Aleykum selam ve HAYIRLI cumalar..
Hayirdir insallah..
bu ruya yorumunda kafam karisti.. cunku ruyayi goren profilinde olan anne mi gordu ben oyle anliyorum..yoksa oglumu..
lutfen her ruyayi sadece profilinde bilgisi olan uye yazsin yoksa ben de gerceklerde takiliyorum...
bazen ruyayi goren kisilerin icinde bulundugu celiski, kararsizlik ruyalarina da yansidigi icin benim de kafam karisiyor...ayni yumak gibi her sey ic ice ve karisik...
yani Siz bir konfeksiyon dukkani gibi bir yer acmayi dusunuyorsunuz..
peki o ruyanizdaki komsu hanimlar yoksa siz 3 kisi ile bir olup beraber acmayi mi dusunuyorsunuz ki ruyaniz buna isaret ediyor..Allahu alem...
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
Ruyanizdan son zamanlarda bazi zorluk ve buhranlar ,celiski, kararsizlik ve korkular yasadiginizi yorumluyorum..
ama derdin dermani cozumu yanlis yerlerde aramayin der bu Fakir!
Derdinizin Dermani Derdi Verene Yonelmektir...
çay demlediğini çay pişirdiğini görmek; bu rüya gerçek yaşamda memnuniyet ve hoşnutluk temsil eder.
Hayatınızda güzel bir dönem yaşamakta veya bu güzel döneme girmekte olduğunuzu simgeler.Yeter ki Siz Haram dan ,KUL HAKKINDAN UZAK durun
ve ne yaparsaniz yapin ilk once bu isin Ehli ile bir istisare YAPIN...kardesim...
Hayat kararlardan ibarettir ve kararlar birer kibritti. Doğru yerde yakildiginda seni ısıtacak ateş çorbanı kaynatacak aşin eşin oluyor!!
yanlış yerde kibrit cakildiginda içinde bulunduğun evle birlikte seni de yakabilecek kapasidedir!!
Hayat öyle basite alınacak bir oyun değil... Oyunun kurallarını bilmen ve ona Gore oynaman bilmek yetmiyor!!
Çok daha önemli olan başka bir şey var... Kendini bilmek… Ne istediğini neyin seni mutlu edeceğini ve kim olduğunu UNUTMAMAK gerekli...
Ancak o zaman doğru kararlar veriyor ve mutlu bir hayata sahip olabiliyordun...
Ve kararlar birer kibritti… Ya herkesin hayri selametti icin YAKIN!! yada hepsini lutfen cope atin....
hayatın bize yaptığı bir şey yok! ne yaptıysak ve yapiyorsak kendi kendimize yapiyoruz..
Bakin hemen bir ayet düştü gönlüme "Başınıza gelenler kendi ellerinizle kazandıklarınızdandır"
Rabbim size Sabri cemil i ihsan etsin..inanin hic kimse SABIR gibi guzel RAHMET ile kusatilmamistir..
Selamet ile Hayra kalin efendim..
"birde okuduğum sitelerde mürşit diye tabir edilen ve herkesin bir mürşidi olduğu ifade edliliyor bunu nasıl anlıyacağız ""
bu sorunuzun cevabi cok genis ve farkli sittelerde farkli okuyacaginiza da eminim..
Allah bizi dogru yoldan ayirmasin.. kalplerimize iman ve idrak versin duasi ile sozume baslamak istiyorum..
yaniliyorsam Allah cc beni de af etsin...
Soru:Herkesin mürşidi var mıdır? Mürşidini bulamadıysan ya da daha sonradan böyle bir şeyi duyduysan Mürşidi isteme namazını kılmak doğru mudur?
CEVAP: Mürşid, kişiye cennete ulaşma yolunda yardım eden önder, rehber demektir.
Bizim mürşidimiz Allah’ın bize ve bütün âlemlere rahmet olarak gönderdiği biricik Peygamber aleyhisselam efendimizdir.
Yegâne mürşid odur. Onun dışında kim varsa o, kendisi de bir mürşide muhtaçtır.
Onun dışındakiler için mürşid yerine öğretmen ,hoca demek daha münasip olur.
Kim, Allah’ın dinini öğrenmemize, imani konuları, ibadetleri, ahlâkı bilmemize yardım ediyorsa o, bizim öğretmenimiz, yardımcımızdır. O bize öğrettiği için ecir kazanır biz de öğrenip yaşadığımız için ecir kazanırız.
Bu kadar net ve kesin bir çizgiyi hayaletler âlemine taşımaya ne gerek var?
Dinimizi zorlaştırmaktan zevk mi alıyoruz? Mesele budur. Abartmayalım, zorlaştırmayalım. Allah’a emanet olun.