Evlilikte denklik

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Eşlerin birbirine benzemesi lâzım. Ayakkabı ve mestin çiftlerine bir bak!
Ayakkabının bir teki ayağa biraz dar gelirse ikisi de işe yaramaz.
Nikâhta iki kişinin de birbirine denk olması lâzım. Yoksa iş bozulur, geçim kalmaz.
Niceleri kadın alarak Karun gibi zengin oldu; niceleri de kadın yüzünden borçlandı gitti.

Mevlânâ

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayatımız boyunca beyaz atlı bir prens bekledik ve belkide halen bekliyenler vardir...sırıtık.:,
hic kimsenin umudunu yikmak istemiyorum ama biraz daha belki de daha cook beklerler...hy..
O prensin gelmeyeceğini kimse bize söylemedi. Bekledik bekledik bekliyoruz ne gelen vaar ne giden.. nerde kaldi..
bizim beyaz atlı prens yoksa atini mi caldilar da gelemiyor?dfgtn yoksa o atlı bir prens masalarda mi kaldi?saskn..
Ahh guzel kardeslerim.. beyaz atli prensi birakalim da dengimiz, musait ,hayirli biri ciktiginda ins. HAYIRLISI ile deyip bu konuda gerekeni yapalim..
Masal ile gerçeği karıştırsak hep bir hayal Aleminde yasar dururuz...
sonuc bilindigi gibi bekarlarin sayisi cook artar ve ortalik vahim olur...
imami-azam-ebu-hanife evlilikte eslerin denk olmasinin gerekliligni kac kitapta anlatmistir..
hersey degisti..insanlar degisti.. ahh ahh ben senin yasinda iken butun evi gecindiriyordum.. ahh senin yasinda iken iki cocugum bile vardi.. senin yasinda iken borek bile aciyordum O borek acma devri kapandi artik komsular Huubbnn..
artik kofteninde, boreginde, sarmanin da haziri var diye cevap veririr zamane kizlari!!msum..
en cok sorulan sorulardan biri de “Hangi yaşta evlenilmeli?”, “Buluğa erme evlenme yaşı için yeterli midir?” oluyor.
BULUĞ ÇAĞI YAŞA MI İŞARET EDER, YOKSA RUHSAL,DUYGUSAL,ZIHINSEL OLGUNLUĞA MI?
bir orda anlasalim ilk once.. bugunun 26 yasindaki bir erkegi affedin!olgunlugu eski zamandaki 18 yasindaki bir erkegin olgunlundadir niye mi? hmm orayi da siz bulun..ilginç::.
Bizler cocuklarimizin ruhsal, duygusal olarak buyume Sorumluluk olma firsattini vermiyoruz da ondan...
Sorumlu olmiyanlar SORUNLU oluyorlar malesef...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gecenlerde siradan, normal bir Kardesimiz "Abla Ben evlenmek istiyorum"diye sordugunda ona verdigim cevabi buraya yazsam herhalde cook gulerdiniz..
evet evlilik Kismet, Kader Rabbim hayirlisini versin ama Sizlere de bazi onemli gorevler dusmekte diye basladim..
aklini, beklentilerini, kilonu, degistir!!Bu Evlilik konusuna farkli bakis acisindan bak!biraz da bakim , tadilat gerekli sanirim dedim..
birde dengine bak..dengini ara..daha kolay bulursun dedim..
ya daha fazla devam etmiyeyim en iyisi..sırıtık.:,

Kadinlar,KIZLAR dört kategoride dir..zaten bunu yazsam bir cok seyi anlardiniz... neden bazen cirkin bile olan kizlarimiz cook guzel,hanim olan KIZlarimizdan daha once evleniyorlar.. evet Kismet, kader ama bir sey daha var...
hani bir Fikra eklemistim.. Yasli Teyze bile Elektrik alamadim demisti de bizde Teyzem Sen nefes aldigina DUA et diye mizahi vardi..
bu elektrik nedir? insanin kimyasi nedir?
iste insan kendini hangi karegoride oldugunu bilse kafasina takilan bir cook seyi cozebilirdi..

Üst Alt