Evlilikte Yaş Sınırı

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilikte Yaş Sınırı.
Evlilik Allah'ın bir emridir ve Allahü Teala bu emri anne ve babalara yüklememiş İslam toplumunun her bir neferine bu mükellefiyeti yüklemiştir.
O'nun buyruğu bunu ifade eder:
"İçinizden bekarları evlendiriniz..!" Muhatap ne anne ne de baba. Muhatap bütün bir İslam toplumu..!
Dolayısıyla, bir emrin muhatapta "mükellef" tutulması onun "ergenliğiyle" (akıl balıiğ/akıle baliğa) alakalı bir husustur.
Mesela, namaz mükellefiyeti, mesela oruç mükellefiyeti vs.
İslam alimleri de bunu belirlemişlerdir, Kur'an ve Hadis ışığında. Onlar da şöyledir:
Kadınlar, 9 ila 12 yaş aralığı, erkekler ise 12 ila 15 yaş aralığıdır.
Dolayısıyla en son noktada, kadınlar 12 yaşından itibaren erkekler ise 15 yaşından itibaren Allah'ın emirleriyle mükelleftirler.
Yani bir kadın 12, bir erkek de 15 yaşına basmışsa ve bunlar halan namaz kılmıyorlarsa günahkardırlar. Çünkü bu yaşla beraber dini sorumluluk başlamıştır.
İşte bu mükellef yaşı kadının da erkeğin de evlilik yaşlarını da ifade eder. Yani hür iradeleriyle böyle bir yaşta kadın olsun erkek olsun evlendiğinde günah işlemiş, kusur işlemiş değillerdir ve dahi Allah'ın sevmediği bir fiili icra etmiş değillerdir.
Lakin, burada şöyle bir ayrıntı da ifade edilmiştir ki bu da önemlidir.
Eğer bir kadın 12 yaşına basmış ve Allah'ın emriyle mükellef olmuşsa evlilik için bir de kadında "hayz görme" hükmü ziyade kılınmıştır.
Erkek için de durum aynen kabul edilmiştir. Onda da "meni" hadisesi ziyade kılınmıştır. Yani bunlar da evlilik için geçerli bir hüküm olarak zikredilmiştir.
Bütün bunlar oluştuğunda, kadın diyelim 15 yaşında olmuş erkek 16 yaşında olmuş evliliklerinde İslam sakınca görmez hatta bilakis evliliği de teşvik eder İslam.
Kısacası evlilik mükellefiyeti ergenlikle hayat bulan bir akittir İslam'da.

NOT

Günümüzde, bir kız evladı ya da bir erkek evladı, 5 yıllık ilkokulu bitirecek, 3 yıl ortaokulu bitirecek, sonra 4 yıllık liseyi bitirecek, sonra üniversite sınavlarında bir iki sene ter dökecek sonrasında 4 ya da 5 ya da 6 yıllık üniversite kazanılacak, sonrasında iş aranacak sonrasında bir el ayak madden düzeltilecek sonrasında ise evlilik düşünülecek. Yaş gelecek 30, 35 yaşlarına.
Ondan sonra İslam'ın evlilik yaşına meydan okuyacaksınız! Gocunmanın bir anlamı yoktur!
İslam'ın dediği doğrudur, kapitalist sermayenin insanı sömürmesi ise haramdır!
Haramlarla İslam'ın emrine meydan okunmaz!
Evlenenlere selam olsun.

tozduman

Moderatör
Moderatör
12 yaşında bir kiz çocuğunuz olsa evlendirebilirmisiniz ?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
12 yaşında bir kiz çocuğunuz olsa evlendirebilirmisiniz ?

Bizler İslami olmayan bir ortamın ekseninde büyüdük. Adetlerimizi de o ortam oluşturdu ekseriyetle. Böyle bir ortamda büyüyen bendeniz, böyle bir ortamın adetlerini de ister istemez içselleştiren olmuşumdur. Bu ufuktan sualinize cevap verirsem elbet ben de "evlendirmem" şeklinde sizlere cevabımı arzeden olurum! Lakin bu cevabımın kaynağı İslam'dan çok sistemin ahlakına havidir. Benim de eleştirdiğim yer burasıdır!

Zina nedir?

Zina: Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin meşru olmayan, haram olan, beraberliğine zina denir. Velev ki bunların yaşları, 12 ya da 13 olsun farketmez.

