evlilik kararı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönül sızım; benim sorum evlilik kararı ile ilgili. Bir talibim var. Kendisi köyde yaşiyor. Bense şehir hayatına ve kültürüne göre büyümüş bir insanım. Şu an tarım ve hayvancılıkla uğraşiyorlar. Bu ise bana pek çekici gelmiyor. şehirde evi var iş bulmuş ve eğer evlenirsek burada yaşayacağımızı söylüyor. Fakat kültürlerimiz çok farklı. Benim istediğim daha kibar, saygın eğitimli bir insandı. Ama yaşimda geçiyor kalbim pek onaylamasada bu yolda ilerlemeli, denemeli miyim? Yoksa hiç bu işi uzatmadan yolları ayırmalı mıyım? karar veremedim. Önerilerinize çok ihtiyacım var. ALLAHA EMANET OLUN.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Beyefendi ne işle iştigal ediyor ki..? Evlendikten sonra da tarım ve hayvancılıkla mı iştigal edecek, ki edebilir de, bu ayıplanacak bir şey değildir. Siz öğretmensiniz.
Dini alanda birbirinizi mutabık ve denk görüyorsanız sıkıntı yaşamazsınız, lakin, dini güzel de olsa, köy hayatı ekseninde yaşamasını iki de bir ifade edecek olursanız bu evlilik de yürümez.
Dikkat etmelisiniz...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, gönül dostu ...O talibinize evet yada hayır demeden önce onu tanımanızı, oturup samimi olarak konuşmanızı tavsiye ederim...

Daha sonra halen kalbiniz onaylamıyorsa ,Kabulenip, hazm edemiyecekseniz , işi uzatmadan yolları ayırmalısınız ama yine de son karar sizin ama bir insanı yargılamak pek adil ve doğru değil o insana kendisini ifade edebilmesi için biraz zaman ve fırsat verin...
ve tanıdıkca ne yapmanız gerekli olan kararı verirsiniz...

bence karşıdaki kişiyi tanımaya çalış,baştan sevmiyorum diyerek kesip atma,biraz tanı tanıdıktan sonra karar ver.ilerleyen yaşlarda etrafta gördüğüm kadarıyla insanlar zaten sevgi aşktan ziyade mantığa da yöneliyorlar.

"Ama yaşimda geçiyor kalbim pek onaylamasada "
yaşım geçiyor çocuk yapmam gerek, çevre ne der , artık seç birini gibi baskılara dayanamayı evlenilir mi?

ben diyorum ki ;sevdiğim, istediğim gibi biri olana kadar evlenmezdim...

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Beyefendi ne işle iştigal ediyor ki..? Evlendikten sonra da tarım ve hayvancılıkla mı iştigal edecek, ki edebilir de, bu ayıplanacak bir şey değildir. Siz öğretmensiniz.
Dini alanda birbirinizi mutabık ve denk görüyorsanız sıkıntı yaşamazsınız, lakin, dini güzel de olsa, köy hayatı ekseninde yaşamasını iki de bir ifade edecek olursanız bu evlilik de yürümez.
Hayırlı akşamlar ; kendisi fabrikada çalişacak işçi olarak fakat bu işleride yapıcam diyor. Küçük görmüyorum tabiki ama kültür uyumsuzluğu olur diye düşünüyorum .hy..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim;Benim de geçti hatta ikiye katladı yaşım ama yaşım geçti diye olmayacak insana evet diyemem dinde denklik diye bir şey var bu maddi statü denkliği değil elbet ama maneviyatta,karakter ve fıtrat uyumunda olması gerekiyor içlerin ısınması gerekiyor.Paylaşılacak hayata genel anlamda bir bakmak gerekiyor, nasıl paylaşılacak konuşulması planlar ,niyetler,gidilmek istenen yol bilinmesi gerekiyor.Kaşı gözü güzel diye yada bir tane kaide uyuyor diye hayat denilen geniş yelpazenin diğer kanatlarını pas geçmek, yaparım zannetmek, problemlere sebep oluyor.Anlamak bu soruları sorup cevapları ne kadar sizinle uyuşuyor bakmak lazım...Allah cc hakkınızda hayırlı ise beri getirsin hayırsız ise uzaklaştırsın hakikati size göstersin inşallah...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Siz öğretmen olabilirsiniz, beyefendinin ahlakını, hayasını, terbiye ve insanlığını, nezaketini beğenmiş sizlere de onun bu güzellikleri ümit vermiş kalbinizi mutmain kılmışsa,

O beyefendinin, dürüstlük ekseninde fabrikada çalışmasının... Tarim ve hayvancılıkla iştigal etmesinin ne sakıncası olabilir ki..?

İfade ettiğimiz hususlarda beyefendi sizlere ümit vermişse, gerisi önemli mi sizce..? Sanırım değildir...

O zaman geriye "evlilik" kalmaktadır...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim;Benim de geçti hatta ikiye katladı yaşım ama yaşım geçti diye olmayacak insana evet diyemem dinde denklik diye bir şey var bu maddi statü denkliği değil elbet ama maneviyatta,karakter ve fıtrat uyumunda olması gerekiyor içlerin ısınması gerekiyor.Paylaşılacak hayata genel anlamda bir bakmak gerekiyor, nasıl paylaşılacak konuşulması planlar ,niyetler,gidilmek istenen yol bilinmesi gerekiyor.Kaşı gözü güzel diye yada bir tane kaide uyuyor diye hayat denilen geniş yelpazenin diğer kanatlarını pas geçmek, yaparım zannetmek, problemlere sebep oluyor.Anlamak bu soruları sorup cevapları ne kadar sizinle uyuşuyor bakmak lazım...Allah cc hakkınızda hayırlı ise beri getirsin hayırsız ise uzaklaştırsın hakikati size göstersin inşallah...

