Gurbetten esintiler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namaz38.jpg

Bugun Yine Cuma ve her Cuma oldugu gibi Beni bilenler her Cuma oldugu gibi degismez bir duzenim oldugunu bilirler..

Yine Bugun Cuma namazindan 1 saat once Caminin yanindaki islami okulla giitip ufakliklari alayim dedim..
aboo Pizza yiyorlardi veya Pizza onlari yiyordu her yanlari gelincik bahcesi dometes gibi kipkirmizi...
neyse Onlari temizleyip abdest alsinlar diye abdesthaneye gecer..artik abdest mi Gusul mu orasini bilemem deryadan cikan kucuk baliklar gibi islanirlar..

okuldan camiye dogru giderken ufakliklar o kucucuk elleri kocaman yurekleri ile caminin o kocamaan duvarina sarilip...
My cami.. Noo my.. benim cami yook yook benim diye hic bir seyi paylasamadiklari koskoca camiyi de kendi aralarinda paylasamazlar..!

Amaa cook ayip oluyor evladim kacin ordan!
My Camii cami benim diye o kocaman uzunn ellerim kucucuk yuregim ile ben sarilirim..
tabii ardindan gulusur camiye geceriz..
Ehh camiye her ilk gelen tehiyyetul mescid namazi kilar.. benim ufakliklar sanki halay ceker gibi itise kakisa kilarlar..

Neyse kildik oturduk.. baktim bir anne 5,6 yaslarindaki kizini onunla mescid namazi kilsin diye zorluyor!
cocuk hic kimildamiyor inatcinin teki sanki bana cekmis..
Eh musliman muslimanin aynasi din kardesligi var arada o kadar da ceksin artik..

anne bir guzel nasihat vaazlar veriyor ki..ben tam kalkip tekrar mescid namazi kilmak isterken..
bir sey dikkatimi cekti.. namaza kaldirmaya calistigi kizin ayaklar..
....
bir ayaginda corap var diger corabi kaybetmis veya dusurmus mu ne ?diger ayaginda corap yok..
ehh Kiz cocugu ile erkek cocugu farklidir..
erkek cocugu giyim kusam..fark etmez ama KIZ cocugu hayatta tek corap ile ayaga kalkmaz. hii
cook komik ti.. anne bunu fark edememisti..
neyse dedim ki en iyisi yanina gideyim ben de corabimin bir tekini cikarayim da gorsun yanliz onun corabi eksik degil...
yanina oturdum corabimi cikardim.. kenara biraktim O da benim corabi alip giydi ve namaza kalkti.. ahh zamane cocuklari oyuna mi getirmisti beni Yoksa Ben mi Oyuna gelmistim. hmm???<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Neyse tek corapla kaldi bu fakir...
Her Cuma..Cumadan once..Musliman olmak isteyen Yabancilar varsa Onlar sehadet getirirler Camide..
Baktim..5.6 ay once musliman olmus bir kardesimiz annesini Musliman olmasi icin getirmis...
Bayan cook da guzel ve cekici biri.. yanina yaklastim selam verdim biraz sohbet ettik..
HANIM DAN NEDEN MUSLIMAN OLMAK ISTEDIGINI SORDUM MUSAADENIZLE ...
basladi anlatmaya.. genc yasta cook hatalar yaptim.. oglumu genc yasta dogurdum..Anneligi bilmeden oglumu yetistirmeden oglum geldimi 18 yasina..
basladi evde sarhos babasi gibi kirmaya.. beni azarlayip eziyet etmeye..
ben de onu evden kovdum..
Oglum 5,6 sene ayri evde musliman genclerle kaliyormus..
artik Ne O beni aradi nede ben onu..
5,6 ay once ilk kez kapima cicekler ve hediye ile geldi.. cook sevindim.. ne olursa olsun evladim..idi..
ama benim oglum basladi haftada 2,3 kez gelmeye evde yardimci oluyor alisverisimi yapiyor hiic incitmiyordu artik...
oysa Batida cocuklar anne babasini 5,10 senede bir ziyaret ederler..
ve bir gun ogluma sordum.. What`s up?
ne oluyyor?niye boyle iyi davraniyorsun ben den ne istiyorsun beklentin ne gibilerinden?
Oglum basladi hickiriklarla aglamaya ve anlatti...
_anne ben musliman oldum!Ve islami ogrendigimde gordum ki Anne babaya Off bile denmezmis.. oysa ben sana cook cektirdim..'