Nikah Nedir?

Ergenlik çağına ulaşmış bir kadınla bir erkeğin, meşru olan, helal olan, beraberliğine de nikah denir. Velev ki bunların yaşları 12 ya da 13 olsun farketmez.

İçersinde bulunduğum sistem, öyle bir sistem ki, zina beraberliğine sıkı bir tedbir getirmezken ve dahi böyle bir eylemin gerçekleşmesini de ziyade kolaylaştırırken;

Helal olan beraberliğe ise sıkı ve bol cezalı tedbirler getirmektedir. Elbet bizim bu ve buna benzer hadiselere bakışımız da sistemin bizlere yüklediği adetlerin neticesidir.

Düşünün, şöyle bir işyerlerine bakınız. Konfeksiyon atölyelerine bir bakınız. Tekstil ürünlerinin işlendiği bodrum katlarındaki makine başındakilere bir bakınız. Aklınıza ne tür bir yer gelirse gelsin oraları bir izleyiniz, erkeklerle kadınları iç içe, abi kardeş gibi çalıştıklarını, şakalaştıklarını, birbirleriyle oynadıklarını, kahkahalar eşliğinde ve birbirlerine karşı da el hareketleri eşliğinde molalarını geçirdiklerine şahit olacaksınız. Bunların bir çoğu ergenlik çağına ulaşmış küçük kızlar ve erkekler.
12 yaşındaki bir kızı helal olan nikahla bir erkekle nikahlayıp aile saadetinin oluşturulmasına veryansın ederken, ortalığı kırıp dökerken,
İş için (eğitim, okul, cadde, sokak vs) evden çıkardığımız o yaşların kızları ve erkekleri akşama kadar iç içe bir ve beraber bir şekilde çalışıyorlar, hayat tüketiyorlar, nefes veriyorlar, arkadaşlık ve de dostluk ediniyorlar da, bunlar için ise veryansın etmiyoruz ve ortalığı kırıp dökmüyoruz!
Ergenlik çağına gelmiş erkekler ve kadınlar iç içe, bir ve beraber çalışabilirler mi, okuyabilirler mi, cadde ve sokağı kuşanabilirler mi? Bunlara İslam müsaade eder mi, ki kadınların çoğu erkeklerle beraber mahrem yerleri de açık olarak çalışıyor. Veryansın etmiyor kadınlarımızı bu rüzgardan korumuyor evlerimizde muhafaza edemiyoruz.
Diyeceksiniz ki bunda ne var.
Bilmem sıhhati doğru bir anket yapılsın bakalım, bu halde bulunanların içersinde helal olmayan beraberliklerin yüzdelik oranı nedir?
Helale veryansın ederken, harama itaat gösteriyoruz ister istemez. Çünkü sistem bizi bu adet merkezli işliyor da işliyor.
Bir de şu vardır:
Kadın neden tamamen iş sahasının içersinde yerini alsın. Bu fikir İslam'ın değildir bu fikir kapitalist yönetimin ve idarenin bir fikridir. Çünkü, İslam'da, madden ev sorumluluğu erkeğindir. O halde kadın neden iş sektöründe yerini alsın ya da almalıdır, anlamı yoktur değil mi?
Kadın tamamen evine çekildiğinde, ister istemez evlilik yaşları da ergenliğin bir yaş ya da iki yaş üzerine düşecektir. Çünkü, erkek her gün ve her zaman elinin altında kelamıyla, hareketleriyle, gülüşü ve edasıyla kadın bulamayacaktır, kadın da erkek bulamayacaktır. Bulamadığı takdirde de arayacaktır. İşte o arama "nikah"tan öteye de geçmeyecektir. Böyle olunca da nikah yaşı iyicene düşecektir.

