Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Evlilikte Yaş Sınırı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ihvan" data-source="post: 90492" data-attributes="member: 8251"><p>1- Bugün 4, 5 tane gençle şakalaştım. "Arkadaşlar, 4, 5 genç olarak bazı akşamlar hep o tarafa doğru yol alıyorsunuz, orada ne var" dedim, onlar da "Hocam bilirsin ya" dediler, ben de "Bildim bildim" dedim. Bu gençler, 15 ila 17 yaş arasında erkekler. Yatsı namazının akabinde şakalaştım bu arkadaşlarla. Onlar da camide idiler. Bu gençler, gecenin bir vaktinde, 12, 13, 15 yaşlarındaki kızlarla orada burada konuşup kucaklaşacaklarına nikahlanıp evlenseler daha iyi olmaz mı? Haram olan ilişkilere neden genişiz de helal olan ilişki karşısında: "12 yaşında kızınız olsa verir misiniz" şeklinde soruyla muhatap oluyoruz. Ben de açık konuşuyorum, onu ben bilmem kız bilir. İstiyorsa ne yapabilirim ya da sen ne yapabilirsin ya da o ne yapabilir? Verdim gitti..!!! Ötesi var mı..?</p><p></p><p>2- Eğer sitede bulunmak sizleri rahatsız ediyorsa en güzeli sitede bulunmamaktır. Sitede "halinizle" bulunmanız halinizi gizleyerek bulunmanızdan daha evladır. Doğru olanı da budur. Erkeğin kadın kıyafetinde bu sayfalarda yerini alması ne kadar hatalı ise kadınınki de öyledir diye düşünüyorum. Normal insanların yapacağı bir eylem değildir. Sizler de öyle yapmışsınız. Zaten cümle ve kelimeler muhatabın cinsiyetini de yansıtır niteliktedir.</p><p></p><p>3- Yazılarımızla, nikimizle ve cinsiyetimizle "sanal" olarak buradayız ve bu anlamda da beraberiz. Reel bazda birbirimizi göremiyoruz, sesle konuşamıyoruz, yan yana halvet içerisinde bulunamıyoruz. Bu halimiz reelimizden çok çok daha ehvendir. Yaptığımız da dini yazılar paylaşmak, iktibas etmek ya da yazıları yorumlamaktır. Bu ameliye neden günah olsun? Kendime de soruyorum, neden günah olsun, bir neden arzedip de "günahtır" diyemiyorum..! Siz diyebiliyor musunuz?</p><p></p><p>4- Burada güldüğümüzü ancak bir "smail"le ifade edebiliyoruz. Yoksa gülüşümüzü duyamıyoruz kulaklarımızla. Değil mi, bu da sanal yani. Resim var ama reel bazda bir insandan sadır olan gülme eylemi yok sesle..! Güldüğümüzü smail'le de olsa ifade etmeyelim ama ifade edilirse de, ses yok, duyma yok, halvet yok, reel birlik yok, buna da "günahtır" nasıl diyeceksiniz? İşin takvası başka bir şey dini hükmü başka bir şeydir, karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum.</p><p></p><p>5- Burada yaşı küçük olan birinin büyük olana "abi" diye hitap etmesinden doğal ne olabilir ki. O kardeşimizin "abi" şeklinde hitap etmesi, falanın onun anne baba bir abisi olduğu anlamına gelmez zaten böyle anlayan da yoktur. Kendinden büyük birine seslenişin ifadesidir o. Başka da bir şey yoktur ve gayet olması gereken bir sesleniştir. Zaten gerektiğinde bir seslenmeden ibarettir. Dolayısıyla bu da haram değildir. Haram olan kısmı şudur: "Bu benden büyüktür o benim abim gibidir" anlayışı haramdır. Ama böyle anlayan yoktur.</p><p>Abi dediğiniz bir insanla evlendiğinizde artık o bir "abi" olmaz, o bir beyefendi olur, koca olur, hitap şekli de, "Ahmet Bey, Hamdi Bey" olur.