Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
fren üzümlü pasta,bezeli pasta,değişik güzel pasta,kenkli kremalı pasta,üzümlü pasta.

68572926td7.jpg


Malzemeler:


100 gr. tereyağ

100 gr. şeker
bir paket vanilyalı şeker
2 yumurta
bir fiske tuz
200 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 - 400 gr. frenk üzümü
beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr. şeker kullandım)
Fırını 180 C’ye ısıtın.

Hazırlanışı:

Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.
26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.
Mutfak tezgahında soğutun.
 
Üst Alt