Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik neye göre yapılmalı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 76114" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Ve Aleykümselam ,Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir.</span></p><p><span style="color: Black">O zaman da Evlilikte de hem Fiziksel görünüm hemde cinsel ve duygusal akil, mantik ortak noktalar üzre kurulur...</span></p><p><span style="color: Black">Malesef fiziksel olarak tatmin olmadğımiz kimseler ile daha sonra araya mesafe girebimekte..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Mutlu, başarılı, sağlıklı bir evlilik için eş adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar...</strong></span></p><p><span style="color: Black">1- Eş adayınızı seviyor musunuz? Aranızda fiziksel ,duygusal ve cinsel bir çekim birlikte var mı?</span></p><p><span style="color: Black">2- Evlilikte kadın-erkek rolleri ve cinsel ilişkiler konusundaki düşünceleriniz birbirine uygun mu?</span></p><p><span style="color: Black">3- Evlilik denince ne anlıyorsunuz ve ilk ne bekliyorsunuz sorusuna uygun cevabı verebiliyor musunuz?</span></p><p><span style="color: Black">4- Alışkanlıklarınız birbirine benziyor mu? Eş adayınızın kabul edemeyeceğiniz bir alışkanlığı var mı?</span></p><p><span style="color: Black">5- Bir eş olarak sizden beklentileri neler? Siz bu beklentileri karşılayabilecek durumda mısınız?</span></p><p><span style="color: Black">6- Gerçekleri mi konuşuyor yoksa duymanız gereken şeyleri mi söylüyor?</span></p><p><span style="color: Black">7- Sinirli mi? Dürüst mü? Kibar mı, anlayışlı mı, düşünceli mi, sadık mı; bu özelliklerini kabul edebilecek misiniz?</span></p><p><span style="color: Black">8- Sosyal-duygusal ve zihinsel olgunluk açısından birbirinize uygun musunuz?</span></p><p><span style="color: Black">19- Eğitim düzeyleriniz birbirine denk mi?</span></p><p><span style="color: Black">10- Politik görüşleriniz veya dini inançlarınız bir birine uygun mu?</span></p><p><span style="color: Black">11- Gelecekle ilgili amaçlarınız veya hayalleriniz uygunluk gösteriyor mu? Geleceğe yönelik teminat oluşturma çabalarınız birbirine benziyor mu?</span></p><p><span style="color: Black">12- Çocuk yapma istekleriniz (isteksizliğiniz) veya çocuk yapma zamanı konusunda anlaşabiliyor musunuz?</span></p><p><span style="color: Black">13- Sorun çözme diliniz birbirine uyuyor mu?</span></p><p><span style="color: Black">musunuz?</span></p><p><span style="color: Black">14- Birbirinizi dinliyor, anlıyor veya anlamaya çalışıyor musunuz?</span></p><p><span style="color: Black">15- Kendinizi onun yanında rahatça ifade edebiliyor ve hissedebiliyormusunuz?</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sen kendini değiştirmedikçe aynı şeyleri yaşarsın..</span></p><p><span style="color: Black">"Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez </span></p><p><span style="color: Black">ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."</span></p><p><span style="color: Black">Enfal sûresi, 53.ayet </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sen kendini güzel, olumlu, hayirli, iyi yönde değiştir ki Rabbim de seni ve etrafindaki insanlari, değiştirsin...</span></p><p><span style="color: Black">Bakış açını değiştirmekle başla işe. Sonra da niyet et; güçlü ve samimi bir iradeyle, olmak istediğin şeye...</span></p><p><span style="color: Black">Yeter ki, boğma kendini kendi ellerinle... kendi nefsinde ,kendi sinirinde,boğulma..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hayat, bir yol mutlaka açar, kendinde bir yol bulmak isteyene. Mukadderat çerçevesinde, bir yolda yürüyenlerle yürümeyenler arasındaki tek fark, </span></p><p><span style="color: Black">bunu Allah'tan yürekli ve samimice isteyip istememeleriyle ilgilidir sadece. Vermeyecek olsaydı, istememizi istermiydi Allah sence..?