Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Evlilikte Yaş Sınırı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ihvan" data-source="post: 90407" data-attributes="member: 8251"><p>Bizler İslami olmayan bir ortamın ekseninde büyüdük. Adetlerimizi de o ortam oluşturdu ekseriyetle. Böyle bir ortamda büyüyen bendeniz, böyle bir ortamın adetlerini de ister istemez içselleştiren olmuşumdur. Bu ufuktan sualinize cevap verirsem elbet ben de "evlendirmem" şeklinde sizlere cevabımı arzeden olurum! Lakin bu cevabımın kaynağı İslam'dan çok sistemin ahlakına havidir. Benim de eleştirdiğim yer burasıdır!</p><p></p><p>Zina nedir?</p><p></p><p>Zina: Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin meşru olmayan, haram olan, beraberliğine zina denir. Velev ki bunların yaşları, 12 ya da 13 olsun farketmez.</p><p></p><p>Nikah Nedir?</p><p></p><p>Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin, meşru olan, helal olan, beraberliğine de nikah denir. Velev ki bunların yaşları 12 ya da 13 olsun farketmez.</p><p></p><p>İçersinde bulunduğum sistem, öyle bir sistem ki, zina beraberliğine sıkı bir tedbir getirmezken ve dahi böyle bir eylemin gerçekleşmesini de ziyade kolaylaştırırken;</p><p></p><p>Helal olan beraberliğe ise sıkı ve bol cezalı tedbirler getirmektedir. Elbet bizim bu ve buna benzer hadiselere bakışımız da sistemin bizlere yüklediği adetlerin neticesidir.</p><p></p><p>Düşünün, şöyle bir işyerlerine bakınız. Konfeksiyon atölyelerine bir bakınız. Tekstil ürünlerinin işlendiği bodrum katlarındaki makine başındakilere bir bakınız. Aklınıza ne tür bir yer gelirse gelsin oraları bir izleyiniz, erkeklerle kadınları iç içe, abi kardeş gibi çalıştıklarını, şakalaştıklarını, birbirleriyle oynadıklarını, kahkahalar eşliğinde ve birbirlerine karşı da el hareketleri eşliğinde molalarını geçirdiklerine şahit olacaksınız. Bunların bir çoğu ergenlik çağına ulaşmış küçük kızlar ve erkekler.</p><p>12 yaşındaki bir kızı helal olan nikahla bir erkekle nikahlayıp aile saadetinin oluşturulmasına veryansın ederken, ortalığı kırıp dökerken, </p><p>İş için (eğitim, okul, cadde, sokak vs) evden çıkardığımız o yaşların kızları ve erkekleri akşama kadar iç içe bir ve beraber bir şekilde çalışıyorlar, hayat tüketiyorlar, nefes veriyorlar, arkadaşlık ve de dostluk ediniyorlar da, bunlar için ise veryansın etmiyoruz ve ortalığı kırıp dökmüyoruz!</p><p>Ergenlik çağına gelmiş erkekler ve kadınlar iç içe, bir ve beraber çalışabilirler mi, okuyabilirler mi, cadde ve sokağı kuşanabilirler mi? Bunlara İslam müsaade eder mi, ki kadınların çoğu erkeklerle beraber mahrem yerleri de açık olarak çalışıyor. Veryansın etmiyor kadınlarımızı bu rüzgardan korumuyor evlerimizde muhafaza edemiyoruz.</p><p>Diyeceksiniz ki bunda ne var.</p><p>Bilmem sıhhati doğru bir anket yapılsın bakalım, bu halde bulunanların içersinde helal olmayan beraberliklerin yüzdelik oranı nedir?</p><p>Helale veryansın ederken, harama itaat gösteriyoruz ister istemez. Çünkü sistem bizi bu adet merkezli işliyor da işliyor.</p><p>Bir de şu vardır:</p><p>Kadın neden tamamen iş sahasının içersinde yerini alsın. Bu fikir İslam'ın değildir bu fikir kapitalist yönetimin ve idarenin bir fikridir. Çünkü, İslam'da, madden ev sorumluluğu erkeğindir. O halde kadın neden iş sektöründe yerini alsın ya da almalıdır, anlamı yoktur değil mi?</p><p>Kadın tamamen evine çekildiğinde, ister istemez evlilik yaşları da ergenliğin bir yaş ya da iki yaş üzerine düşecektir. Çünkü, erkek her gün ve her zaman elinin altında kelamıyla, hareketleriyle, gülüşü ve edasıyla kadın bulamayacaktır, kadın da erkek bulamayacaktır. Bulamadığı takdirde de arayacaktır. İşte o arama "nikah"tan öteye de geçmeyecektir. Böyle olunca da nikah yaşı iyicene düşecektir.</p><p></p><p>NOT</p><p></p><p>Yukarıda hiçbir yerde kadın 12 yaşında evlendirilmelidir demedim. İslam'ın yüklediği değeri ifade ettim sadece.</p><p>Ama şunu söyliyeyim, bu yaşlardaki bir kız falan için nikahlanma talebini bana getirirse ne yapacam? Burası da önemlidir! Vermezsem oynaşmasına izin veremem! O da bundan vazgeçecek değildir. O halde, "Ey kızım! Madem sen istiyorsun, artıları eksileri budur, bunu da bil" dediğime rağmen, "Hay hay problem etme" diyorsa siz ne yapabilirsiniz, "Buyur verdim" demekten başka!</p><p>Bugün bu yaşlarda bu hadiselerin az olması kadın ve erkeğin birbirine kolay ulaşmasındandır. Kadın ve erkeğin birbirine kolay bir şekilde sarılmasındandır, yatıp yuvarlanmasındandır. Biraz açık konuşuyorum kusuruma bakılmasın. Çünkü gördüğümüz manzara alenen budur.