Günah işledim tövbe etmek istiyorum

T

tymr

Kayıtsız
Misafir
Ben erkek arkadaşımla bir günah işledim ve pişman oldum, tövbe etmek istiyorum, allaha yönelmek istiyorum. Bunu ona söyledim o bunu anlamıyor nefsinin peşinde. Onu nasıl doğru yola itebilirim veya o benim için hayırlı mı?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba, pişmansan tevbe istiğfar et kardeşim. Bu durumda yapabileceğin en doğru hareket budur. Tevbe et, af dile, Rabbine yalvar. Seni ondan başka affedecek yoktur. Onun merhametine muhtacız. O nun rahmetinden umudunu kesme. O affedicidir affetmeyi de sever. Samimiyetle, pişlmanlıkla tevbe et ve Affedilmeyi umut et.

Günahlar, haramlar ve Allah’ın yasakladığı davranışlar konusunda bize ilk hesap soran vicdanımızdır. Allah nezdinde bizi en çetin sorguya çeken kurum vicdanımızdır. Vicdanımızın sorgusu karşısında temize çıkabilmek ise tövbenin tâ kendisidir. Temize çıkmadığımız sürece vicdanımız bize baskı yapmaya ve bizi kınamaya devam eder.
Geçmişte işlediğimiz her günahı, ömür boyu vicdanımizda koca bir yük olarak taşıyacağız..

"o bunu anlamıyor nefsinin peşinde onu nasıl doğru yola itebilirim"
Ona Dua edin ve her insan ilk kendinden sorumludur,o tekrar affedersiniz size kullanmak istiyecek,ondan uzak durun!!

"o benim için hayırlımı "
Seni cehennemin dibine götürmek istiyen bir insan senin için hayırlımı saniyorsun...?
Allahtan korkmayan kişi nefsine gem vuramaz,Allahtan korkmayandan kork!!
seni kullanip,kullanip ikinci el eşya gibi sonunda seni birakacak birinci el yeni bir insan ariyacaktir...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim. Okuyunca yazını kuran okuyordum bıraktım dayanamadim çok üzüldüm .Yaşında küçük sanırım . lütfen beni dinle yazdiklarimi 2 kere 3 kere oku . Sen bir kere yoklandin. Pismanligin yakani bırakmaz zaten artık iliskinde huzurlu olamazsın. Bundan sonra hayatının ve ahiretinin güzel olmasıda kötü olmasıda davranışına Bağlı.. Sen ona muhtaç değilsin her ne hata yaparsan yap unutma sen Allahın kulu sun . Sen kendini düşün uyarmissin söz geçiremezssin normal bu senin imtihanin.. Ne kadar erken dönersen hatandan o kadar temiz biriyle beraberliğin olur . Güzel kardeşim ilerisi olmaz böyle ilişkinin sonu olmaz çünkü sen uyanmissin. Sen kendini düzelt hata yapmissin Allah çok bagislayicidir . Seccade ye otur tövbe et kalben ve hatayi tekrarlama asla tekrarlama ! Namaza başla sen buraya kadar geldin yazdın istesende istemesende artık bocalarsin. Uyandigin için çok ağır ödersin vebalini erkek arkadaşına hiç bişey olmaz olan senin güzel kalbine olur . Kalbinde Allah var ki buraya yazmissin .Secde ye Allaha yaklaş .Allah sana yardım edecektir. Allah seni affetsin.Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ;Hoş geldiniz gönül dostum ve tozduman kardeşim güzelce her şeyi izah etmişler tek eklemek istediğim o insanı sen düzeltemezsin o kendi düzelmek istemedikçe, nasihatte fayda vermez efendimiz sav bile kafirlerin kurtulması İslam ile şereflenmeleri için onlara nasihat ederken Allah cc tarafından uyarılıyor ayet iniyor ''hidayeti ancak ben veririm sen tebliğ görevini yap'' diyor.Emri maruf , nehyi münker yaparız yani kötüden uzaklaşıp doğruya yönelmesini isteriz ama o insanı saçından tutup sürüklesen bile Allah cc hidayet vermeyince bizim gücümüz o insanlara yetmez nasipsiz insanlar için ancak gönül dostumun dediği gibi dua edeceğiz kurtuluşları Hakkı, Hakikati anlayabilmeleri için ve tozduman kardeşimin dediği gibi onu değil senin şuan kendini düşünüp kurtarmaya Allah cc rızasını kazanmak için bol namaz kılarak ,Kur'an okuyarak (Arapça okuyamaz isen bile meal alıp okumanı Allah cc kullarından ne istediğini bize en iyi nasıl yaşamamız için yol gösterdiğini anlamanı tavsiye ederim. Kur'an yaşama kılavuzudur) İnsanın Allah cc en yakın olduğu yer neresidir bilir misin?Namazda secde de alnın yerde ona başını vücudunu nefsinin tüm kibrini kırarak ''BEN GELDİM YA RABBİ'' diye iki büklüm olup seslendiğin an dır.Rabbim seni çağırıyor,çektiğin acılar ona giden yolda sana acılan ilk kapıdır inşallah muvaffak olursun. Rabbim selamet, huzur imanına kuvvet, ibadetlerinin kabulünü nasip etsin kardeşim selametle yerlerin ve göklerin sahibine emanet ol .mrhbba..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamün aleyküm kardeşim, hepimiz insanız, hepimiz günah işliyoruz günah işlemeyen kul yoktur lakin tövbe etmeyen kul vardır!

Senin bağışlanma isteğin yüreğinden olsun, gerçekten tüm samimiyetinle yalvar Allah'a, zaten Allah affetmeyecek olsaydı kalbine, vicdanına o sıkıntıyı, pişmanlığı verir miydi?
ve bu siteye yönlendirdi ise mevla'm vardır bir bildiği...
En nemli şey gerçekten, yürekten bir tövbe ve yakarışla ve gerçekten affedilmeyi umarak Allah'ın güzel isimlerinin hürmetine tövbe et..
Büyük tövbe et ve kesin bir çizgiyle bu günahını bir daha işlememeye tüm benliğinle kendine söz ver..
Allah yardımcın olsun kardeşim..

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Üzülme öncelikle, bir hata ettin ve bunun farkına vardın burası zaten en önemli olan. İnsanlar hata edebilir sen çok iyi kalplisin yoksa böyle pişmanlık hissetmezdin. Tövbe et bir daha da yapma, o insandan da uzak dur, görüşme. Seni hataya sürükleyen insanın sana faydası olmaz, seni seven seni hataya sürüklemez, seni de anlar dinler. Seni hep korur kıyamaz ki... insan sevdiğine kıymaz kardeşim hatta daha çok sever, kendinden daha çok sever. Bu bir tecrübe olmuş sana öyle düşün, inşallah gönlüne göre biri karşına çıkar, çıkıcaktır da sen dua et heppp :)

Üst Alt