Alıntı:
Hümeyra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamün aleyküm kardeşim;Benim de geçti hatta ikiye katladı yaşım ama yaşım geçti diye olmayacak insana evet diyemem dinde denklik diye bir şey var bu maddi statü denkliği değil elbet ama maneviyatta,karakter ve fıtrat uyumunda olması gerekiyor içlerin ısınması gerekiyor.Paylaşılacak hayata genel anlamda bir bakmak gerekiyor, nasıl paylaşılacak konuşulması planlar ,niyetler,gidilmek istenen yol bilinmesi gerekiyor.Kaşı gözü güzel diye yada bir tane kaide uyuyor diye hayat denilen geniş yelpazenin diğer kanatlarını pas geçmek, yaparım zannetmek, problemlere sebep oluyor.Anlamak bu soruları sorup cevapları ne kadar sizinle uyuşuyor bakmak lazım...Allah cc hakkınızda hayırlı ise beri getirsin hayırsız ise uzaklaştırsın hakikati size göstersin inşallah...
Evlilik için bir iki genel kıstas önemlidir... Gerisi de önemli değildir, ömür dediğin aha bir günlük ya da iki günlük bir şey... Öyle değil mi..?
Evlenmek için adaylarda romanlık maddeler aramanın çok da akıllı bir yönü yoktur diye düşünüyorum...
Ama şu da oluyor, kızlar ve erkekler 30'a yol alınca romanlık madde ve kriterler ifade ediliyor...
Yaş 16'larda olunca, "aşk" olsun yeterli, bana sorarsanız en güzelidir... Ne romanlık maddeler vardır ne kriterler...
Kadınlar erkekler yaşınızı 20 yapmayın evlenin gitsin...''
Selamün aleyküm ihvan bey maşallah evlilik erkeklere ne güllük gülüstanlık değilmi? Evlenin gitsin çünkü kadın ne hisseder bu sorumluluğu kaldıracak psikolojisi var mı ?Size ne değil mi?Yeter ki evlensin bir koca sahibi olsun.Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışınca ne oldu biliyormusunuz ?Adamın ilmi var medrese görmüş,namazı,zikri var Allahtan korkar kadına hoşgörülü olur sahip çıkar kocalığı İslam kaidelerinde olur dedim ,bizde ona göre hürmet ederiz koca der önümüze katarız dedik adam hasta çıktı psikolojik zamane hastalıklarından, hemde bir tane değil birbirine bağlı bir kaç tane hastalık birden şimdi kural kalkan olmasında ne olsun nasıl yaşanır siz biliyormusunuz? Anlamadan ,öğrenmeden bir ömür ceremesini çek babam çek elbet mükafatı vardır ama insanlıktan çıkıyorsunuz ben az kaldı kendimi kaybediyordum her psikoloji hele ki zayıf İslam kaideleri ile yetişmiş bir kadının psikolojisi buna elvenmiyor malesef sizde tutmuş bu kadar çok incelemeyin evlenin diyorsunuz da kabak başımızda patlıyor tecrübeyle sabit... Kadın psikolojisi narindir kadın çiçektir diyen sizdiniz ama hiç bu taraflarını düşün müyorsunuz?Anlamadan dinlemeden evlen, yaş 30 a gelince kurallar varmış!!!Onlar kural değil korkularımıza kalkan dır ...Sizin söylediğinizi yaşayabilmek için efendimizin sağlamlığında ,güvenilirliğinde erkek ümmet lazım etrafınıza bir bakın var mı? Öyle birileri varsa ve bekarsa kuralsız katıksız ben evlenmeye hazırım ama yok herkes bir kandırmaca içinde gerçekler saklanıyor yeter ki kendi nefisleri tatmin olsun .Sizin söylediğiniz kaidelerin yaşanması için herkesin sözde değil amelde ve niyette de müslüman olması gerekiyor hasretiz öyle bir müslüman ümmete

Tabi istisnalar var ama bu karmaşanın içinde bulup ulaşmak çok zor sayıları az ne hikmetse sır gibi saklılar.Zorla döktürdünüz eteğimdeki taşları bana

bizde isteriz buluğa erince tertemiz evlenip kocamızda gözümüz açılsın onunla Kur'an'a edebe ,sünnete uygun yaşamayı mutlu olmayı....Kısacası kardeşim bu zaman da aşk olsun la aşk olmuyor ,anlamadan dinlemeden ,öyle ezbere iş olmaz , bu kumaş bu ölçüye uyar mı?demeden yola çıkmak ahmaklıktır,bir anne baba bile araştırı soruşturur öyle verir yada geri çevirir siz tutmuş aşk olsun diyorsunuz kaideler uysun da aşk ta olsun ama önce denklik lazım, kusura bakmayın biz bunu demek istedik siz bizi işi yokuşa süren ilan ettiniz

sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yemeye çalışan kardeşiniz.Selametle kalın.