NOT

Yukarıda hiçbir yerde kadın 12 yaşında evlendirilmelidir demedim. İslam'ın yüklediği değeri ifade ettim sadece.
Ama şunu söyliyeyim, bu yaşlardaki bir kız falan için nikahlanma talebini bana getirirse ne yapacam? Burası da önemlidir! Vermezsem oynaşmasına izin veremem! O da bundan vazgeçecek değildir. O halde, "Ey kızım! Madem sen istiyorsun, artıları eksileri budur, bunu da bil" dediğime rağmen, "Hay hay problem etme" diyorsa siz ne yapabilirsiniz, "Buyur verdim" demekten başka!
Bugün bu yaşlarda bu hadiselerin az olması kadın ve erkeğin birbirine kolay ulaşmasındandır. Kadın ve erkeğin birbirine kolay bir şekilde sarılmasındandır, yatıp yuvarlanmasındandır. Biraz açık konuşuyorum kusuruma bakılmasın. Çünkü gördüğümüz manzara alenen budur.
Dualarımla.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili hilmibey ve tozduman kardeşim vede tüm forum ailem;Burası bir aile olduğundan herkes derdini söyleyip bildiğimizi paylaşıp bilmediğimizi bilen kardeşlerimizden öğreniyoruz bazen kırgınlıklar çıksa da sonuçta mutluluk çoğunlukta ve kırgınlıkları da gücümüzün yettiğince azaltmaya çalışıyoruz.
Gelelim bu güzel ve önemli konuya ;konu hayatın o kadar çok alanıyla bağlantılı ki Hilmi bey İslam kaideleri içinde çok güzel izah etmiş bize garip gelse de Arabistan ve diğer sıcak iklimlerde kız çocukları erken buluğa erdiklerinden biz kuzey de yaşayan insanlara göre daha erken gelişiyorlar. Ha bizim kızlarımızın o yaşta buluğa ermesi çok nadir görülür.Bizde o yüzden o yaş daha ileri 16\17 yaşa çekilmiştir.
Hz Aişe annemiz evlendikten sonra bebeklerle oynarmış,Hz Fatıma annemiz buluğa erdiğinde tüm İslam alemindeki babalar gibi efendimizde kendi için dini bütün bir damat adayını düşünmeye başlar önce aday olarak Hz Ebu Bekir den sonra Hz Ömer den damat olmak için teklif gelir fakat efendimiz sav Allah cc bu konuda ne diyeceğine dair bir işaret bekler peygamber olması hasebiyle ve kendisine Hz Ali olması için işaret gelince kararını açıklar,bunlar olduğunda Hz Fatıma yeni ergen olmuştur.Gelelim sahabeye onlarda kız çocukları buluğa erince anneleri babalarına söyler ve babalar kendileri için kızlarına iyi koca olacak dini imanı sağlam damatları kendileri bulur kızları ile evlenmelerini teklif ederlermiş.
Şimdi bu zaman da bizim ülkemizde böyle bir şey olmasına olanak bırakıldı mı?
Kendim bu konunun maduruyum şuan yaşım aldı başını gitti hala evlenemiyorum artık vakit hayli geçti,yeni ergen iken beni evlilik konusunda korkuttular sonra evlenmeyeceğim diye diye yıllar geçti sonra bir sürü arkadaş ortamı gördüm oralarda gördüklerimin sonucu neydi biliyor musunuz ''kadın ve erkek yan yana durmaz'' ,kadını küçük yaştan itibaren koruyan Rabbimin sınırlarını aşan her halin sonucu o ortamlarda var şeytan çirit atıyor sizin niyetiniz güzel olabilir iyi olabilir ama ya karşınızdakinden nasıl emin oluyorsunuz.Zina için ortam hazırken şeytan fitne vermemek için az daha bekleyeyim demez.Hele ki tesettür yokken iş daha da vahim,kadının en güvenilir ve özgür olduğu yer evidir.Şimdi o zaman ekonomik özgürlük diyeceksiniz kadının ekonomisini de erkeklerin üzerine yüklemiş Rabbim neden bu ağır yük kadınlara da yüklenmeye çalışılıyor. Az ama helal olana kanat getirse hanımlar ağız tadıyla yense iki lokma ,huzur da olur berekette evlerde, bu boşanmalarda bu kadar olmaz.Kadın evin direğidir kadın evde olmaz ise o ev çöküntüye uğruyor,çocuklar anne sevgisinden mahrum aile terbiyesinden mahrum sonra neden herkes bozuldu topluma ne oldu deniliyor çünkü toplumun temelini oluşturan bireyi yetiştiren ilk eğitimi veren anne evde yok.
Benden bu kadar arkadaşlar varın kalanını siz tefekkür edin dinimizi güzel öğrenmeyince Allah cc varlığını kabul edip bize sunduğu kolaylıklardan faydalanmadığımız sürece bu niye böyle oluyor demeyin aynanıza bakın ne kadar aydınlık diye...
Selametle kalın dostlar Allah cc emanet olun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun cümlenizden. Buraya geçtiğim yazılarım olsun yorumlarım olsun sadece ve sadece Allahü Teala'nın rızasına, iyilik ve güzelliğine matuftur. Kalbimizde "falana ders vermek, falanın açığını ifade etmek" şeklinde değildir, bundan Allah'a sığınırız. Namazlarımızı hangi maksat ve niyetle kılıyorsak, buraya geçtiğimiz yazılar da aynen öyle olmalıdır, ki karşılığında bir "ecir" almış olalım. Benim niyetim de buna havidir.
Allahü Teala samimi olan, doğru ve dürüst olan müslümanlardan razı olsun.

