Sizlerde sağolun efeem evet semaverim güzel sıfır klometredfgtnsag ol paylasımın için harıka olmüşşşş semaverınde güzelmişşşş
Sizlerde sağolun efeem evet semaverim güzel sıfır klometredfgtn
buyurun dalından kopartın taze taze afiyet olsun ama dalları kırmayın seneye yine fındık verecek![]()
Tşk usta aynen dediğin gibi ve o temiz dağ havasında ne gidiyor çay,usta semaver harika, çayı offf nefis olur, hele o tahta parçaları yanarken çıtır çıtır...dumanıda ayrı bir keyif...birde fındık olsaydı yanında off şahane olurdu...![]()
Teşekkür ederim kardeşim gözlerinize sağlık,emeginize saglık hele o semaverdeki cayın tadı bir şeye benzemez cok güzel resimler emeginize saglık.
Evet kardeşim bu senenin hatta dünkü 4/09/2011 resimler semaveri yaktım suyun kaynamasını beklerken çektim,Efsane Kardesim sanirim bu seneki görüntüler onlar. Siz neredensiniz? Bati Karadeniz derken Giresun falan mi? Ben dogma büyüme Sakaryali'yim. Bizde de findik var. 4 tonluk bir bahcemiz var ama bu sene Sakarya civarinda findik yok. Babama sordum bu sene ne kadar cikar diye 1 ton ya cikar ya cikmaz dedi. Epeyce düsük. Izin alip yardima gidecektim ama maal esef gidemedim... Eskisi gibi calisamiyorum ya da calismiyorum diyeyim. 1986'dan bu yana disaridayim. Memurum ayrildik memleketten.
Ben simdi findik cesitlerini sayacagim ama yöresel olacak gülmek yok..
Bizim bahcenin tamami hemen hemen "Delisafa" findik cinsinden. Babam her sene veriyor diye ondan dikmis. Kismen "Karayagli..." cesidimiz var.. Ve kismen de "Yomra..." Giresun Sivrisi denilen cok az findik cesidimiz de var, "Karayagli" findik cesidinin incesi...
Mesela senin resimlerini gösterdiklerin "Karayagli" ve biraz da incesi ince kabuklusu, bizde öyle geciyor. Biz tenekelerle topluyoruz, beyaz un cuvallarina.
Babamlar Bayram'dan sonra basladilar, imece olmuslar, günde 4, 5 kisi imisler, 3, 4 günde bitirecekler sanirim. Bir de bizim yerlerimizin bir kismi tapusuz simdi devlet taksitle satiyor, dönümünü, 12 dönüm tapusuz yerimiz var. Babam dedi iki erkek kardes 6, 6 alin diye. 40.000TL'ye yakin para yapiyor, baba dedim, bu cok para, para yok ki dedim, sen al hepsini üzerine tapula, biraz sitem etti. Bu yastan sonra yeri ben ne yapacam dedi ama 40.000TL para da az degil. Bakalim ne olacak..
Biraz gevezeligim tuttu galiba...
Sana kolayliklar dilerim, son 8 senedir findik icine girip bir dal findik toplamis degilim ve yine findik icine girip findik elti zemizlemislemis degilim ama artik yavas yavas isler bize dönüyor.
Bir de "Sivri" findik cesidi vardi onu söylemeye unuttuk... Ama bu findik cesidini Fiskobiirlik almiyor biliyorsunuz...
Dünyada Findik üretiminde Türkiye ilk sirada ve bildigime göre 100'de 90'ni Türkiye'de üretiliyor, 100'de 10'u da Italya'da... Hal böyle olmasina ragmen findigin kilogram degeri gene cok düsük gene cok düsük, neden böyle anlayamiyorum....
Hayirlisi...
Allah razı olsun kardeşim sağolun, buyurun hepbirlikte içelimAllah bereket versin efsane kardeşim kolay gelsin , semaver de harika afiyetle içiniz kardeşim![]()
tamam en kısa zamanda o semaverden çay içmeye geliyoruz kardeş![]()
samimi içten davetiniz için Allah razı olsun efsane kardeşim![]()
Yok kardeşim darlıkla ilgisi yok,da ben hani karşılıklı yazışmamız diye özelden yazalım diye düşündüm ama vazgeçtim son cevabınıza ekledim herhangi bir durum yok yaniEfsane Kardes, yeni resimlerini de gördüm... Masallah kim o pehlivah gibi zat-i muhterem? Siz misiniz?tamam:.semaverin başında çay tiryakisinden başka kim olabilir
) Ben geleyim sadede...
Masallah ya, findik topluyorsunuz, tarlanin icersinde koca semaver... Ne bileyim, sizler gibi ben köyde findigimi toplayacak olsam, imeciler de olsa sanirim, 2, 3 ayda findik tarlasindan cikamam.... Siz ne sabirli insansiniz...
Size kolayliklar dilerim...(Allah razı olsun bizim burda imece malesef usta,millet 3kuruş nerdn alabilirim,in düşüncesinde, bizde güle oynaya topluyoruz işte, şuanda dip taraması yapılıyor yarın ağaçlara başlanacak inşallah) Babamlarla konustum findigi bitirmisler ya... Imece tutmuslar köyden kadinlari bitirmisler... Ben gitmeden hallolmus...
Sana da kolayliklar dilerim, insallah sen de kisa zamanda bitirirsin findik toplamayi...)geçmiş olsun size iş kalmamış demekki, biz 15 gün daha gideriz)
NOT: Gecen gün resimlerini, findik tarlani görünce kendimi tutamamisim, özelden özele yol almisim sizler de buyurmussunuz zaten, site icin bir darlik olacaksa o yazilari da cikarabilirsiniz. Siz önce silmissiniz aslinda bana da söylediniz, ben öyle cabuk kirilan, üzülen, hüzünlenen biri degilimdir haberiniz olsun, sitenin formati usulu neyi gerektiriyorsa, bizler o formata ram oluruz aninda.... Üzmek üzülmek bu anlamda bana cok uzak kelimeler..
Saygilar...