Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Edebi, fikri, duygusal yazılarımız
Ey gönlüme değen gözyaşım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hacı anne" data-source="post: 2107" data-attributes="member: 4"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ey gönlüme değen gözyaşım!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Zamanın tenhalığında eğrilen gönlünü sakla gerçek aşklar için!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Yangın bitmesede gözlerinde,damlaların hiç durmadan aksın o yar'in özüne...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kalp süvarisi değildin sen unutma!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Sevmek,sevilmek ömründe tek sermayandi senin ey gönlüm!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Damlalar içinde biriksin boşver!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Yalın hayatların ıssızlığı çelimsizdir...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Hazin olur sonsuzlukları...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Sen gözlerinden düşürdüğün yaşları biriktir avucunda...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Al yanaklı bebeklerin temizliğinde orucun olsun susuşun...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Dökülsün dehnizime, akıntıma kapılsın günahlar...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Geçmişime mübarek sayılsın gözlerimden dökülen bu yaşlar...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Omuzlarında devleşen yükün ağırlığından feryad etmeye meylettiğinde yüreğin, sadece tut dilini...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kara zindanı andıran gözlerinde bir ışık haresi oluşsun...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bir kıvılcım,bir ateş,bir sus,bir can oluşsun...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ağlamaktan sakın korkma ey gönlüm!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Matem tutmak değildir bu ve gidenin ardından yas tutmak hiç değil...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Gelene sevinmek,acıyan yaralara tuz basmak değil...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>çölde susuz kalmış bir ceylanın çaresizliğine su bulmaktır...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kanadı kırk yerden kırılmış bir serçenin diline bir damla can dokundurmaktır...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em></em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em></em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ey göz yaşım!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Sana ihanet etmekten korktum asırlar boyu...</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Diriliğimin suistimal edilmiş yanlarında biten yosunları suladım seninle…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kerbela olmuş gönlüme akıtılan kanlara, yamalı elbisemden parçalar koparıp bastırdım…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Hiç oldum seni ağladım, sevda oldum seni sundum kadehler içinde…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>ömrümün şifası yalnız sendin ey gözyaşım!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bir niğmet seni bilmişim,bir lütuf seni demlemişim gözlerimde…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kisra saraylarında doğan bir bebek ağlayışındaydı varlığım…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Saylar geçti üzerimden saylar…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Gelip geçtiğim yollardan bir siluet eklenirdi kimliğime…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>En son “Gözyaşına kurban edilen küçük bir can” diye eklendi satır aralarına…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ben sana ihanet etmedim ey gözyaşım!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Yerlere düşürmekten bile korktum seni…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bir dokunuşta binlerce damlanı hiç acımadan içime akıtandın…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Güzergahına giren acıların yangınına usulca dokunandın…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Sen bende bitmeyecek bir nehir,ben sende boğulmayı göze alacak bir can’dım…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>çölde aşkıyla dolanan Kays oldum kimi zaman…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Kimseler görmedi gök kubbeye gönderdiğim feryadımla süslü dualarımı…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Yitirdiğim aşk olmadı…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Daha çok arttı, daha çok olgunlaştı…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Himayesi kalbimdi nede olsa…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Tezahürünü gösterdiğinde bir Leyla esintisi ilişirdi gözlerime…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>O an dolardı gözlerim kanlı yaşlarla…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bir fidan bulup o çöl yakıcılığında ve o kanlı gözyaşlarımla kırmızı güller yetiştirmek isterdim; her yanı aşk kokan…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bizim kokumuza bürünen vahalar, bizim kokumuzla kavuşan sevdalılar bulmak isterdim…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Yetmiş bin melek şahid olsundu bu kavuşma anına…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Semada bayram havasında Efendiler Efendisine haberler uçursundu her biri…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>“Ey Nebi!Bak bir aşk daha doğdu Sen’in aşkın gibi!Alemi saran bu can alıcı koku Sana hediye oldu!”