Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Fırında Domates Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10280" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Kullanılacak malzeme (4 kişi için):</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Dolmalık olgun 4 domates,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">100 gram pirinç,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">zeytinyağına yatırılmış 2 sardalye balığı,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">kıyılmış 1 çorba kaşığı maydanoz,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay kaşığı merzengûş otu,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 yaprak fesleğen,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 limon,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">yeteri kadar zeytinyağıyla tuz ve karabiber.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapımı: Pirinci darılarından ve taşlarından temizleyip yıkadıktan sonra küçük bir kaba konacak kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Pirinç haşlanınca, suyunu süzüp bir kaba boşaltmalı. Tuzlayıp biberlemeli. Domateslerin sap taraflarından birer kapak çıkarmalı. İçlerini hafifçe oymalı ve çıkanları pirinçlerin üstüne boşaltmalı. Domateslerin içlerini tuzlayıp bir tabağa baş. aşağı ederek yerleştirmeli. Pirinçli domates karışımına kıyılmış maydanozla merzengûş otunu, fesleğeni ve yeteri kadar zeytinyağını da kattıktan sonra karışımı iyice karıştırmak Zeytinyağına yatırılmış iki sardalye balığını havanda döverek macun durumuna getirmeli (isteyenler sardalyelerin kılçıklarını çıkardıktan sonra bunları kıyarcasına ince de doğrayabilirler). Sardalye ezmesine birkaç damla limon suyu katıp bunları iyice karıştırdıktan sonra bu ezmeyi pirinçli karışımın içine atmalı. Tekrar karıştırarak hepsini birbirine yedirmeli ve hazırlanan bu harçla domatesleri doldurmalı. Pyrex bir kaba bir çorba kaşığı zeytinyağıyle iki çorba kaşığı su koymalı. Doldurulmuş domatesleri de bu kaba yanyana yerleştirmeli ve pyrex kabı orta ısılı bir fırına koymalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Domates dolmasını 40 dakika kadar pişirdikten sonra pyrex kabı fırından çıkarmalı ve domatesleri delikli tevzi küreğiyle kaptan alıp servis tabağına yerleştirmeli, sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10280, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Kullanılacak malzeme (4 kişi için): Dolmalık olgun 4 domates, 100 gram pirinç, zeytinyağına yatırılmış 2 sardalye balığı, kıyılmış 1 çorba kaşığı maydanoz, 1 çay kaşığı merzengûş otu, 2 yaprak fesleğen, 1 limon, yeteri kadar zeytinyağıyla tuz ve karabiber. Yapımı: Pirinci darılarından ve taşlarından temizleyip yıkadıktan sonra küçük bir kaba konacak kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı. Pirinç haşlanınca, suyunu süzüp bir kaba boşaltmalı. Tuzlayıp biberlemeli. Domateslerin sap taraflarından birer kapak çıkarmalı. İçlerini hafifçe oymalı ve çıkanları pirinçlerin üstüne boşaltmalı. Domateslerin içlerini tuzlayıp bir tabağa baş. aşağı ederek yerleştirmeli. Pirinçli domates karışımına kıyılmış maydanozla merzengûş otunu, fesleğeni ve yeteri kadar zeytinyağını da kattıktan sonra karışımı iyice karıştırmak Zeytinyağına yatırılmış iki sardalye balığını havanda döverek macun durumuna getirmeli (isteyenler sardalyelerin kılçıklarını çıkardıktan sonra bunları kıyarcasına ince de doğrayabilirler). Sardalye ezmesine birkaç damla limon suyu katıp bunları iyice karıştırdıktan sonra bu ezmeyi pirinçli karışımın içine atmalı. Tekrar karıştırarak hepsini birbirine yedirmeli ve hazırlanan bu harçla domatesleri doldurmalı. Pyrex bir kaba bir çorba kaşığı zeytinyağıyle iki çorba kaşığı su koymalı. Doldurulmuş domatesleri de bu kaba yanyana yerleştirmeli ve pyrex kabı orta ısılı bir fırına koymalı. Domates dolmasını 40 dakika kadar pişirdikten sonra pyrex kabı fırından çıkarmalı ve domatesleri delikli tevzi küreğiyle kaptan alıp servis tabağına yerleştirmeli, sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Fırında Domates Dolması
Üst
Alt