Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Güzel Bir Hadis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 44594" data-attributes="member: 3"><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px">Peygamber efendimiz demiştir ki; birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px">Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer Definden sonra herkes evine döner, </span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px">Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px">Güzel kişi der ki.”</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><em><span style="color: DarkGreen">O benim refakatim, O benim dostumdur, hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam. Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız. Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.</span></em></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px">Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”<span style="color: DarkGreen"><em>Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım.</em></span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkGreen"><em>Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın.</em></span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkGreen"><em></em><span style="color: Black">Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar. </span></span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black"></span></span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkGreen"><span style="color: Black"></span></span> Allahın Resulu(SAV) demiştir ki: <span style="color: DarkGreen"><em>Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. </em></span></span></strong></span></p><p> <span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Blue">Lutfen bu hadisi </span></span></strong></span><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Blue">kopyalayın çoğaltın </span></span></strong></span><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: Blue">herkese gönderiniz</span>, çünkü Resullah(SAV) demiştir ki: “<span style="color: DarkGreen">Bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz</span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 44594, member: 3"] [SIZE=4][B][SIZE=3]Peygamber efendimiz demiştir ki; birisi öldüğünde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece güzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur. Kefenlendiğinde kefen ile merhumun göğsü arasına girer Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adlı iki özel Melek gelir,öleni kişisel mahremiyet içerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek üzere ,göğsünde duran güzel kişiyi ayırmaya çalışır. Güzel kişi der ki.” [I][COLOR=DarkGreen]O benim refakatim, O benim dostumdur, hiçbir şekilde Onu yalnız bırakmam. Eğer siz sorgulama için görevlendirildiyseniz,görevinizi yapınız. Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.[/COLOR][/I] Sonra ölmüş arkadaşına döner der ki, ”[COLOR=DarkGreen][I]Ben, bazen yüksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım. Endişe etme,Münker ve Nekirin sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksın. [/I][COLOR=Black]Sorgulama bitince güzel kişi Onun için Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir döşek hazırlar. [/COLOR][/COLOR] Allahın Resulu(SAV) demiştir ki: [COLOR=DarkGreen][I]Hesap gününde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatçi olamayacaktır. [/I][/COLOR] [COLOR=Blue]Lutfen bu hadisi [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=4][B][SIZE=3][COLOR=Blue]kopyalayın çoğaltın [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][SIZE=4][B][SIZE=3][COLOR=Blue]herkese gönderiniz[/COLOR], çünkü Resullah(SAV) demiştir ki: “[COLOR=DarkGreen]Bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Güzel Bir Hadis
Alt