Çiçek dili
[FONT=Times New Roman, Times, serif]Çiçek dili ilk defa 1600'lı yıllarda İstanbul'da oluşmaya başlamıştır., Fransız Lady Mary Wortley Montagu tarafından da İngiltere'ye ve tüm Avrupaya yayılmıştır. Daha sonra Fransa'da 800 çiçeğin ne anlama geldiğine dair Le Langage des Fleurs adlı bir kitap yayınlanmıştır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif] [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Çiçekler[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ve Güller bir araya getirilerek ve düzenlenerek duygularımızın hoş bir ifadesi olarak sunulabilirler. Dikenleri ayıklanmış,sadece yaprakları ile birlikte bir gül goncası;"Artık korkmuyorum,umut ediyorum" anlamına gelir. Dikenleri ve yapraklarının hepsi ayıklanmış sadece bir gül goncası ise;"Umut edecek veya korkacak birşey yok."anlamına gelir. İki gonca üzerinde tam açılmış bir gül ise gizlilik anlamını ifade eder.Verilen Gül'e dudaklarla dokunmak;"EVET",verilen gülün taç yapraklarını kopartıp atmak ise;"HAYIR" anlamına gelir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif] Eğer bir gül çiçeği ters çevrilmiş olarak verilirse anlamıda tersini ifade eder.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif] [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Yaprağı[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; ümit var,ona sarılın demektir.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Sapı[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; sıkıntı,üzüntüyü ifade eder.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Gül Dikeni[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; "her bulut gümüş bir çizgiye sahipdir" anlamına eş düşer.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Kırmızı ve beyaz karışımlı gül ; birliktelik anlamına gelir."Senin için ölürüm bile,bizin aşkımız herşeyden üstündür." ,birlikte yaşamak istediğini belirtir.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Dikensiz Gül ; erken arkadaşlık ve birlikteliği istemeyi de ifade eder.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Sarı Gül ; azalan sevgiyi ve aşkıda ifade eder. Ayrıca arkadaşlık ve sevinçli olduğu anlamına da gelir.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Mercan Renkli Güller[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif] ; arzulu,tutkulu,istekli ve şehvetli olduğunuzu ifade eder.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Beyaz Gonca Gül ; aşk'tan habersiz kalp anlamına da gelir.Ayrıca "Ben sana değer veriyorum" anlamını da ifade eder. [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Pempe Gül ; gönül koyma anlamını da gelir. Ayrıca mükemmel mutluluk ifadesidir. [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Koyu Pempe [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]; "Teşekkür Ederim" anlamına gelir.[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Buket Güller [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]; şükranlığı,minnettarlığı ifade eder.[/FONT]