Forumlar,siteler neden eskisi kadar,ziyaret edilip okunmuyor?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamün aleyküm, evet, bire bir alıntı ,aynı o kadar çok sitte var ki insanlar ayni şeyleri okumaktan sıkıldılar diye tahmin ediyorum..

her yerden "kopyala+yapıştır" şeklinde emek, zahmet ,yenilik,farkındalık üretmek ,tecrübe, duygu,heyecan, hayret ,bilgi, yaşanmışlık yeni bir şey yok!!
Hiçbir özgünlük yok, hiçbir öznel yargı ,fikir ,yok ,her şey Bomboş!manasız,sanki....yada facebook ,twitter bilmem sosyal medya ortamlari mi var..bilemiyorm ..
Herşey Zamanında Güzel Kimbilir Belkide bir İki Sene Sonra Bu günleride ariyacagiz..

Sizce Forumlar,siteler neden eskisi kadar,ziyaret edilip okunmuyor...?
ilginç::.
wqcs

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ablam malum ahirzamandayız.Şahıslar için artık din ,takva, haram, helal, iyi, kötü kalmadı herkesi dünya sevgisi sardı dünya için her şeyi yap mantığı oluştu böyle oluncada insanlar artık araştırmiyorlar sormuyorlar çünkü umurlarında degil onundeki farz-ı misal 50 seneyi ebedi hayata tercih ediyor ve sonucundada her seyi yapiyor forumlari girmiyor arastirmiyor sorusturmuyor ki karsisina olasi bir engel cikmasin çıkarsa çünkü burasi yani dünyasındaki hayati sarsilacak Cenab-ı Allah bizi böyle olmaktan ve böylelerinin şerrinden muhafaza etsin.

Selam ve dua ile. Saygılarımla.

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ablam niyesi mi? var bunun, face çıktı çıkalı ne özel hayat ne gizlilik kaldı.İnsanların paylaşımları artık bu kadar da olmaz dedirtiyor bana ya vallahi artık telefondan arayıp ta ulaşamadığın kişiyi face de bulur olduk.Sayfa başında abuk subuk paylaşımlar yapıp herkesin gözleri önüne sermeleri çok sinirimi bozuyor özellikle de evlilerin bunu yapması daha bir sinir bozucu,mahrumiyet diye birşey kalmadı ayıp yahu eşinle çocuğunla her özel anını ne diye fotoğraflayıp atar bu insanlar anlamış değilim.Benim de vardı hesabım kapattım artık insanların düştüğü bu sanallık beni üzüyordu duygular bile sanallaştı resmen.Allah doğru yoldan şaşırtmasın.Birde İslami site adı altında çok siteye de denk geldim bazılarını inceleme fırsatı da buldum ama incelediklerimin arasında en samimi olanı sizdiniz,en güzeli de siteniz üyelerini yanlış yönlendirmiyor neyse inşallah böyle bu güzel çizgide devam edersiniz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun evet İslami Sitelerin çoğalması, camilerin çoğalması gibi bir şey.
Camilerdeki Cemaatin çoğalması, azalması ,İslami Forum Siteleri'nin çoğalması da azalması gibi..
Elbet İslami Forum Siteleri içersinde aktiviyet de, canlılık ve performans da ziyade önemlidir.
Üyelerin, yazı, yorum ve paylaşımlarıyla site içersinde aktiviyet içersinde olmaları hem site için ve hem de daha çok insana ulaşmak için ve hem de siteyi üyeliksiz ziyaret edenler için tatmin edici ve doyurucu özellik taşıması açısından önem arzediyor.

islamiforumlar.net sitesi genel anlamda üyelerinin yazı, yorum ve paylaşımlarıyla canlı ve diri her gün güncellenen ,ziyaretcilere her konuda yardimci olmaya çalişılan bir sitedir. Hamd Olsun..
Zaten içersinde bulunduğumuzda ve sahifelerini dolaştığımızda buna vakıf oluyorsunuz..
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh"
“Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”

Bulunduğumuz mekan sanal mekanın İslamiForumlar.net Sitesi de olsa, gerek Site Sahibi,gerek admin ve admine olarak,ve üyeler olarak,
İslam Dini ekseninde bir duruş ve ahlak sergilemek görevimiz Kişiliğimiz olmalıdır.
Zahirimiz ve özümüz ve maneviyatımız olmalıdır.
Rabb'im bizleri her daim güzel ve bereketli kılsın. amin..

AMACIMIZ ALLAH RIZASI...
Rabbim! Bizleri birbirine karşı hakkı, sabrı ve doğru yolu tavsiye edenlerden, hayırlısını dileyenlerden, şükredenlerden eyle amin…

Gönlünüzde ki sevgi ,iman meşalesini hiç söndürmeyin,Ki O,en karanlık halde bile sizin yolunuzu aydınlatan Nurdur. .

nurderun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm
Eskisi kadar okunmuyor takip edilmiyor ..
İnsanların tanrısı: para, şan, şöhret, makam olmuş durumda...
Mahremiyet kalmamış, İslami nüfus olarak yok edemeyen batı ahlak olarak katletmiş durumda..
Metroda otobüslerde caddelerde sosyal hayatta karşılaştığımız yüzler çoğu diri bedenli ölü ruhlar..
Her insan bir roman..
Bir kayboluşun bir arayışın işaretçisi yüzler, medet umar bakışlar..
Zahirde varmış
gibi gözüken mutluluk öz'ünü bulmadan hiç bir zaman tatmine varamaz.
Dünyalık nimet ve zaferlerle yetinen ve övünen insan zavallıdır..
Kurtuluş için DİRİLİŞ gerek.

