Fırında beşamel soslu ıspanak

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz


MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
15- 20 adet kültür mantarı
1-2 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
tuz- karabiber- zeytinyağı



BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı teoeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
2,5- 3 su bardağı soğuk süt
tuz



ÜZERİ İÇİN: Bir parça kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekeletip, birkaç defa güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Piyazlık doğradığımız soğanları ( ay şeklinde) zeytinyağında pembeleşene değin kavuralım. Hızlıca sudan geçeirdiğimiz mantarları limolayalım ve irirce keselim, Soğana ekleyelim. Kırmızı biberleri küçük küçükdoğrayalım ve mantarlara ekleyelim. Mantarın suyu çekenekadar kavuralım. Doğradığımz ıspanakalrıda ekleyip, kavuralım. Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ilave edelim. Fırın kabaına hafifce yağalayalım ve ıspanaklı harcımızı dökelim.



BEŞAMEL SOS iİÇİN
; bir tencereye tereyağını alıp eritelim ve un uekleyelim. Un kokusu çıkana değin topaklamaması için sürekli karıştıralım. Azar azar soğuk sütü ekleyelim. Göz göz olunca altını kapatalım ve tuzu ekleyelim. Eğer topaklanma olmuşsa çırpabilirisiniz. SoSu ıspanaların üzerine dökelim ve kaşar rendesini serrpelm. 180 derecede peynirler eriyip, pembeşelene değin fırında pişirelim.



NOT: Arzu edenler birkaç parça çemensiz pastırma kullanabilirler.
NOT: Mantar ve kırmızı biber çok yakışıyor ama sevmeyenler kullanmayabilirler.
 
Üst Alt