Bismillah
Şeyh Ebu Umer Usame b. Ataya el-Uteybinin fetvası şu şekildedir:
Şüphesiz bu site (facebook) ahlaka uygun değildir. Bunun arkasında Siyonistler vardır. Erkeklerle kadınların ihtilatına sebep olduğu için dinen caiz değildir. Sizleri bu siteye ve benzerlerine kaydolup faaliyet göstermekten sakındırırım.
Kadınların tabiatleri zayıf ve saftırlar. Msn ve diğer programlar veya bunlara benzer (sosyal paylaşım) siteleri toplumda iki yönden eziyet vermektedir. Nitekim bu siteler, zina, boşanma, haramlar vb. olayların artmasına sebep olmuştur.
Facebook sitesi bütün bu bozuk vesileleri içinde barındırmaktadır. Bir kimse Facebook sitesinde davet amacıyla bir sayfa açsa, kadınlar da mutlaka bu sayfaya giriyor. Bu da erkeklerle kadınların birbirleriyle konuşmalarını, buluşmalarını kolaylaştırıyor. Hatta bazen resmini gönderiyorlar. Bu ise sadece Facebook hakkında değil, genel olarak haram bir iştir.
Gençlere, zararı faydasından daha çok olan bu siteden uzak durmalarını ve sakınmalarını öğütlüyorum.
Şeyh Usame b. Ataya el-Uteybî
سمعت امرأة أن عبد الله بن مسعود رضي الله عنه لعن من تغير خلقتها من النساء، فتفرق بين أسنانها للزينة، وترقق حاجبيها.
- فذهبت إليه، وسألته عن ذلك، فقال لها: ومالي لا ألعن من لعنه رسول الله صلى الله عليه وسلم، وهو في كتاب الله.
- فقالت المرأة في دهشة واستغراب: لقد قرأت القرآن الكريم كله لكني لم أجد فيه شيئا يشير إلى لعن من يقمن بعمل مثل هذه الأشياء.
- وهنا ظهرت حكمة الفقيه الذي يفهم دينه فهما جيدا، فقال للمرأة: أما قرأت قول الله تعالى: { وما آتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا}؟ !أجابت المرأة: بلى، فقال لها: إذن فقد نهى القرآن عنه أيضا.
İmamı, Resulullah olanın sırtı yere gelmez. (sav)
İman edenler / Müminler ise en çok Allahı severler. (2 Bakara/165)
Evlad! Orta Yolu Benimse.. Böylece geride kalan ona yetişebilecek, ileri gidenin ise ona geri dönme imkanı olabilecektir. (Hz. Ali)
Ömrün bitmiş, fakat sen yalvarmış yakarmışsın, sana bir gün daha verilmiş; işte şimdi öyle bir günde bulunuyorsun, öyle bir günde ne yapacaksan, her gün aynı gayretle o işe sarıl, öyle çalış, öyle ibadet et, öyle yaşa (İmam-Gazali)
(alıntı)
Bu içerik bir sitede dikatimi çektiği için sizlerle paylaşmak istedim.
Ben düşünceme göre, bu fetbayı vereninde facebook hesabı var ki orda olup bitenleri biliyor ki facebook hesabı olmasa oraya girip çıkmasa facebokkta olanları nereden bilecek.
Mesela benimde facebok hesabım var ama birtane bana yabancı olan kimse yok, bazıları köylüm, bazılarıda islami sitelerden tanıdığım kardeşlerimdir bunun nesi eziyet veriyor anlamadım gitti:tüüh:,
Bu fetvayı alıntı yaptığım yerde sanki erkek veya bayan üye yok da birbirleriyle konuşmuyorlar,
ha facebookta konuşmuşsun, ha sitende konuşmuşsun nefarkeder
ve üstelik bu kaynağın ismi islami sohbet, islami cihad, dini sohbetaassd..
Not: bu benim şahsi görüşümdür, isteyen istediği gibi düşünebilir, yorum yapabilirxxzzl..
Dipnot: Bu içeriği paylaştığımda gönül sızım hocamın gıcık kaptığı adnan oktar diye biri vardı o aklıma geldi, bu fetvada aynen onun fetvalarına benziyor gibi geldi bana.