gdemir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayatımızdan cihadı çıkarttığımızdan beri heyecan kalmadı. İlim yayılıyor ama amel edecek adamlar nerede. Amel olmayınca, ilminde bilgininde tadı kalmıyor. Kıyamet rüzgarları esiyor.

nurderun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İlim yayılıyor...
Eksik veya yanlış ilim giyinenler yayılıyor
Herkes ''ben'' diyor, mürşidler çoğalıyor, İçimizdeki ''ben'' nerede? Kim O'nun peşinde? Çoğu hevasına uydurduğu İslam'ın öncüsü lideri. İbadet ehli aynı zamanda bir ''asker'' olmak mecburiyetindedir.
İslam dini inşallah'la maşallah'la eksik veya yanlış ilimle devamlı olarak üretimsiz bir tekerrürle zafere ulaşamaz. İçimizde bir bizarlık hissedip ilahi rıza için hareket etmek gerek. Ümmetin sadece 1 fırkası kurtuluşa erecek ise bunlar tevhid ve sünnete şirksizce şüphesizce ve bozmadan bağlı, sadece ilahi rızayı gözeterek yasayan müminler olacaktır. Rabbım o ''hakikat''i bulup o ipe sarılanlardan eylesin!
O'nun dinini ve şanını yüceltenler den eylesin!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
selamun aleyküm ablacım, sorduğun soruda cevabı gizli... siteler neden eskisi kadar ziyaret edilip okunmuyor? buradaki "eskisi kadar" bize er şeyi özetliyor biz neden eskisi gibi değiliz? bir Müslüman olarak bir birey olarak o kadar değiştik ki... neredeyse kainattaki her şey "ben" diye bağıracak bir gün..

kendi önümüze kendi kafamızın içine bakıyoruz gerisi fark etmez.. ben iyiyim di mi ne gerek var başkalarına?
kim ne yaparsa yapsın açarım face mi, çekerim fotoğrafımı yüklerim internete bakarım kaç kişi beğenmiş diye..amacım ne? millete gösteriş yapmak...

ablacım: özümüzden kaybettik, kendimizi hep başkalaştırdık, hep bir özenti, hava atma derdindeyiz... bu durum da bizlere anca nefsimizin o anlık hevesleriyle tatminini gösteriyor...

bir şeyi tüm samimiyetimle söylüyorum; başta kendim olmak üzere; buradaki üye olan kardeşlerim de bence öyle düşünüyorlar ; çevremizde dini anlamda kapısını çalabileceğimiz kimse yok gibi.. ayrıca derdimize derman olacak, bir şey soracağımız da, bir iş danışacağımızda uzanacağımız bir el yok..herkes günlük maddi manevi ihtiyacını karşıladı mı tamam! neredeyse seninle selamı sabahı da kesecek... bu sitenin sevilmesine de bu söylediklerim etkendir bence..
bir de "eski" değerlerimize sizin aracılığınız ile ulaşabiliyoruz sağ olun var olun...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Geçilen yazıların okunma grafiği az çok bellidir gene de kıyısından köşesinden geçilen yazı ve yorumlar okunuyor. Şu da bir gerçek ki hazırladığınız forum sitesinin her konu başlığını sizler doldurup hazırlayamazsınız, bu imkansız gibi bir şeydir. Yani gazete çıkarır gibi elinizin altında şu kadar yazar kitlesi yoktur. Ki bu arkadaşlar forumun ilgili konu başlıkları altında her gün bir makale bir ilmi yazı yazacaklardır. Böyle bir forum var mı bilemiyorum sanal dünyada ama bu hizmetin maddi bir karşılığı da olacaktır ki bunun altından kalkmak da mümkün değildir.
Bundan mütevellit forumlar birbirinden iktibas edilen kopyaları gündeme getiren sitelerdir şeklindedir demiş olsa hata etmeyiz. Bir konu hakkında "google"den bir aramada bulunsak aynı konunun birebir anlatımı bir sürü forum sitelerinde karşımıza çıkacaktır. Elbet konular okunuyor ama aynı konu her forumda okunmuyor, ki okunmasına da gerek yoktur, çünkü o konu zaten okunmuştur.
Yani bir de şu vardır, sanal ortam dünyaya açılan bir kapıdır. Diğer yerlerde de vakit öldürenler az değildir.
Bu işin bir boyutu bir de şu vardır:
Yazı ve yorum geçenler de forumlarda azalmıştır. Kopyalama yapılsa da durum böyledir. Mesela bu foruma dahi baktığımızda, bu forumu yazılarıyla, yorumlarıyla, iktibaslarıyla yürüten, güncelleyen ve ayakta durmasını sağlayan 5 ya da 10 civarındaki vefakar arkadaşlarımızdır. Şu da yanlış anlaşılmasın, her bir üye bizim kardeşimizdir, her bir üye forumda aynı öneme haizdir. Yani tesbitim böyle bir ayırım yaptığım anlamına gelmemelidir.
Evet, forum sitelerinde hareketlilik eskiye oranla azalmıştır, ki bu etkenlerden bir tanesi de forum sitelerinin pıtrak gibi çoğalmasıdır.
Hayırlısı olsun.
Gelen de sağolsun gelmeyen de sağolsun... Selam müslümanların üzerine olsun.
Selam ve Dua ile.

Üst Alt