NOT

Her ne kadar İslam'ın hükmünü de ifade etmiş olsak, sizler de ifade etmişsiniz zaten, ideal olanı kadının fiziken ve aklan olgun olması daha isabetlidir. Özel istisnaların dışında 17 yaş resmen de uygun bulunmuştur, buna da katılıyor, uygun da buluyorum.
Allahü Teala cümlenizden razı olsun. Dualarımla.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ben sadece bir soru sordum 12 yaşında çocuğunuzu Evlendirebilirmisiniz diye ?
Bir soru daha sormak istiyorum.
Ben siteye ilk girdiğimde nickim erkek sansinlar diye tozduman yaptım.
Baktim sitede erkek yok hep bayanlar bayan olduğumu açıkça belli ettim profilimide güncelledim.
insan konuştuğu gibi yaşamalı!
Insan düşündüğü ve savunduğu ile yaşamalı!
Ben simdi size bişey sormak.istiyorum ve yine bu konuda olduğu gibi bana şeriat ve hadis den cevaplayin.
Burada yeri geliyor şakalasiyoruz doğrumu?
Kadın erkek bir aradayiz bu helal mi ?
Abi ve kardeş diyoruz burada hepimiz birbirimize nikah düşüyor mu ?
Bana islam dan verilsin cevap .Kadın erkek nasıl bir arada olması dışarıda haram ise burada mubah mi?
Merak.ediyordum kardeşlerim ALLAH razı olsun hepinizden.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ben sadece bir soru sordum 12 yaşında çocuğunuzu Evlendirebilirmisiniz diye ?
Bir soru daha sormak istiyorum.
Ben siteye ilk girdiğimde nickim erkek sansinlar diye tozduman yaptım.
Baktim sitede erkek yok hep bayanlar bayan olduğumu açıkça belli ettim profilimide güncelledim.
insan konuştuğu gibi yaşamalı!
Insan düşündüğü ve savunduğu ile yaşamalı!
Ben simdi size bişey sormak.istiyorum ve yine bu konuda olduğu gibi bana şeriat ve hadis den cevaplayin.
Burada yeri geliyor şakalasiyoruz doğrumu?
Kadın erkek bir aradayiz bu helal mi ?
Abi ve kardeş diyoruz burada hepimiz birbirimize nikah düşüyor mu ?
Bana islam dan verilsin cevap .Kadın erkek nasıl bir arada olması dışarıda haram ise burada mubah mi?
Merak.ediyordum kardeşlerim ALLAH razı olsun hepinizden.

1- Bugün 4, 5 tane gençle şakalaştım. "Arkadaşlar, 4, 5 genç olarak bazı akşamlar hep o tarafa doğru yol alıyorsunuz, orada ne var" dedim, onlar da "Hocam bilirsin ya" dediler, ben de "Bildim bildim" dedim. Bu gençler, 15 ila 17 yaş arasında erkekler. Yatsı namazının akabinde şakalaştım bu arkadaşlarla. Onlar da camide idiler. Bu gençler, gecenin bir vaktinde, 12, 13, 15 yaşlarındaki kızlarla orada burada konuşup kucaklaşacaklarına nikahlanıp evlenseler daha iyi olmaz mı? Haram olan ilişkilere neden genişiz de helal olan ilişki karşısında: "12 yaşında kızınız olsa verir misiniz" şeklinde soruyla muhatap oluyoruz. Ben de açık konuşuyorum, onu ben bilmem kız bilir. İstiyorsa ne yapabilirim ya da sen ne yapabilirsin ya da o ne yapabilir? Verdim gitti..!!! Ötesi var mı..?