</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">"en ufak bir tartışmada ayrılacağımmış " Evlilik tehdit ile değil sevgi, saygi, muhabbet ile ayakta durur..kissadan hisse Selametle..</span></p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/23747-elektirik-alamadim.html" target="_blank">https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/23747-elektirik-alamadim.html</a></p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/9493-internette-tanistim-elektrik-alamadim.html" target="_blank">https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/9493-internette-tanistim-elektrik-alamadim.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 76114, member: 1049"] [COLOR="Black"]Ve Aleykümselam ,Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir. O zaman da Evlilikte de hem Fiziksel görünüm hemde cinsel ve duygusal akil, mantik ortak noktalar üzre kurulur... Malesef fiziksel olarak tatmin olmadğımiz kimseler ile daha sonra araya mesafe girebimekte.. [B]Mutlu, başarılı, sağlıklı bir evlilik için eş adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar...[/B] 1- Eş adayınızı seviyor musunuz? Aranızda fiziksel ,duygusal ve cinsel bir çekim birlikte var mı? 2- Evlilikte kadın-erkek rolleri ve cinsel ilişkiler konusundaki düşünceleriniz birbirine uygun mu? 3- Evlilik denince ne anlıyorsunuz ve ilk ne bekliyorsunuz sorusuna uygun cevabı verebiliyor musunuz? 4- Alışkanlıklarınız birbirine benziyor mu? Eş adayınızın kabul edemeyeceğiniz bir alışkanlığı var mı? 5- Bir eş olarak sizden beklentileri neler? Siz bu beklentileri karşılayabilecek durumda mısınız? 6- Gerçekleri mi konuşuyor yoksa duymanız gereken şeyleri mi söylüyor? 7- Sinirli mi? Dürüst mü? Kibar mı, anlayışlı mı, düşünceli mi, sadık mı; bu özelliklerini kabul edebilecek misiniz? 8- Sosyal-duygusal ve zihinsel olgunluk açısından birbirinize uygun musunuz? 19- Eğitim düzeyleriniz birbirine denk mi? 10- Politik görüşleriniz veya dini inançlarınız bir birine uygun mu? 11- Gelecekle ilgili amaçlarınız veya hayalleriniz uygunluk gösteriyor mu? Geleceğe yönelik teminat oluşturma çabalarınız birbirine benziyor mu? 12- Çocuk yapma istekleriniz (isteksizliğiniz) veya çocuk yapma zamanı konusunda anlaşabiliyor musunuz? 13- Sorun çözme diliniz birbirine uyuyor mu? musunuz? 14- Birbirinizi dinliyor, anlıyor veya anlamaya çalışıyor musunuz? 15- Kendinizi onun yanında rahatça ifade edebiliyor ve hissedebiliyormusunuz? Sen kendini değiştirmedikçe aynı şeyleri yaşarsın.. "Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." Enfal sûresi, 53.ayet Sen kendini güzel, olumlu, hayirli, iyi yönde değiştir ki Rabbim de seni ve etrafindaki insanlari, değiştirsin... Bakış açını değiştirmekle başla işe. Sonra da niyet et; güçlü ve samimi bir iradeyle, olmak istediğin şeye... Yeter ki, boğma kendini kendi ellerinle... kendi nefsinde ,kendi sinirinde,boğulma.. Hayat, bir yol mutlaka açar, kendinde bir yol bulmak isteyene. Mukadderat çerçevesinde, bir yolda yürüyenlerle yürümeyenler arasındaki tek fark, bunu Allah'tan yürekli ve samimice isteyip istememeleriyle ilgilidir sadece. Vermeyecek olsaydı, istememizi istermiydi Allah sence..? "en ufak bir tartışmada ayrılacağımmış " Evlilik tehdit ile değil sevgi, saygi, muhabbet ile ayakta durur..kissadan hisse Selametle..[/COLOR] [url]https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/23747-elektirik-alamadim.html[/url] [url]https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/9493-internette-tanistim-elektrik-alamadim.html[/url] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik neye göre yapılmalı?
Alt