Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Galeta unlu poğaça
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 45442" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"><strong>Malzemeler:</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">2 yemek kaşığı yoğurt</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">yarım çay bardağı sıvıyağ</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">1 çay kaşığı kabartma tozu</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">1 çay kaşığı karbonat</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">aldığı kadar un</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"><strong>iç malzemesi:</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">5-6 patates</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">1tatlı kaşığı karabiber</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">1 tatlı kaşığı tuz</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">6-7 dal maydanoz</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">arzuya göre beyaz peynir</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">üzerine:</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">3 yemek kaşığı galeta unu</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">yumurta akı</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"><strong>Hazırlanması:</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: Teal"><span style="font-size: 15px">190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 45442, member: 1043"] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=2][COLOR=Teal][SIZE=4][B]Malzemeler:[/B] 1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın 2 yemek kaşığı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat aldığı kadar un [B]iç malzemesi:[/B] 5-6 patates 1tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 6-7 dal maydanoz arzuya göre beyaz peynir üzerine: 3 yemek kaşığı galeta unu yumurta akı [B]Hazırlanması: [/B] Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın. Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin. Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin. 190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Galeta unlu poğaça
Üst
Alt