2- Eğer sitede bulunmak sizleri rahatsız ediyorsa en güzeli sitede bulunmamaktır. Sitede "halinizle" bulunmanız halinizi gizleyerek bulunmanızdan daha evladır. Doğru olanı da budur. Erkeğin kadın kıyafetinde bu sayfalarda yerini alması ne kadar hatalı ise kadınınki de öyledir diye düşünüyorum. Normal insanların yapacağı bir eylem değildir. Sizler de öyle yapmışsınız. Zaten cümle ve kelimeler muhatabın cinsiyetini de yansıtır niteliktedir.

3- Yazılarımızla, nikimizle ve cinsiyetimizle "sanal" olarak buradayız ve bu anlamda da beraberiz. Reel bazda birbirimizi göremiyoruz, sesle konuşamıyoruz, yan yana halvet içerisinde bulunamıyoruz. Bu halimiz reelimizden çok çok daha ehvendir. Yaptığımız da dini yazılar paylaşmak, iktibas etmek ya da yazıları yorumlamaktır. Bu ameliye neden günah olsun? Kendime de soruyorum, neden günah olsun, bir neden arzedip de "günahtır" diyemiyorum..! Siz diyebiliyor musunuz?

4- Burada güldüğümüzü ancak bir "smail"le ifade edebiliyoruz. Yoksa gülüşümüzü duyamıyoruz kulaklarımızla. Değil mi, bu da sanal yani. Resim var ama reel bazda bir insandan sadır olan gülme eylemi yok sesle..! Güldüğümüzü smail'le de olsa ifade etmeyelim ama ifade edilirse de, ses yok, duyma yok, halvet yok, reel birlik yok, buna da "günahtır" nasıl diyeceksiniz? İşin takvası başka bir şey dini hükmü başka bir şeydir, karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum.

5- Burada yaşı küçük olan birinin büyük olana "abi" diye hitap etmesinden doğal ne olabilir ki. O kardeşimizin "abi" şeklinde hitap etmesi, falanın onun anne baba bir abisi olduğu anlamına gelmez zaten böyle anlayan da yoktur. Kendinden büyük birine seslenişin ifadesidir o. Başka da bir şey yoktur ve gayet olması gereken bir sesleniştir. Zaten gerektiğinde bir seslenmeden ibarettir. Dolayısıyla bu da haram değildir. Haram olan kısmı şudur: "Bu benden büyüktür o benim abim gibidir" anlayışı haramdır. Ama böyle anlayan yoktur.
Abi dediğiniz bir insanla evlendiğinizde artık o bir "abi" olmaz, o bir beyefendi olur, koca olur, hitap şekli de, "Ahmet Bey, Hamdi Bey" olur.

