Gül Reçeli

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
gulreceliislamiforumlarnet.jpg


Gül Reçeli


Malzemeler:
350 gr reçellik gül
6 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı
limon suyu

Hazırlanışı:

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.

Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve
limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.

Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.

Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun.

İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
 
Üst Alt