğiyle meşhur Cerade isminde iki cariye de şarkılar söyledi [Bu suretle bir ay kadar kaldıktan sonra], Mühre (İbnu Haydan kabilesinin) dağına müteveccihen oradan ayrıldı Dedi ki: "Ey Allahım! Ben sana ne tedavi edeceğim bir hasta, ne de fidyesini ödeyeceğim bir esir için gelmedim Sen kulunu, sulayıcı olduğun müddetçe sula Onunla birlikte Bekr İbnu Muaviye'yi de sula -Böylece kendisine içirdiği şarap için ona teşekür eder" Bunun üzerine onun için üç parça bulut yükseltildi Biri kızıl, biri beyaz, biri de siyah Ona: "Bunlardan birini seç!" denildi O, bunlardan siyah olanını seçti Ona: "Ad kavminden tek kişiyi bırakmayıp helak edecek bu bulutu toz duman olarak al!" denildi" Bunu söyleyince (sav): "(Onlara) sadece şu -yüzük halkası- miktarında rüzgar gönderildi" buyurdular ve arkasından şu mealdeki ayet-i kerimeyi tilavet ettiler: "Ad (kavminin helak edilmesinde) de (ibret vardır) Hani onların üzerine o kısır rüzgarı göndermiştik Öyle bir rüzgar ki, her uğradığı şeyi (yerinde) bırakmıyor, mutlaka onu kül gibi savuruyordu" (Zariyat 41-42) [/B][/COLOR][/SIZE] Kaynak: Tirmizi, Tefsir, Zariyat, (3269, 3270) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şeriflerde Kıssalar.
Alt