- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117

Fellah Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Köfteleri haşlamak için: 5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Üstünü kapatıp şişmesini bekleyin.
- Bulgura unu, salçayı, tuzu, irmiği, limon suyunu ve baharatları ekleyin.
- Ara sıra su serperek, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun.
- Yoğurduğunuz bulgurdan, bilye büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler yapın.
- Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın.
- Köfteleri yavaşça tencereye koyun ve hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dk haşlayıp, suyunu süzün.
- Servis tabağına alın.
- Üzeri için tavaya zeytinyağını ekleyin biraz ısıttıktan sonra salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip biraz kavurun.
- Köftelerin üzerine sosu gezdirin.
- İsteğe bağlı, kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.