Evlilik neye göre yapılmalı?

aykutu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm, evlilik neye göre yapılmalı? kişisel deneyiminizden faydalanmak isterim beni kırmaz iseniz vvcc..32 yaşındayım.Bir evliliğim oldu 8 ay kadar sürdü ve 8 ay önce ayrıldık.Ben 1 ay önce internetde bir siteden bir öğretmen bayanla tanıştım.O da bir evlilik yapmış.Resmini gördüm etkilendim ve Mersine tanışmaya gittim.İlk gördüğümde biraz fiziksel olarak hayal kırıklığına uğradım ama muhabbet edince de ısınma oldu. Önceki eşimden ayrılma, evliliğin yürümeme nedenim de birbirimize yeterince ilgi göstermeyişimizdi.Bu yüzden bende bir korku var,tekrar bir yanlış evlilik yapmak istemiyorum.Evliliğe kendimi hazır hissediyorum ama neye göre karar vereceğimi bilmiyorum. Evlilik neye göre yapılmalı? Fiziksel görünüm olarak etkilenmek mi (yeterince olmadı) iyi zaman geçirmek anlaşmak mı ( bir kaç kez tartışsak da iyi anlaşıyoruz.Tartışma nedenimizde benim ona evlilik konusunda yeterince güven vermemem en ufak bir tartışmada ayrılacağımmış ) Ben namazlarımı kılmaya çalışan bir insanım, evlilik düşündüğüm bayanda benle tanıştıktan sonra kılmaya başladı.Değerli yorumlarınızı yazarsanız çok sevineceğim.Allah Razı olsun.Selam ve dua ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam ,Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir.
O zaman da Evlilikte de hem Fiziksel görünüm hemde cinsel ve duygusal akil, mantik ortak noktalar üzre kurulur...
Malesef fiziksel olarak tatmin olmadğımiz kimseler ile daha sonra araya mesafe girebimekte..

Mutlu, başarılı, sağlıklı bir evlilik için eş adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar...
1- Eş adayınızı seviyor musunuz? Aranızda fiziksel ,duygusal ve cinsel bir çekim birlikte var mı?
2- Evlilikte kadın-erkek rolleri ve cinsel ilişkiler konusundaki düşünceleriniz birbirine uygun mu?
3- Evlilik denince ne anlıyorsunuz ve ilk ne bekliyorsunuz sorusuna uygun cevabı verebiliyor musunuz?
4- Alışkanlıklarınız birbirine benziyor mu? Eş adayınızın kabul edemeyeceğiniz bir alışkanlığı var mı?
5- Bir eş olarak sizden beklentileri neler? Siz bu beklentileri karşılayabilecek durumda mısınız?
6- Gerçekleri mi konuşuyor yoksa duymanız gereken şeyleri mi söylüyor?
7- Sinirli mi? Dürüst mü? Kibar mı, anlayışlı mı, düşünceli mi, sadık mı; bu özelliklerini kabul edebilecek misiniz?
8- Sosyal-duygusal ve zihinsel olgunluk açısından birbirinize uygun musunuz?
19- Eğitim düzeyleriniz birbirine denk mi?
10- Politik görüşleriniz veya dini inançlarınız bir birine uygun mu?
11- Gelecekle ilgili amaçlarınız veya hayalleriniz uygunluk gösteriyor mu? Geleceğe yönelik teminat oluşturma çabalarınız birbirine benziyor mu?
12- Çocuk yapma istekleriniz (isteksizliğiniz) veya çocuk yapma zamanı konusunda anlaşabiliyor musunuz?
13- Sorun çözme diliniz birbirine uyuyor mu?
musunuz?
14- Birbirinizi dinliyor, anlıyor veya anlamaya çalışıyor musunuz?
15- Kendinizi onun yanında rahatça ifade edebiliyor ve hissedebiliyormusunuz?

Sen kendini değiştirmedikçe aynı şeyleri yaşarsın..
"Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez
ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
Enfal sûresi, 53.ayet

Sen kendini güzel, olumlu, hayirli, iyi yönde değiştir ki Rabbim de seni ve etrafindaki insanlari, değiştirsin...
Bakış açını değiştirmekle başla işe. Sonra da niyet et; güçlü ve samimi bir iradeyle, olmak istediğin şeye...
Yeter ki, boğma kendini kendi ellerinle... kendi nefsinde ,kendi sinirinde,boğulma..

Hayat, bir yol mutlaka açar, kendinde bir yol bulmak isteyene. Mukadderat çerçevesinde, bir yolda yürüyenlerle yürümeyenler arasındaki tek fark,
bunu Allah'tan yürekli ve samimice isteyip istememeleriyle ilgilidir sadece. Vermeyecek olsaydı, istememizi istermiydi Allah sence..?

"en ufak bir tartışmada ayrılacağımmış " Evlilik tehdit ile değil sevgi, saygi, muhabbet ile ayakta durur..kissadan hisse Selametle..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/23747-elektirik-alamadim.html

https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/9493-internette-tanistim-elektrik-alamadim.html

aykutu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm

Allah razı olsun kardeşim aydınlatıcı yorumların için.bu ilişki konusunda sizde pek olumlu bir kanaat uyanmamış gibi.doğrusu bende çok kararsızım.inşaallah hakımda hayırlısı olur.son bir kez görüşüp söylediğiniz konular hakkında konuşacağım.ondan sonra allah kerim olmazza muhakkak yeni bi kapı açacaktır rabbim.selam ve dua ile...

Üst Alt