</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Gözyaşım sel, aşkım hicret eder o güzel Sevgiliye…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Dimağımda kalan bu bal tadı sanki ömrümü tutmuş ve bitmeyecektir…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Aşkla yandım Ey Sevgili!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Gözyaşıma and içtim senin yolunda…Ne ihanet ettim sana, ne de düşürdüm seni yerlere…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Akıttım seni gönlümün gümüş kadehlerine ve yaralandıkça gönül ellerimle bastırdım tuzlu yanlarını yaralarımın üzerine…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Bitmeyecek bir yoldu sana uzanan…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>öyle bir sonsuzluk ki Yar!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>ölüm öldü de bu aşk sonsuzlukta ebedi yaşamak için gönlüme doğdu!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Vasıf kazandım, Yar güldü yüzüme…</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Söylesene ey gönlüm!</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ben bu hayatta gözyaşımdan başka ne gördüm?</em></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple"><em>Ve ben bu aşk’ı büyütmek için Yar’i ömrümce görmez oldum…</em></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacı anne, post: 2107, member: 4"] [CENTER][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=purple][I]Ey gönlüme değen gözyaşım! Zamanın tenhalığında eğrilen gönlünü sakla gerçek aşklar için! Yangın bitmesede gözlerinde,damlaların hiç durmadan aksın o yar'in özüne... Kalp süvarisi değildin sen unutma! Sevmek,sevilmek ömründe tek sermayandi senin ey gönlüm! Damlalar içinde biriksin boşver! Yalın hayatların ıssızlığı çelimsizdir... Hazin olur sonsuzlukları... Sen gözlerinden düşürdüğün yaşları biriktir avucunda... Al yanaklı bebeklerin temizliğinde orucun olsun susuşun... Dökülsün dehnizime, akıntıma kapılsın günahlar... Geçmişime mübarek sayılsın gözlerimden dökülen bu yaşlar... Omuzlarında devleşen yükün ağırlığından feryad etmeye meylettiğinde yüreğin, sadece tut dilini... Kara zindanı andıran gözlerinde bir ışık haresi oluşsun... Bir kıvılcım,bir ateş,bir sus,bir can oluşsun... Ağlamaktan sakın korkma ey gönlüm! Matem tutmak değildir bu ve gidenin ardından yas tutmak hiç değil... Gelene sevinmek,acıyan yaralara tuz basmak değil... çölde susuz kalmış bir ceylanın çaresizliğine su bulmaktır... Kanadı kırk yerden kırılmış bir serçenin diline bir damla can dokundurmaktır... Ey göz yaşım! Sana ihanet etmekten korktum asırlar boyu... Diriliğimin suistimal edilmiş yanlarında biten yosunları suladım seninle… Kerbela olmuş gönlüme akıtılan kanlara, yamalı elbisemden parçalar koparıp bastırdım… Hiç oldum seni ağladım, sevda oldum seni sundum kadehler içinde… ömrümün şifası yalnız sendin ey gözyaşım! Bir niğmet seni bilmişim,bir lütuf seni demlemişim gözlerimde… Kisra saraylarında doğan bir bebek ağlayışındaydı varlığım… Saylar geçti üzerimden saylar… Gelip geçtiğim yollardan bir siluet eklenirdi kimliğime… En son “Gözyaşına kurban edilen küçük bir can” diye eklendi satır aralarına… Ben sana ihanet etmedim ey gözyaşım! Yerlere düşürmekten bile korktum seni… Bir dokunuşta binlerce damlanı hiç acımadan içime akıtandın… Güzergahına giren acıların yangınına usulca dokunandın… Sen bende bitmeyecek bir nehir,ben sende boğulmayı göze alacak bir can’dım… çölde aşkıyla dolanan Kays oldum kimi zaman… Kimseler görmedi gök kubbeye gönderdiğim feryadımla süslü dualarımı… Yitirdiğim aşk olmadı… Daha çok arttı, daha çok olgunlaştı… Himayesi kalbimdi nede olsa… Tezahürünü gösterdiğinde bir Leyla esintisi ilişirdi gözlerime… O an dolardı gözlerim kanlı yaşlarla… Bir fidan bulup o çöl yakıcılığında ve o kanlı gözyaşlarımla kırmızı güller yetiştirmek isterdim; her yanı aşk kokan… Bizim kokumuza bürünen vahalar, bizim kokumuzla kavuşan sevdalılar bulmak isterdim… Yetmiş bin melek şahid olsundu bu kavuşma anına… Semada bayram havasında Efendiler Efendisine haberler uçursundu her biri… “Ey Nebi!Bak bir aşk daha doğdu Sen’in aşkın gibi!Alemi saran bu can alıcı koku Sana hediye oldu!” Gözyaşım sel, aşkım hicret eder o güzel Sevgiliye… Dimağımda kalan bu bal tadı sanki ömrümü tutmuş ve bitmeyecektir… Aşkla yandım Ey Sevgili! Gözyaşıma and içtim senin yolunda…Ne ihanet ettim sana, ne de düşürdüm seni yerlere… Akıttım seni gönlümün gümüş kadehlerine ve yaralandıkça gönül ellerimle bastırdım tuzlu yanlarını yaralarımın üzerine… Bitmeyecek bir yoldu sana uzanan… öyle bir sonsuzluk ki Yar! ölüm öldü de bu aşk sonsuzlukta ebedi yaşamak için gönlüme doğdu! Vasıf kazandım, Yar güldü yüzüme… Söylesene ey gönlüm! Ben bu hayatta gözyaşımdan başka ne gördüm? Ve ben bu aşk’ı büyütmek için Yar’i ömrümce görmez oldum…[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Edebi, fikri, duygusal yazılarımız
Ey gönlüme değen gözyaşım!
Alt