Cevaplarıma katılmamak mümkündür. Saygı duyarım. Dua ile.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilikte yaş sınırının düşürülmesi neferlerden daha çok devletin desteğiyle yapılacak bir uygulamadır. Çünkü devlet teb'a'sının bir anlamda anne ve babasıdır. Dolayısıyla devlet kazancının bir bölümünü teb'a'sının yararına harcamalıdır.
Mesela Almanya Devleti müsade etse, 13, 14 yaşında yetişkin erkek ve kızlar evlenebilirler, ne öğrencilikleri buna manidir, ne eğitimleri ne de maddi giderleri buna manidir. Devlet yapabildiği kadar teb'a'sına sosyal olmaya çalışmaktadır.
Diyelim, 13, 14 yaşlarında evlilik oldu ve Almanya Devleti buna resmi müsade etti, işte o Almanya Devleti, o gençlerin gelirlerine göre kendilerine yardımda bulunuyor taki işe girip yerleşinceye kadar.
Yani, kira, elektirik, su, doğalgaz giderlerini devlet karşılamakla beraber, eğer gelirleri de yoksa, o ailenin neferlerine aylık geçinecekleri nakit de devlet tarafından veriliyor.
Bakınız nasıl da oluyor. İslam'ın emri de, yaşam ve hayat fonksiyonu da bu zaten! Siz, sadece size ait olanı değil, size ait olmayan 100 kişinin kazandığını da kendinize alırsanız orada insanlarınıza, milletinize yardımcı olamaz, İslam'ın istemediği ve kötü gördüğü şeyleri de ister istemez ikame etmiş olursunuz.
Biz küçük yaşlarda evliliği ifade ederken, gayemiz zor çıkarmak değildir, güçlük çıkarmak değildir. Gayemiz ve hedefimiz, zinadan uzak temiz bir toplum oluşturmaktır.
Avrupa'da 12 yaşına gelmiş bir kız ve erkeğin zinadan uzak kaldığını düşünemezsiniz. Hemen hemen hepsi, çok çok istisna olmak kaydıyla cem'an ilişki yaşamışlardır ve yaşıyorlar da. Bu hal bizim Türkiye'mizde de yaygınlaşmaya başlandı. Siz evliliğe şiddetli karşı çıkarken 12 yaşlarında, zinayı 12 yaşındaki nesillerin önüne hediyelik paket gibi arzediyorsunuz. Oldu mu şimdi bu? O da onu hemen alıyor ve o yaşlarda zina eylemleri de neferler içersinde yaygınlaşıyor.
Bizim isteğimiz ve arzumuz 12 yaşlarındaki kız ve erkeklerin evliliğine değildir öncelik olarak, bizim isteğimiz ve arzumuz zinadan uzak temiz bir toplumun oluşturulmasınadır. Bu güzelliğin bir parçası da belki de çok önemli parçası kızların ve erkeklerin şer'an nikahlandırılmalardır.
Evet, içersinde bulunduğumuz devlet, kimse kusura kalmasın, kazancını, karını, birikimini, ederini ve nakitini kendisine harcayan devlettir. Böyle de olunca,neferler kendi güç ve kuvvetleriyle, hem kendilerini, hem de aile efradını ve hem de toplumu temiz tutmaya gayret ediyorlar ama onların da gücü ve kuvveti sınırlı olduğundan dolayı başarıyı elde etmek de mümkün olmuyor!

NETİCE

İçersinde bulunduğunuz sistemin kötülüğünü, İslam'ın emrine meydan okumaya kullanmayalım. Yapacağımız şey, sistemin kötülüğüne dik durabilmek ve İslam'ın emrine de itaat eylemektir!
Dualarımızla.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Üzerinde yaşadığımız topraklarda, 12 ila 18 yaş arası kızlar ve erkekler ya okuyorlar, ya çalışıyorlar. Genel durum budur. Öyle değil mi?
Madem 18 yaşına kadar evliliği yasaklayacaksınız kadının ve erkeğin fiziken olgunlaşmaları için, o zaman da 12 yaşından itibaren kızı ve erkeği "ZİNA" ekseninde de koruma altına alacaksınız, taki evlilik yaşlarına kadar.
Sizce de öyle olması gerekmiyor mu? İşte bizim sıkıntımız burada ve biz hadisenin bu tarafını eleştiriyoruz.
Ama sistem tam tersini yapıyor.
12 yaşından itibaren evlilik yaşına kadar kadın ve erkeklerin çalışma sahalarına bir bakınız İslam hemen hemen tamamını "haram" kılmıştır..!!! Ne olacak şimdi..?
Okullarına bakalım, okulda da öğrenciler çalışanlardan pek farklı konumda değiller.
12 yaşından evlilik yaşına kadar erkekler ve kadınlar halvet üzerediler ve halvet (karma) üzere eğitimlerine devam ederler. İslam'a arzedin hadiseyi, ne diyecektir İslam: "Haram!" Ne oldu şimdi..?
Bu hallerde olanların akıbetleri ne olacaktır? Tertemiz bir şekilde, 6 seneyi, 7 seneyi tamamlayabilecekler midir erkekler ve kızlar? Zor gibi görünüyor değil mi?
18 yaşın altındakilere nikah ile beraber "fiili ilişkiyi" yasaklayanlar, nikahsız fiili ilişkiyi özendirecek bir hayatı da onlara arzediyorlar ve kusura bakmayınız onlar da o ilişkiyi küçük yaşlarda yaşıyorlar.

