evlilik ve fiziki yapı

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı geceler yine ben:) ve ilginç sorularım sorum gönül sızıma ; gönül sızım sen diyorsun ki evlilik fizik vs değil gönül işi,ama ben fiziksel olarak beğenmediğim birçok kişiyi reddettim.fiziki görünüş bana göre önemli yada senin demek istediğini net anlamadım açıklarsan mutlu olacağım :)Allah senden razı olsun kardeşim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı geceler, gönül Dostum Evlilik;nasip ,kismet gönül işi!! akıl,fizik işi değil!
bunu bizzatihi kendim yaşadim!!
Kalbine karşılık bir kalp bulmak!Seni senden çok Seven birini bulmak!!
Hamd olsun fiziğim,güzelliğim,tahsilim, maddi durumum, kariyerim,parçalarim iyi!!bir zaman önce engelli ,yaşlı bir insan ile evlenmek istedim..
nasip olmadi..
Ben onun fiziğine değil! Gönlüne,imanina,beni onun ile olduğumda beni nasil hissettirdiğine vurulmuştum.
Onu seviyordum gerisi sadece teferuat fasa fiso!!sevdiğinim icin onu muhteşem görüyordum...
belki fizikî ile eşini doygunluğa erdirebilecek ya manevi, duygusal,ruhsal ,kişilik olarak da haal ve davranişlari ,sevgi, saygi ile kalbini sürekli hoş tutabilecek mi..?

Zahiri dış görünüş bakanı aldatabilir. İnsanlar görürsünüz boylu poslu, eli ayağı düzgün, yakışıklı, güzel, sözü dinlenir konuşması hoşunuza gider.
Zahir itibariyle bize göre haza insan; bilemezsiniz içerisinde neler kaynamakta, neleri barındırmakta, nasıl bir kişiliğe sahip?
İnsanı insan yapan insani manevi değerleri değil midir? Eğer bu değerlerden yoksun ise onun yakışıklılığı, güzelliği, laf ebeliği kime ne fayda verir.
İçi boş kutudan farkı nedir?
fiziksel olarak beğenmediğin O kişileri sevseydiniz fizigini de beğenirdiniz!!

"Ey Gönül! Aşkın belli bir cismi yok ki kişilerde arayasın. Aşkın haritası yok ki define avcılarına başvurasın.
Aşk aramayla bulunur değil ki siparişini yapasın....
AŞK nasip işidir, hesap işi değil. AŞK adayıştır, arayış değil. Sen adanmışsan ...ve bu uğurda yanmışsan, AŞK zaten gelir seni bulur.
MEVLANA-

aşagidaki Hikaye O insana yazilmiştir.selametle..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/10344-bir-ayrilik-hikayesi.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eş seçiminde estetik güzellik mi, ruh güzelliği mi?
Halk arasında lafa gelince, “fizik güzelliği önemli değil, ruh güzelliği önemli” deriz.
malesef;İstatistiklere göre delikanlıların kızlarda aradıkları özelliklerin başında “fizikî güzellik” geliyor.

Aynı şekilde, kızlar da erkeklerde “yakışıklılık” arıyorlar.
Kim ne derse desin, insanın hayatında “güzelin ve güzelliğin” çok büyük etkisi var. Bu duyguyu göz ardı edilemez.
Evlenecek gençler, yanlış da olsa ilk bakışta güzelliğe bakıyorlar.Ruh güzelliği ve diğer davranışlara sonraki safhalarda sıra geliyor.

Ne fizik güzelliği, ne de ruh güzelliğini bir tarafa bırakılamaz.İkisinden de vazgeçilemiyor.
Bu iki “özel ve güzel duygu” insan hayatının her safhasında vardır..
Kişinin fizik güzelliği ile diğer özellikleri arasında bir karar verebilmesi kendi tercihidir.

Yüce dinimiz, evlilikle ilgili bu detayı açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor ve kadının güzelliğini, evliliğin şartlarından biri olarak belirliyor.
Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde: “Kadın dört şey için alınır:
1- Malı
2- Soyu
3- Güzelliği ve
4- Dini, için.
Siz, dindar olanını tercih ediniz.” buyuruyor. (Buharı)

İnsan hayatında, malın-mülkün, soyun-sopun, güzelliğin ve dinin yeri önemli.Bu özellikler, insan hayatının her safhasında karşısına çıkıyor.
Yukarıdaki hadiste de, mal-mülk, soy-sop, güzellik, bu nedenle öne sürülüyor. Kişinin iradesi, “güzellik” ile “dindarlık” arasında serbest bırakılıyor.
Bir tarafta insanı büyüleyen güzelliği, diğer tarafta da “dindar kişiliği.”

Gönül arzu ediyor ki, güzel bir bedende güzel huylar da olsun.Ne yazık ki, iki güzel özellik çoğu zaman bir arada bulunmuyor.
Çünkü her şey “zıddı ile kaimdir.” Zıtlıklar olacak ki, hayatın anlamı ve cazibesi ortaya çıksın.
Fiziksel ve ruhsal güzelliğin bir arada bulunması nadir olduğuna göre, ne yapmak gerekiyor?

“Güzellik” dediğimiz bu kavram ne işe yarıyor?Fiziksel güzellik, “cazibe ve ilgi” çekmek içindir.
Dükkânların vitrinlerindeki malların en güzel şekilde düzenlenmesi tabi ki müşterilerin ilgisini çekmek içindir.

Vitrindeki malı almak istediğinizde, onu size vermiyorlar.
“O mal teşhir içindir, esas mallarımız içeridedir.” diyorlar. Eş seçimindeki durum da buna benzer.

Kadının güzelliği, erkeğin yakışıklılığı dikkat çekip, ilgi uyandırmak içindir.
Güzelliği olmasa, evlenecek kız, kimin ilgisini çeker?Fiziksel görünüm geçicidir, dikkat çekip, bağlantı kurmak içindir.

Bağlantı kurulduktan sonra, ruh güzelliği ile birlikte, diğer güzelliklere sıra geliyor.
Şunu unutmamak gerekiyor, evlenecek eş adayları estetik güzelliğe fazla takılmamalı.
Fransız şairi Victor Hugo’nun dediği gibi: “Güzellik kısa süren bir saltanattır.”

Sonuç itibariyle fiziksel güzellik, “insanın göz zevkini” tatmin eder.
Ruhsal güzellik ise, “insanın iç dünyasını” rahatlatır.
Bu rahatlama sevgiyi, şefkati, merhameti, fedakârlığı ve güveni de beraberinde getiriyor.

Alinti..

Üst Alt