Güveçte patlıcan.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
1436876392_b6b63498ec.jpg




MALZEMELER

1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
3 adet orta boy patates
2 kuru soğan
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası veya ben kavanozlara yazdan hazırladığım Domates suyundan 2 yemek kaşığı koydum
Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kıyma tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ( veya yazdan hazırladığımız domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir .
 
Üst Alt