</p><p></p><p>Cevaplarıma katılmamak mümkündür. Saygı duyarım. Dua ile.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ihvan, post: 90492, member: 8251"] 1- Bugün 4, 5 tane gençle şakalaştım. "Arkadaşlar, 4, 5 genç olarak bazı akşamlar hep o tarafa doğru yol alıyorsunuz, orada ne var" dedim, onlar da "Hocam bilirsin ya" dediler, ben de "Bildim bildim" dedim. Bu gençler, 15 ila 17 yaş arasında erkekler. Yatsı namazının akabinde şakalaştım bu arkadaşlarla. Onlar da camide idiler. Bu gençler, gecenin bir vaktinde, 12, 13, 15 yaşlarındaki kızlarla orada burada konuşup kucaklaşacaklarına nikahlanıp evlenseler daha iyi olmaz mı? Haram olan ilişkilere neden genişiz de helal olan ilişki karşısında: "12 yaşında kızınız olsa verir misiniz" şeklinde soruyla muhatap oluyoruz. Ben de açık konuşuyorum, onu ben bilmem kız bilir. İstiyorsa ne yapabilirim ya da sen ne yapabilirsin ya da o ne yapabilir? Verdim gitti..!!! Ötesi var mı..? 2- Eğer sitede bulunmak sizleri rahatsız ediyorsa en güzeli sitede bulunmamaktır. Sitede "halinizle" bulunmanız halinizi gizleyerek bulunmanızdan daha evladır. Doğru olanı da budur. Erkeğin kadın kıyafetinde bu sayfalarda yerini alması ne kadar hatalı ise kadınınki de öyledir diye düşünüyorum. Normal insanların yapacağı bir eylem değildir. Sizler de öyle yapmışsınız. Zaten cümle ve kelimeler muhatabın cinsiyetini de yansıtır niteliktedir. 3- Yazılarımızla, nikimizle ve cinsiyetimizle "sanal" olarak buradayız ve bu anlamda da beraberiz. Reel bazda birbirimizi göremiyoruz, sesle konuşamıyoruz, yan yana halvet içerisinde bulunamıyoruz. Bu halimiz reelimizden çok çok daha ehvendir. Yaptığımız da dini yazılar paylaşmak, iktibas etmek ya da yazıları yorumlamaktır. Bu ameliye neden günah olsun? Kendime de soruyorum, neden günah olsun, bir neden arzedip de "günahtır" diyemiyorum..! Siz diyebiliyor musunuz? 4- Burada güldüğümüzü ancak bir "smail"le ifade edebiliyoruz. Yoksa gülüşümüzü duyamıyoruz kulaklarımızla. Değil mi, bu da sanal yani. Resim var ama reel bazda bir insandan sadır olan gülme eylemi yok sesle..! Güldüğümüzü smail'le de olsa ifade etmeyelim ama ifade edilirse de, ses yok, duyma yok, halvet yok, reel birlik yok, buna da "günahtır" nasıl diyeceksiniz? İşin takvası başka bir şey dini hükmü başka bir şeydir, karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum. 5- Burada yaşı küçük olan birinin büyük olana "abi" diye hitap etmesinden doğal ne olabilir ki. O kardeşimizin "abi" şeklinde hitap etmesi, falanın onun anne baba bir abisi olduğu anlamına gelmez zaten böyle anlayan da yoktur. Kendinden büyük birine seslenişin ifadesidir o. Başka da bir şey yoktur ve gayet olması gereken bir sesleniştir. Zaten gerektiğinde bir seslenmeden ibarettir. Dolayısıyla bu da haram değildir. Haram olan kısmı şudur: "Bu benden büyüktür o benim abim gibidir" anlayışı haramdır. Ama böyle anlayan yoktur. Abi dediğiniz bir insanla evlendiğinizde artık o bir "abi" olmaz, o bir beyefendi olur, koca olur, hitap şekli de, "Ahmet Bey, Hamdi Bey" olur. Cevaplarıma katılmamak mümkündür. Saygı duyarım. Dua ile. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Evlilikte Yaş Sınırı
Alt