Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Gerçek Anlaşılınca
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24219" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Gerçek Anlaşılınca</span></strong></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Ayağınıza takılan şeyleri toplayın,</strong> diye emir verir. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Ordu bu emri duyunca; içlerinden bir grup: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong>Çok yürüdük, çok yorgunuz. Gece vakti bir de ayağımızı takılan şeyleri toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız. Hiçbir şey toplamayalım, </strong>diyerek hiçbir şey toplamıyorlar. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">İkinci grup ise; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet etmeyelim. Zira ordun komutanına itaat etmek gerekir</strong>, diyerek az bir şey topluyorlar. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Üçüncü grup ise; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong>Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez. Muhakkak bildiği bir şey vardır. Bir hikmete vardır</strong>, diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar. Bunu anlayınca: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Hiç almayan birinci grup; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong>Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü. Keşke alsaydık! Bir tane bari alsaydık diyerek pişman oluyorlar.</strong> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Az alan ikinci grup ise; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong>Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık. Ceplerimizi, abalarımızı hınca hınç doldursaydık</strong> diye sitem ediyorlar kendilerine. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Çok alan üçüncü grup ise: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım. Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık</strong> diyerek, fazla almalarına rağmen üzülüyorlar. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi ağıtlarda bulunacak. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Kafir olan; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik, ebedi cehennemden kurtulsaydık, </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Mümin, fakat az sevabı olan; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Mümin,çok sevabı olan ise; </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha sevap işleyecek ameller yapsaydım... diyeceklerdir. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Rabbim bu misallerden ders almak nasip etsin... </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24219, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Gerçek Anlaşılınca[/FONT][/B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Ayağınıza takılan şeyleri toplayın,[/B] diye emir verir. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ordu bu emri duyunca; içlerinden bir grup: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B]Çok yürüdük, çok yorgunuz. Gece vakti bir de ayağımızı takılan şeyleri toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız. Hiçbir şey toplamayalım, [/B]diyerek hiçbir şey toplamıyorlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İkinci grup ise; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet etmeyelim. Zira ordun komutanına itaat etmek gerekir[/B], diyerek az bir şey topluyorlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Üçüncü grup ise; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B]Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez. Muhakkak bildiği bir şey vardır. Bir hikmete vardır[/B], diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar. Bunu anlayınca: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Hiç almayan birinci grup; -[B]Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü. Keşke alsaydık! Bir tane bari alsaydık diyerek pişman oluyorlar.[/B] Az alan ikinci grup ise; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B]Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık. Ceplerimizi, abalarımızı hınca hınç doldursaydık[/B] diye sitem ediyorlar kendilerine. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Çok alan üçüncü grup ise: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım. Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık[/B] diyerek, fazla almalarına rağmen üzülüyorlar. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi ağıtlarda bulunacak. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kafir olan; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik, ebedi cehennemden kurtulsaydık, [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mümin, fakat az sevabı olan; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mümin,çok sevabı olan ise; [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha sevap işleyecek ameller yapsaydım... diyeceklerdir. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Rabbim bu misallerden ders almak nasip etsin... [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Gerçek Anlaşılınca
Alt