</p><p>Dualarımla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ihvan, post: 90407, member: 8251"] Bizler İslami olmayan bir ortamın ekseninde büyüdük. Adetlerimizi de o ortam oluşturdu ekseriyetle. Böyle bir ortamda büyüyen bendeniz, böyle bir ortamın adetlerini de ister istemez içselleştiren olmuşumdur. Bu ufuktan sualinize cevap verirsem elbet ben de "evlendirmem" şeklinde sizlere cevabımı arzeden olurum! Lakin bu cevabımın kaynağı İslam'dan çok sistemin ahlakına havidir. Benim de eleştirdiğim yer burasıdır! Zina nedir? Zina: Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin meşru olmayan, haram olan, beraberliğine zina denir. Velev ki bunların yaşları, 12 ya da 13 olsun farketmez. Nikah Nedir? Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin, meşru olan, helal olan, beraberliğine de nikah denir. Velev ki bunların yaşları 12 ya da 13 olsun farketmez. İçersinde bulunduğum sistem, öyle bir sistem ki, zina beraberliğine sıkı bir tedbir getirmezken ve dahi böyle bir eylemin gerçekleşmesini de ziyade kolaylaştırırken; Helal olan beraberliğe ise sıkı ve bol cezalı tedbirler getirmektedir. Elbet bizim bu ve buna benzer hadiselere bakışımız da sistemin bizlere yüklediği adetlerin neticesidir. Düşünün, şöyle bir işyerlerine bakınız. Konfeksiyon atölyelerine bir bakınız. Tekstil ürünlerinin işlendiği bodrum katlarındaki makine başındakilere bir bakınız. Aklınıza ne tür bir yer gelirse gelsin oraları bir izleyiniz, erkeklerle kadınları iç içe, abi kardeş gibi çalıştıklarını, şakalaştıklarını, birbirleriyle oynadıklarını, kahkahalar eşliğinde ve birbirlerine karşı da el hareketleri eşliğinde molalarını geçirdiklerine şahit olacaksınız. Bunların bir çoğu ergenlik çağına ulaşmış küçük kızlar ve erkekler. 12 yaşındaki bir kızı helal olan nikahla bir erkekle nikahlayıp aile saadetinin oluşturulmasına veryansın ederken, ortalığı kırıp dökerken, İş için (eğitim, okul, cadde, sokak vs) evden çıkardığımız o yaşların kızları ve erkekleri akşama kadar iç içe bir ve beraber bir şekilde çalışıyorlar, hayat tüketiyorlar, nefes veriyorlar, arkadaşlık ve de dostluk ediniyorlar da, bunlar için ise veryansın etmiyoruz ve ortalığı kırıp dökmüyoruz! Ergenlik çağına gelmiş erkekler ve kadınlar iç içe, bir ve beraber çalışabilirler mi, okuyabilirler mi, cadde ve sokağı kuşanabilirler mi? Bunlara İslam müsaade eder mi, ki kadınların çoğu erkeklerle beraber mahrem yerleri de açık olarak çalışıyor. Veryansın etmiyor kadınlarımızı bu rüzgardan korumuyor evlerimizde muhafaza edemiyoruz. Diyeceksiniz ki bunda ne var. Bilmem sıhhati doğru bir anket yapılsın bakalım, bu halde bulunanların içersinde helal olmayan beraberliklerin yüzdelik oranı nedir? Helale veryansın ederken, harama itaat gösteriyoruz ister istemez. Çünkü sistem bizi bu adet merkezli işliyor da işliyor. Bir de şu vardır: Kadın neden tamamen iş sahasının içersinde yerini alsın. Bu fikir İslam'ın değildir bu fikir kapitalist yönetimin ve idarenin bir fikridir. Çünkü, İslam'da, madden ev sorumluluğu erkeğindir. O halde kadın neden iş sektöründe yerini alsın ya da almalıdır, anlamı yoktur değil mi? Kadın tamamen evine çekildiğinde, ister istemez evlilik yaşları da ergenliğin bir yaş ya da iki yaş üzerine düşecektir. Çünkü, erkek her gün ve her zaman elinin altında kelamıyla, hareketleriyle, gülüşü ve edasıyla kadın bulamayacaktır, kadın da erkek bulamayacaktır. Bulamadığı takdirde de arayacaktır. İşte o arama "nikah"tan öteye de geçmeyecektir. Böyle olunca da nikah yaşı iyicene düşecektir. NOT Yukarıda hiçbir yerde kadın 12 yaşında evlendirilmelidir demedim. İslam'ın yüklediği değeri ifade ettim sadece. Ama şunu söyliyeyim, bu yaşlardaki bir kız falan için nikahlanma talebini bana getirirse ne yapacam? Burası da önemlidir! Vermezsem oynaşmasına izin veremem! O da bundan vazgeçecek değildir. O halde, "Ey kızım! Madem sen istiyorsun, artıları eksileri budur, bunu da bil" dediğime rağmen, "Hay hay problem etme" diyorsa siz ne yapabilirsiniz, "Buyur verdim" demekten başka! Bugün bu yaşlarda bu hadiselerin az olması kadın ve erkeğin birbirine kolay ulaşmasındandır. Kadın ve erkeğin birbirine kolay bir şekilde sarılmasındandır, yatıp yuvarlanmasındandır. Biraz açık konuşuyorum kusuruma bakılmasın. Çünkü gördüğümüz manzara alenen budur. Dualarımla. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Evlilikte Yaş Sınırı
Alt