Gurbette ACI bir baska ACI..dir!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Biz Allah için varız ve biz sonunda O’na döneceğiz.” (el-Bakara, 156)
Hastahanenin kapisindayim... güçlükle duruyorum... Doğrulup görevliye hayatımın en zor sorusunu soruyorum: “Bitti mi?” Nemli bakışların yere düşüşü bana her şeyi anlatmaya yetiyor. “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.” Ne muhteşem bir ayet-i kerime Ya Rab!.
kalbim carpiyor bir yarali serce gibi tum bedenim , ruhum ,yuregim titriyor..
İki Cihan Güneşi’ni düşünmeye çalışıyorum. Rasulullah Efendimiz’in gönül meyvesi, ciğerparesini Hakk’a uğurladığı an nasıl bir halet-i ruhiye içerisinde olduğunu tahayyül ediyorum....
Çok büyük bir acı bu. Nasıl dayandın bu acıya Ya Rasulallah?! Ama sen Peygamberdin. Sen güçlüydün. Ben acizim, zayıfım. Nasıl dayanabilirim ki?.
Arkadasim ellerimi tutuyor: “O peygamberin ümmetiysek biz de O’nun gibi sabretmeliyiz , sabır arkadasim..…” “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun”
Dostlarım: “Allah seninle ne güzel bir alış-veriş yaptı” diyorlar. Alış-veriş… cigerimi gözbebeğimi aldi..
Yüce Mevlam… Ecrini de verir elbet… Rabbim! Cemalini istiyorum ben. Allah’ım Sabrimin ecrinin de Acimin derecesinde ,ayarinda Azametinde Senin Rizani ,sevgini, askini Dostlugunu Istiyorum..
“And olsun ki; sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) imtihan eder, deneriz.(Ey Peygamber) Sen sabırlı davrananları müjdele.” (Bakara-155)
bu imtihanla birlikte hamd edeceğim ne kadar çok nokta olduğunu fark ettim. Insa/Allah-U rahman imtihani gecmem icin Sabir, Kuvvet IMAN ver Yarrabi..
Rabbim bir sey aldiginda muhakaki daha Guzeli ile Telafi edecegini biliyorum ama Anna Yuregi iste Cigerim yaniyor Ya resullulah..
Cenab-ı Hakk kullarına zulmetmez, bu değişmez bir kaidedir. O halde bana da zulmetmedi. Mutlaka onun için de, benim için de hayır murad etmiştir.
Elhamdülillah ki, ahiret inancımız var. Yavrumla bu dünyadaki beraberliğim öyle veya böyle sona erecekti.
Rabbim Mazlum bir dostun sana Yurudu bugun,. Beni de Ahirette evladimdan ayirma Yarrab!!Beni de su gunahkar kulunuda Sevdiklerin ile beraber hasr edilmesini Rahmetin ile nasip eyle..
Elhamdülillah ki, son peygamberin ümmetiyim. O, hayatında evlat acısını da tadarak örnek sabrı ile bize Ornnek olmustur..
Banada onun ümmeti olarak iman ile Sabir etmek yarasir.. Uzgunnn<!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kiminin sınavı bir hardal tanesi kadardır kimininkide Bir gemi büyüklüğündedir.. Zira sizinki arş büyüklüğündedir lakin bu dahi sınavdır..
Belki bir çığlık dindirir yüreğimin feryadını sandim..
Gözümden süzülüp yastığa düşen damlaların acı tadı kalbime inince anladım...Anladım ki...
Rabbimin,sana seslendiği o güzel ayetlerde bulabilmek..İmtihan dünyasında olduğumuzun farkına varabilmek; ve bu doğrultuda hayata...hatta sana hata yapanlara karsı bile sabrını koruyabilmek..ti..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Gurbetlikleriyle hüzün yaşayan Mevla'nın güzel kulları neden doğduğu topraklara dönemezler acaba...?
Gurbette durmasının hiç bir anlamı olamayanlar da doğduğu topraklara dönemiyorlar...?
Oralarda gurbet hüznü var inanıyorum ....
Sanırım oralarda oturmuş güzel bir düzen ve sistem de var....
İşte bu güzellik gubet hüznüne galebe çalıyor...
Gurbettekiler hüzünlü...
Lakin gurbette olmayanlar da "Bizi bir gurbetçi alsın" diye her gece istiareye yatıyorlar...
Yani sihirli bir değnek mi gurbetçilik anlamıyorum ki...
Bir erkek gurbetteki bır kıza aşık olur izinde... Kız da ona... Yere göğe sığdıramazlar birbirlerini... Kız izin biter döner gurbet diyarına... Oğlan güzel cümlelerini, yaldızlı kelamlarını sıralar da sıralar aşık olduğu kıza...
Kız ailesinden izin koparmak ister ama bir türlü yanaşmaz ailesi...
Kız derki sevdğine bu böyle olmayacak... Ben bir yolunu bulup kaçayım sana Türkiye'de yaşayalım, gurbette değil der...
Der ama, oğlan da apakart yemiş boksör gibi "GROGİ" durumuna düşer... Ne dersin diye kız kelamlarını peş peşe sıralar... Ama cevap gelmez... Yeni yeni kendine gelen genç gel ama der 1 hafta sonra geldiğin yere de kaçarsın der ve aşıklık da kapanır...
Yani burası yeri miydi inşallah beni sızım affeder ama aklıma geldi bunu da anlatmış oldum...
Gurbet hüzün amenne, gelememek ana vatana o daha da bir hüzün sanırım...
Bilemiyorum artık...
Kalpleri de bilen Mevla...
Ben gurbette bir 5 sene yaşadım... Sistem ve alt yapı itibariyle sağlık ve sigortasıyla eğitimiyle vs vs... bana gurbet çok cazip geldi.... İstanbul'da koca bir caddeye demir yüklü bir kamyon demirleri şavvvvvvvvvvvvvvvvv diye boşaltıyor, Avrupalı biri bunu görse gülmekten kendini tutamaz...
Gülünç yerde yaşamaktansa hüzün yerde yaşamak daha yeğdir sanırım...
Benim düşüncem tabiki...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Şimdi o çocuklar büyüsün boy atsın diye gittiği topraklarda bozkırın bir sessiz köşesinde ebedi uykusunda…
Sessizce her şey derin uykusundayken hayal meyal bir yükselti olan o mezara yaklaşacak eliniz toprağın serinliğinde Fatiha okuyacaksınız…
Her nefs elbette ölümü tadacaktır. Fakat ölümü güzel kılan hayatı ve ölümü yaradan Allah’a şükranla yönelmemizi sağlayan bir aşk uğruna ölümdür...
Gurbet Diyarinda yabanci topraklara Ana Vatanin olmiyan topraga insan evladini vermesi nasil bir duygudur bilirmisiniz?
artik oraya kok salmis gibi yabanci toprakda da olsa
onu orada yanliz birakmaya yureginiz el vermez.. bu tarif edilemez sadece yasanir...

"Madem dünyanız ağlıyor ve hayatınız acılaştı.. O halde çalışınız Ahiretiniz ağlamasın.."

“And olsun ki; sizi biraz korku açlık mallardan canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) imtihan eder deneriz.(Ey Peygamber) Sen sabırlı davrananları müjdele.” (Bakara-155)]

Üst Alt