HAKKINI HELAL etmeni istiyorum.. diyerek boynuma sarildi...
Sasirmistim bunu ruyamda gorsem inanmazdim ama oglum.. sevgi ,,saygi.. hurmette hic kusur etmiyordu...
kadina anneye bu kadar deger veren dini merak ettim arastirdim.. ve begenip musliman olmaya karar verdim.. dediginde Ben de Bu hanim kardesim de..agliyordu...<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Neyse Hutbe de basladi Hutbe Hicret..Muharem Ayi ile ilgili idi...
Imam efendi Butun Peygamberlerin bir sekilde Hicret ettiklerini ayetler ile cook da guzel anlatmis..ve bu Pazar ve pazartesi.. Muharemin 9 ve 10 topluca bizleri oruca davet ediyordu.. Bu pazar ve pazartesi camimizde toplu iftar olacagini herkese Ehlen Ve sehlen...Hos geldiniz.. Buyrun diyerek hutbeyi bitirdi...
..
Namaz kilindi namazdan sonra bir genc musaade isteyerek Soru sordu?
sordugu Imam efendi ben de muhacir ecrini almak istiyorum..
nasil hicret edebilirim deyince cook duygulandim..
imam efendi de aynen sunlari soyledi..

Peygamberimiz (S.A.V)’buyurdu ki:
“Kişinin Allah için haramlardan sakınması, onun Allah yolunda cihat etmesinden daha hayırlıdır.”

Allah yolunda cihat, farzdır ve çok büyük ibadettir. Ancak haramlardan sakınmak daha zordur ve nefisle cihattır. Nefisle cihat ise en büyük cihattır. Başka bir Hadisi Şerifte ise;
“Hicretlerin en faziletlisi senin kötülüklerden hicret etmendir.” buyurulmuştur..
diyerek Cuma hutbe ve namazi bitmisti..
daha neler oldu ki...
Allahim Sen nelere kadirsin..
eve gelirken polis arkamdan gelip arabami saga cekmemi istemesi ve ne oldugunu yazmiyayim cunku gulmekten kendinizi alamazsiniz..
Selametle Gonul Dostlarim.. Gurbet Diyarindan Bir Cuma muhabbeti selam.. sevgi.. dua ile saglicakla kalin...

<!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cumami kilmisim..Huzurlu mutlu karnim da tok eve geliyorum..ufaklik arabada sami yusufun dvd sini biraz fazla sesli acmis..
ahh O da Ne arkamda polis..isiklarini ve alarmi acmis.. arabani saga cek diye isaret veriyor..
Yaa olmaz ki hep ben mi cekecegim..
Zikir cek.. halay cek.. sabahlari fon cek..
cocuklarin kahrini cek.. Kizimin Nazini..cek.. Bankadan devamli para Cek..
kazanirken yuruyorlar.. harcanirken kosar gibi harcaniyorlar..
tesbih cek.. haa simdi de arabayi saga olmaz ya.. Anne..
arabayi saga cektim polisin gelmesini bekliyorum disari ciikmam yasak ya bu polis de nerde kaldi..
ufakligin tuvaleti geldi kapiyi acsam farkli dusunebilir kaciyorum diye saldirabilir.. bekle babam bekle.. Ya SABIR....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hareketligulgif.gif

Gurbette bir baska Cuma..
Gurbette Cumalar..bir bayram..bir sevgi..dostluk.. Muhabbet Gonul baglarinin kuruldugu ozel bir gun dur...
Her Cuma oldugu gibi bu Cuma yine Ufakliklarim ile cami yoluna koyuldum..
Kapida Yakup Amcamiz.. Yetimlerin kimsesizler en buyuk destegi Sevgilisi
Kinali sakalli ile guler yuzu ile bir kac genc kardesimiz ile Caminin Kapisinda tepsilerle baklavalar sunuyordu gelen gecenlere...

Kucuk Yetimim Yusufum kosarak Ona sarilmis Yakup Babam Yakup babam.. diye ona sariliyordu..
Ondan baska bildigi bir babasi da yoktu zaten..
Yakup Amcamiz.. yakup dedemiz.. butun yetimlerin Manevi Babasi idi...
Elindeki baklavanin sebebini sordugumda.. Gozleri parliyarak Rabbim Yakup as. hasreti ve sabri lutfuna bugun Bana bir Erkek evlad bagisladi diyordu...
adini da Yusuf verdik derken oyle bir mutlu oluyordu...
biraz afaladim bu yasta..dedigimi anlaadi sanirim.. birden Yasin Suresindeki.. Su Ayeti okumaya basladi...

"İNNEMA EMRUHU İZA ERADE ŞEY EN EN YEKULE LEHU KÜN FEYEKUN .".

diye devam ediyordu...
Neyse Cumaya gectik.. Cuma hutbesi okunuyordu...
Imam efendi.. Sahabe-i kirami anlatiyor.. du.. Bir Sahabe soyle rivayet ediyordu
'" Resullulah sav. bize ilk once Iman-i sonra Kur`an-i ogrettiyordu...".
imam efendi de genclerimize ilk once imani asimaliyiz diye iman konusunda cokca
duruyordu...

Daha Sonra da Mmumin olmanin sifatlari ile hutbeye devam ediyordu..
Mumin Kendisi İçin İstediğini Başkası İçin De İstemesi İmandandır diye devam ediyordu..

