Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Gıda Katkı Maddeleri Nasıl Sınıflandırılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9392" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px">Gıda katkı maddeleri kendi aralarında:</span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">- Ambalaj gazları gıdanın bozulmadan korunabilmesi için ambalaj içine verilen hava dışındaki gazlar, inert gazlar,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Asitler asitliği artıran, gıdada eksi tat oluşumunu sağlayan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Asitliği düzenleyiciler gıdaların asitlik veya alkaliliğini değiştiren veya kontrol eden maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Ayırıcılar metalik iyonlarla kimyasal kompleks oluşturan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Emulgatörler ve emulsifiyerler yüzey gerilimini azaltarak, karıştırılamaz fazların homojen olarak karışımlarını sağlayan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Hacim artırıcılar gıdaların serbest enerji değerini değiştirmeden hacmini artıran maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Jelleştiriciler jel oluşturarak farklı yapılaşmaya neden olan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Kabartıcılar gaz oluşturarak hamurun hacmini artıran maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Kalınlaştırıcılar vizkoziteyi artıran maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Koruyucular gıdaların mikroorganizma faaliyeti sonucu bozulmalarını önleyen maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Köpüklenmeyi önleyiciler köpürmeyi azaltan veya tamamen önleyen maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Köpürtücüler sıvı veya yari-sıvı maddelerde gaz fazın homojen dağılımını artıran maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Modifiye nişastalar bir veya bir kaç kimyasal içlemden geçirildikten sonra elde edilen özel nişasta ürünleri,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Nem tutucular düşük nemli ortamdan etkilenip gıdaların kurumasını önleyen veya toz gıdaların sulu ortamda çözünmesini engelleyici maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Oksitlenmeyi önleyiciler oksidasyonun neden olduğu bozulmaları önleyen maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Parlatıcılar dış yüzeye uygulandığında parlak bir görünüm ve koruyucu bir tabaka sağlayan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Renklendiriciler renk oluşumu veya renk düzenleyici olarak katılan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Sertleştiriciler dokuları sert ve gevrek tutan veya mevcut jelleştiriciler ile reaksiyona girerek jel üretimini sağlayan veya güçlendiren maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Sevk ediciler gıdanın bulunduğu kaptan dışarı çıkmasını sağlayan hava dışındaki gazlar,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Stabilizörler gıdaların renk yapı gibi özelliklerini koruyan maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Taşıyıcılar uygulama ve kullanımı kolaylaştırmak amacıyla teknolojik fonksiyonlarını değiştirmeden katkı maddelerini fiziksel yollarla modifiye eden maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Tat-koku düzenleyiciler mevcut tat ve kokuyu artıran veya öne çıkaran maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Tatlılaştırıcılar tat ve lezzeti düzenleyen sekersiz maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">- Topaklanmayı önleyiciler gıda partiküllerinin birbirine yapışmasını önleyen maddeler,</span></p><p><span style="font-size: 12px">olmak üzere sınıflandırılırlar.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">alıntı </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9392, member: 376"] [SIZE=3]Gıda katkı maddeleri kendi aralarında: - Ambalaj gazları gıdanın bozulmadan korunabilmesi için ambalaj içine verilen hava dışındaki gazlar, inert gazlar, - Asitler asitliği artıran, gıdada eksi tat oluşumunu sağlayan maddeler, - Asitliği düzenleyiciler gıdaların asitlik veya alkaliliğini değiştiren veya kontrol eden maddeler, - Ayırıcılar metalik iyonlarla kimyasal kompleks oluşturan maddeler, - Emulgatörler ve emulsifiyerler yüzey gerilimini azaltarak, karıştırılamaz fazların homojen olarak karışımlarını sağlayan maddeler, - Hacim artırıcılar gıdaların serbest enerji değerini değiştirmeden hacmini artıran maddeler, - Jelleştiriciler jel oluşturarak farklı yapılaşmaya neden olan maddeler, - Kabartıcılar gaz oluşturarak hamurun hacmini artıran maddeler, - Kalınlaştırıcılar vizkoziteyi artıran maddeler, - Koruyucular gıdaların mikroorganizma faaliyeti sonucu bozulmalarını önleyen maddeler, - Köpüklenmeyi önleyiciler köpürmeyi azaltan veya tamamen önleyen maddeler, - Köpürtücüler sıvı veya yari-sıvı maddelerde gaz fazın homojen dağılımını artıran maddeler, - Modifiye nişastalar bir veya bir kaç kimyasal içlemden geçirildikten sonra elde edilen özel nişasta ürünleri, - Nem tutucular düşük nemli ortamdan etkilenip gıdaların kurumasını önleyen veya toz gıdaların sulu ortamda çözünmesini engelleyici maddeler, - Oksitlenmeyi önleyiciler oksidasyonun neden olduğu bozulmaları önleyen maddeler, - Parlatıcılar dış yüzeye uygulandığında parlak bir görünüm ve koruyucu bir tabaka sağlayan maddeler, - Renklendiriciler renk oluşumu veya renk düzenleyici olarak katılan maddeler, - Sertleştiriciler dokuları sert ve gevrek tutan veya mevcut jelleştiriciler ile reaksiyona girerek jel üretimini sağlayan veya güçlendiren maddeler, - Sevk ediciler gıdanın bulunduğu kaptan dışarı çıkmasını sağlayan hava dışındaki gazlar, - Stabilizörler gıdaların renk yapı gibi özelliklerini koruyan maddeler, - Taşıyıcılar uygulama ve kullanımı kolaylaştırmak amacıyla teknolojik fonksiyonlarını değiştirmeden katkı maddelerini fiziksel yollarla modifiye eden maddeler, - Tat-koku düzenleyiciler mevcut tat ve kokuyu artıran veya öne çıkaran maddeler, - Tatlılaştırıcılar tat ve lezzeti düzenleyen sekersiz maddeler, - Topaklanmayı önleyiciler gıda partiküllerinin birbirine yapışmasını önleyen maddeler, olmak üzere sınıflandırılırlar. alıntı [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Gıda Katkı Maddeleri Nasıl Sınıflandırılır
Üst
Alt