Şunu diyoruz:

Devlet, 18 yaşına kadar kızlarımızı ve erkeklerimizi nikahsız fiili ilişkilerden koruma ve kollama adına her türlü tedbiri almak zorundadır. Olması gereken budur! Sizler de takdir edersiniz.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bugün otobüs durağında otobüs beklerken, 4 tane erkek, ki bunların yaşları olsun en fazla 14 falan ki bunların içinde 14'ten küçük olanlar da vardır. Derken o yaşlarda ve o yaşlarında altında 4 tane kız geldi sesli olarak gülerek heyacanla birbirlerine sarıldılar, öpüştüler, koklaştılar. Sonra her bir erkek bir kıza sarılarak caddeye doğru yol aldılar. Ben de duramadım, orada insanlar da vardı, "Bunları evlendirmeye kalksak buna hukuk da anne ve babalar da karşı çıkar: "Ayyy bu yaşlarda çocukları mı nikahlayacaksınız" derler...!!!
Bana burada bir kardeşimiz soru yöneltti açık açık, Allah kendisinden razı olsun, ben de ona açık açık cevap vereyim:
"Benim kızımın hayatının bir safhasında böyle bir şeyi "TEK BİR KEZ" yaşamasına evliliğini, nikahını tercih ederim, kesinlikle, istiyorsa, evlilik saadeti kurmak istiyorsa, "Buyur evlen..!" derim... Bu kadar...
Böyle bir görüntüye şahsen ben dayanamam, erkek evladım da olsa, kız evladım da olsa iyi şeyler olmaz...
Dolayısıyla, 12 yaşında evlenecekmiş, evlensin arkadaşlar "HELAL"den bahsediyoruz tabiki evlenecek evlenmek istiyorsa...
Eğer toplum böyle devam ederse, 18 yaşın altında cinsel fiili birlik yaşamayan erkek ve kızlar kalmayacak gibi...
Selamlarımla...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilik yaşının bir örfi tarafı vardır, bir de İslami tarafı vardır...

Evlilikte karı kocanın yaş aralıklarının da bir örfi ve bir de İslami tarafı vardır.

Bir kardeşimiz var, 30 yaşlarında, çalışıyor, işi de din eğitmenliği... Kur'an öğrenimi, hafızlık ne bileyim imamlık müezinlik.

Suriyeli'ler de İstanbul'u mesken edindiler artık. Bu arkadaş etraftan insanlarla zenginlerle paslaşıyor bu kardeşlerimize de para, yiyecek ve giyecek yardımlarında bulunuyor. Maşallahı var gayretli.
Bir Suriyeli anne ve baba ve aile yakınlarını da haber ederek bu kardeşimize kızlarını vermek istediler. Kızımız daha 15 yaşına basmış değiller.
Soruldu konuşuldu, onlar, İslam'ın bir sınırını biliyorlar onun akabinde ise örflerden haberleri yoklar, öyle şey bilmiyorlar, kızınız küçük denildi akil baliğa oldu denildi.. :) :) Ne bileyim, erkek (damat) 30 yaşındaymış, 40 yaşındaymış böyle bir şey bilinmiyor, geleneklerinde yok, ailenin de, gelin hanımın da aklından böyle şeyler geçmiyor... vs...
İşte işin bu tarafı ise "örfi" tarafıdır...
Bizim topraklarımızda bizim mahallenin insanlarınca işin bu yönü biraz daha önemlidir. Örf bir anlamda İslam'ın bu emrinin üzerine de bir set çekmiştir.

Arkadaş erkek olmasına rağmen talebi geri çevirdi, İslam ve örf karışımı, gitti imam hatip lisesi mezunu 22 yaşlarında bir kızımızla evleniverdi...

Neden anlattım bunu? Şunun için:

Siz de örf bir şeye iyi bakmayabilir, falanlar da ise o şey'in makulluğu ise normaldir...

Dolayısıyla, örfünüzle o insanlara da çamur atmayınız...

Kabullenelim birbirimizin örfünü...

(Suudiyye, Irak, Libya, Suriye vs.. İkinci, üçüncü hatta dördüncü eşliliği de örfen rahat bir şekilde özümserler... Akıllarına, anormallik gelmez...
Bizim topraklarımızda ne Hıristiyanlık vardır, ne Yahudilik ne de İslamcılık vardır... Garabet bir şey olduğu için örfümüz de biraz garabetçe...
Benim düşüncem sizler katılmayabilirsiniz..
Selamlar...)

Üst Alt