Evlilik ve ailem

G

gozde44

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleyküm arkadaşlar. İçim çok daralıyor bunalıyorum. Evlenmek istediğim görüştüğüm erkek arkadaşım var. Ailelerimizi tanıştırdık. Maddi durumları pek iyi değil. yalansız dolansız herşeylerini aileme anlattılar. kirada oturuyolar şuan. düğünden sonra ev alcaklar inşallah. servisçilik yapıyorlar arabaların borçlarıda var ama çok şükür geçiniyorlar herşeylerini ödeyip kimseye muhtaç olmuyorlar çalışkan insanlar memleketinde evleri mal varlıkları var. ama burda evleri yok diye borçlular diye makam mevkileri yok diye ailem beni vermek istemiyor. Onları aşağılıyorlar. Yeri geliyor benide aşağılıyorlar. çok bunaldım artık rabbimden yardım istiyorum ona dua ediyorum. bana hayırlısını nasip etsin diye. Herşey paramıdır insanlık daha önemli değil midir. Allah yükseltip Allah indirmez mi kulunu. Neden kendilerini bu kadar yüksek görüyorlar. Bana akıl verin napacağımı şaşırdım artık.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, arkadaşim kaç yaşındasınız bilmiyorum ama maddi, manevi,ruhsal, duygusal, aklen psikolojik olarak siz bu evliliğe hazırmısınız.......?
İçiniz çok daralıp bunalmasın...Rabbim hayırlısını nasip etsin diye de dua edin..
Herşey paramıdır insanlık daha önemli değil midir..?
sevgi, saygı,insanlık, azim, Bize ışık tutacak olan aklımız ,çalışkan insan olduktan sonra zaten kendiliğinden herşey gelişir zaman ile olur ...
ama bundan öncesi de ailenizin,izni rızalığı gerekir..her anne, baba evladının iyiliğini ister..

Bir şey nasıl başlarsa genellikle öyle de devam …
sabırlı olun ailenizi iyilikle ,güzellikle ikna etmeye çalışmalısınız...selametle..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Para, muhatapları küşük düşürmek için bir araç değildir. Para, var olan ihtiyaçları gidermek için kullanılan bir araçtır. İnsanlar zenginlikleriyle böbürlenmezler, kibirlenmezler. Neticede bütün varlığımız "O"nundur. Allahü Teala'nındır.
Sizin konunuza gelecek olursak, ki benim etrafım da sizden farklı değiller, erkekler ve kızlar hiç birbirlerini görmeseler, arkadaş olmasalar, uzun vadeli konuşmasalar, dost ve sevgili olmasalar günün birinde anne ve babalarına bir aile gelse de kızlarını anne ve babalarından isteseler ilk kez öyle güzel olur ki, ne hüzün olur akabinde ne de sitem ve ne de keder, tabiki bu benim düşüncem.
Anne ve baba nesıl yalnız değil çocuklarından sorumlu iseler; çocuklar da yalnız değiller anne ve babalarına karşı da sorumludurlar. Her anne ve baba kız olsun erkek olsun evlatlarını güzel, temiz, İman ve İslam aksenli ailelere vermek isterler. Kendileri sıkıntı çekmişlerdir anne ve baba olarak ama evlatlarının da sıkıntı çekmesini istemezler.
Dolayısıyla anne ve babalar bu bağlamda mes'eleye bakıyorlar ve kızlarını istedikleri bir beyle ya da beyin ailesiyle evlendirmeye yanaşmıyorlar.
Aslında burada her şeyi kız istemiştir dolayısıyla anne ve babaya düşen görev şu olacaktır:
Kızlarına talip olan erkek, iman ve islam ekseninde istenilen ve arzu edilen bir durumda ise, erkeğin ailesi de az çok böyle ise, kızın babasına ve annesine şu düşecektir:

"Evladım bizim için hiçbir problem yoktur. Lakin evlendiğinizde maddi anlamda bir takım sıkıntılar yaşayabilirsin, sana talip olan erkek ihtiyaçlarınızı karşılama durumunda bir takım nakıslıklar yaşayabilir, şimdiden söylüyorum, bunları da düşündün mü, senin için bunlar sıkıntı ve darlık değilse, bizim için de problem değildir, davet edin gelsinler, seni verdim gitti" demelidirler.
Yapılacak iş budur..!!!
Siz bir kız olarak, anne ve babanızın ifade ettiği sıkıntılara göğüs gereceğinizi açık açık ifade etmiş ve bu evliliğe razı iseniz ve de duygusal düşünmüyorsanız,
Anneniz ve babanız sizi o erkeğe vermekten başka çareleri yoktur.
İleride sıkıntılar oluşup sabredemediğinizde anne ve babanıza tek bir cümle dahi sitem edemezsiniz! Öyle değil mi..?
Hadi hayırlı olsun, diğer büyüklerinizden yardım isteyiniz anne ve babanızın rızalarını ve olurlarını alınız..!
Diyeceklerim bunlardır.
Selam ve dua ile.

Üst Alt