Hayirli aksamlar
Gurbette akşama doğru iki 6 yasindaki ogluşlarimi aldim ve orman da bisiklet surmek icin ozel yapilmis bisiklet sahasina gittik..
akşam saat 8.45 güneş batiyordu..akşam mahzun ve hüzüne bürünürken
ortalikta hic kimse kalmamisti...
Gurbette akşama doğru insan daha bir baska yanliz hissediyor kendini..
Yaratılmış olan her insanın bir yolculuğu vardır,zaten insan bir yolcudur,bu yolculuk ana rahminde başlar ve çeşitli evrelerle devam eder,
ve biz ne kadarda mutluymuşuz gibi davransak da devamli bir hüzün ve bosluk var içimizde kelimelere dökemediğimiz..
Gurbette akşama doğru bir nara çınlar kulaklarimda, hasret ışıkları yanmaya başlar, iken etrafimdaki yeşiligi, muhteşem guzeligi FARK ettim!!!
mayis AY-i havasi bir baska güzel sanki cigerlerimi oksarcasina eserken bir an durdum..ve etrafima baktim !!
aman Allahim!!Amerikanin kuzeyinin bilmem neresinde yapayanliz kimsesizim!!
sanki mahser yeri onumde iki tane yetimim bisiklet suruyor in yok!Cin yok!!
Vatandan, sevdiklerimden ne kadar da uzagim!!Anne, Baba ,Yar Yaren zaten hepsi mekani cennet Rahmetli olmus..
Turkiye de de olsaydim ne fark ederdi ki?
Sema ya baktim ucsuz, bucaksiz muhtesem bir manzara ve O An hayattimda ilk defa hissedigim bir Huzur ve icimden bir ses geldi..
Allahim !biliyorum burdasin beni Görüyorsun..beni biliyorsun hic kimsem olmazsa da Sen varsin !!
Sen benim Sahibim beni severken nasil yanliz ve kimsesiz olabilirim ki...
belki dunyada hic kimse icin hic bir degerim yok ama bu iki yetim icin dünya ya bir Anne kadar degerim...
Bu dünya hayati bir müslümanin gurbeti degilmidir..?
Gurbet,illaki "sıladan" ayrı olmak değildir bence.
İnsanın "kendinden uzakta" kalmasıdır gurbet.
"Ben gurbette değilim,gurbet benim içimde."
ama Hadis-i kudside, şöyle buyuruyor: “Ben yere göğe sığmam, mümin kulumun kalbine sığarım."
gurbet benim içimde ise Allah cc. da benim içimde..
O yuzden Gurbette bile YANLIZ olmadigimi hissettim...
İçimdeki Yolculuk ve Gurbet..
Dışarıda var olduğunu ve beni ben yaptığını zannettiğim her şeyin dışarda degil
aslinda İçimde bir ben olduğunu;O ben Rabbi ile her An olduğunu fark ettim..