Daha sonra da Adil olmak.. durust olmak kandirmamak karsimizda muslim veya gayri muslim olmasi fark etmiyordu diyordu..Kul HAKKI insan olmasi yeterli idi diyordu...
boylece Gurbette bir Cuma daha gecmis ve Cuma dan sonra anonslar yapilirdi..
Imam efendi bu sabah 26 yasindaki sevdigim 5 yasinda ikizi olan iki erkek evladinin annesinin
bu Sabah kalp kirizinden Hakka kavustugunu soyledigi an..
bir an Sok yasadim..
26 yasinda cook gencti.. dincti.. iki evladi el bebek gul bebek bakilan iki evladi bir anda yetim kalmisti..
sarsildim.. korktum.. yuregim titredi bir an..
Inna lillahi ve Inna ileyhi Raciun..sozleri dudaklarimdan dokuldu bir an..
Yarin cenaze namazi kilinacakti...
iste Dunya iste Gurbet biri doguyor biri Dunyaya elveda diyordu...
Iste Gurbet iste insan bir gunde hem Aciyi hem mutlulugu yasiyordu...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sultanahmetcami.jpg

Acı gurbet Türkiyem Ana vatanim içimde..
Vatandan uzakta sanmayın beni Türkiyem.sevdiklerim, ezanlarim ,cami kutbeleri Ay yildizim içimde...
Gurbetçi diyerek, anmayın beni Ay-yıldız yüregimde..
İmanım kalbimde, parlayan nur’um..
Allah-in ismi azami ni yuceltmektir hedefim...
Gurbetin kahrını bilenler bilir
Hasret bir başkadır, gurbet başkadır
Irkçı Avrupaya ,islam dusmani amerika ya gelenler bilir
Gurbet kusu sözlerim sineyi dağlar
Gurbetçi herkesten, en iyi ağlar
GURBET KUSU...Muhacir..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Neyse Hutbe de basladi Hutbe Hicret..Muharem Ayi ile ilgili idi...
Imam efendi Butun Peygamberlerin bir sekilde Hicret ettiklerini ayetler ile cook da guzel anlatmis..ve bu Pazar ve pazartesi.. Muharemin 9 ve 10 topluca bizleri oruca davet ediyordu.. Bu pazar ve pazartesi camimizde toplu iftar olacagini herkese Ehlen Ve sehlen...Hos geldiniz.. Buyrun diyerek hutbeyi bitirdi...
..
Namaz kilindi namazdan sonra bir genc musaade isteyerek Soru sordu?
sordugu Imam efendi ben de muhacir ecrini almak istiyorum..
nasil hicret edebilirim deyince cook duygulandim..
imam efendi de aynen sunlari soyledi..

Peygamberimiz (S.A.V)’buyurdu ki:
“Kişinin Allah için haramlardan sakınması onun Allah yolunda cihat etmesinden daha hayırlıdır.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
okuldan camiye dogru giderken ufakliklar o kucucuk elleri kocaman yurekleri ile caminin o kocamaan duvarina sarilip...
My cami.. Noo my.. benim cami yook yook benim diye hic bir seyi paylasamadiklari koskoca camiyi de kendi aralarinda paylamazlar..!

Amaa cook ayip oluyor evladim kacin ordan!
My Camii cami benim diye o kocaman uzunn ellerim kucucuk yuregim ile ben sarilirim..
tabii ardindan gulusur camiye geceriz..
Ehh camiye her ilk gelen tehiyyetul mescid namazi kilar.. benim ufakliklar sanki halay ceker gibi itise kakisa kilarlar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
abdenbuyukcamii.jpg

Ben de Gurbetteki yanlizligim din kardeslerim ile gidermek ve Allah cc. yakinlastigimi hissettigim icin her Cuma camiye gitmeyi cok seviyorum..
Cami bahcesine girer iken kendimi Eyyup Sultan miss gibi vatanim, istanbul ana koktugunu hayal ediyorum...

etrafimda guvercinler yok ama olsun islami ana okullun minicik cennet kokulu cocuklari var..
Sonra Ezani duyamiyorum.. o An daha bir Hizli camiye dogru kosuyor ve bilal habesi yuzlu Sudan li kardesimin Camide okudugu ezani duydugumda
kendimi bir ara Mekke de hissediyorum...cunku muezzinimiz arabistanli dir!!

Dünya mü’min için sürekli bulanıktır durulmaz.
Nasıl durulabilir ki onun zindanı ve imtihan vasıtasıdır...
ama Cuma gunu Cuma hutbeleri benim Gorus acimi duzeltiyor desem inanirmisiniz?
Selamet ile Hayra kalin..Hayirli Cumalar Gonul Dostlarim.. Gurbetten Sila ya selam dua ve muhabetlerimi gonderiyorum kabul buyrun efendim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gulgonca.jpg

Biz önce severiz. Sonra sevdiğimiz şeyin güzel taraflarını bulmaya çalışırız...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Biz önce severiz. Sonra sevdiğimiz şeyin güzel taraflarını bulmaya çalışırız...
Bu söz benim ile öyle örtüşüyor ki gayrısını Allah'u alem biliyor.

Üst Alt