Gusülsüz iken esma çekilebilir mi?

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamun aleykum sayın kardeşlerim. Benim size bir sorum olacak. Acaba gusülsüz iken ya kahhar, ya settar vs gibi esmalar çekilebilir mi? Veya hangi esmalar çekilebilir? Cevaplarsanız çok sevinirim, ALLAH şimdiden çok razı olsun.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Esselamun aleykum sayın kardeşlerim. Benim size bir sorum olacak. Acaba gusülsüz iken ya kahhar, ya settar vs gibi esmalar çekilebilir mi? Veya hangi esmalar çekilebilir? Cevaplarsanız çok sevinirim. ALLAH şimdiden çok razı olsun.
Aleykümselam kardeşim, gusulsüz iken esmalar okunabilir, bunlar zikirdir. Bunlardan bazıları Kuran-ı Kerimde geçiyor, bazıları geçmiyor.

Yanlız benim anlamadığım, gusülsüzlük derken erkeklerin durumundan bahsediyorsun herhalde! Yani cünüp olma hali. Cünüp olduğunda en kısa sürede yıkanıp gusül abdesti alınması gerektiği malum. Bu süre içinde de esma okumanın nedenini anlayamadım. Gusül abdestini alıp yıkanıp temizlendikten sonra esmaları okusan olmuyor mu?

Hanımların gusülsüzlük halinden (hayız) bahsediyorsan o ayrı. Uzunca bir süre bu halleri devam ettiğinden, esma okumak isteyebilirler. Yine aynı şekilde bu durumlarda esma okumakta sakınca yok.

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim kardeşim. ALLAH sizden razı olsun. Evet dediğiniz gibi, ben bu soruyu hanımım için sordum. Yoksa cünüpken en geç iki namaz arası yıkanmak zorunda olduğumuzu ben de biliyorum. ALLAH inşallah sizden tekrar tekrar razı olsun sevgili kardeşim. Çok teşekkürler, sağolun.

Üst Alt