Fırınlanmış domates çorbası

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
306
Tepkime puanı
10
domat.jpg


Fırınlanmış domates çorbası

Tarif, alışık olduğunuz klasik domates çorbası tariflerinden biraz değişik gelecek size ama, lezzeti mükemmel... Bir de, ister büyük kupalarda, ister çorba kasesinde olsun, domates çorbasına çok yakışan taze fesleğen ile renklendirip, yanında kızarmış köy ekmeği ile servis edin...

Malzemeler:

1 kilo karışık domates,
1 adet soğan,
5-6 diş sarmısak,
Taze kekik, maydanoz, fesleğen,
2 adet defne yaprağı
5 su bardağı tavuk suyu,
1/2 su bardağı krema,
1 yemek kaşığı tereyağı,
yeteri kadar sızma zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber.

Hazırlanışı:

Fırın tepsisine sırasıyla, piyazlık doğradığınız soğanları, iri doğranmış sarımsakları ve kabaca doğranmış domatesleri (kabuklu olarak) ekleyin. Defne yaprağı hariç taze otları üzerlerine serpiştirin, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin, üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 230 dereceye ayarlanmış fırında domates ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin.

Pişen domateslerin içinden, eğer saplarıyla koyduysanız kekikleri çıkarın ve tencereye aktarın. İçine tavuk suyunu (yoksa normal su kullanın), defne yaprağını ekleyerek malzemelerin birbirinin lezzetlerini alması için 5 dakika daha pişirin. Defne yapraklarını çıkarın ve el mikseriyle püre haline getirin. İçine kremayı ilave edin, biraz sızma zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiberini ekleyin ateşten alın.

Üzerini taze domates ve fesleğenle süsleyerek, yanında bir kaç dilim kızarmış ekmek ile servis edin.
 
Üst Alt