Evlilik için bir iki genel kıstas önemlidir... Gerisi de önemli değildir, ömür dediğin aha bir günlük ya da iki günlük bir şey... Öyle değil mi..?

Evlenmek için adaylarda romanlık maddeler aramanın çok da akıllı bir yönü yoktur diye düşünüyorum...

Ama şu da oluyor, kızlar ve erkekler 30'a yol alınca romanlık madde ve kriterler ifade ediliyor...

Yaş 16'larda olunca, "aşk" olsun yeterli, bana sorarsanız en güzelidir... Ne romanlık maddeler vardır ne kriterler...

Kadınlar erkekler yaşınızı 20 yapmayın evlenin gitsin...

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok özür dileyerek konuya dalayım.Ablacım şöyle bir tavsiyem var.Bazı hocalar burçların doğuştan karaktere etki ettiğini söylüyorlar.Elbette geleceği bilmeleri mümkün dahi değildir.Geleceği yalnız Allah bilir.Ancak bu sebepler dünyasında Allah karakterlerimizi burçlarla ilişkilendirmişte olabilir.O yüzden bence bir burcunu öğrenin.Sizin burcunuzla kıyaslayın.Tabiki bu tek kriter değil lakin en azından bunada bir göz atın derim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Çok özür dileyerek konuya dalayım.Ablacım şöyle bir tavsiyem var.Bazı hocalar burçların doğuştan karaktere etki ettiğini söylüyorlar.Elbette geleceği bilmeleri mümkün dahi değildir.Geleceği yalnız Allah bilir.Ancak bu sebepler dünyasında Allah karakterlerimizi burçlarla ilişkilendirmişte olabilir.O yüzden bence bir burcunu öğrenin.Sizin burcunuzla kıyaslayın.Tabiki bu tek kriter değil lakin en azından bunada bir göz atın derim.

Bence Bu konuya 30 Yaşından aşağı olanlar fikir ve yorum yazmasınlar....sırıtık.:,dfgtn

acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Burc, erkeğin de kadının da doğru sözlü olmalarıdır. Ölümüm geldi, burç nedir, ne değildir, neye faydası vardır hiçbir bilgim yoktur. Bilmek de istemedim açıkçası, halan da öyleyimdir.
Bütün vasıflarımızı muhataba dürüst bir şekilde arze etmeliyiz.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Alıntı:
Hümeyra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evlilik için bir iki genel kıstas önemlidir... Gerisi de önemli değildir, ömür dediğin aha bir günlük ya da iki günlük bir şey... Öyle değil mi..?

Evlenmek için adaylarda romanlık maddeler aramanın çok da akıllı bir yönü yoktur diye düşünüyorum...

Ama şu da oluyor, kızlar ve erkekler 30'a yol alınca romanlık madde ve kriterler ifade ediliyor...

Yaş 16'larda olunca, "aşk" olsun yeterli, bana sorarsanız en güzelidir... Ne romanlık maddeler vardır ne kriterler...

Kadınlar erkekler yaşınızı 20 yapmayın evlenin gitsin...''

Selamün aleyküm ihvan bey maşallah evlilik size ne güllük gülüstanlık değilmi? Evlenin gitsin çünkü kadın ne hisseder bu sorumluluğu kaldıracak psikolojisi var mı ?Size ne değil mi?Yeter ki evlensin bir koca sahibi olsun.Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışınca ne oldu biliyormusunuz ?Adamın ilmi var medrese görmüş,namazı,zikri var Allahtan korkar kadına hoşgörülü olur sahip çıkar kocalığı İslam kaidelerinde olur dedim ,bizde ona göre hürmet ederiz koca der önümüze katarız dedik adam hasta çıktı psikolojik zamane hastalıklarından, hemde bir tane değil birbirine bağlı bir kaç tane hastalık birden şimdi kural kalkan olmasında ne olsun nasıl yaşanır siz biliyormusunuz? Anlamadan ,öğrenmeden bir ömür ceremesini çek babam çek elbet mükafatı vardır ama insanlıktan çıkıyorsunuz ben az kaldı kendimi kaybediyordum her psikoloji hele ki zayıf İslam kaideleri ile yetişmemiş toplumların insanlarının psikolojisi buna elvermiyor malesef sizde tutmuş bu kadar çok incelemeyin evlenin diyorsunuz da kabak başımızda patlıyor tecrübeyle sabit... Kadın psikolojisi narindir kadın çiçektir diyen sizdiniz ama hiç bu taraflarını düşün müyorsunuz?Anlamadan dinlemeden evlen, yaş 30 a gelince kurallar varmış!!!Onlar kural değil korkularımıza kalkan dır ...Sizin söylediğinizi yaşayabilmek için efendimizin sağlamlığında ,güvenilirliğinde erkek ümmet lazım etrafınıza bir bakın var mı? Öyle birileri varsa ve bekarsa kuralsız katıksız ben evlenmeye hazırım ama yok herkes bir kandırmaca içinde gerçekler saklanıyor yeter ki kendi nefisleri tatmin olsun .Sizin söylediğiniz kaidelerin yaşanması için herkesin sözde değil amelde ve niyette de müslüman olması gerekiyor hasretiz öyle bir müslüman ümmete:(Tabi istisnalar var ama bu karmaşanın içinde bulup ulaşmak çok zor sayıları az ne hikmetse sır gibi saklılar.Zorla döktürdünüz eteğimdeki taşları bana:) bizde isteriz buluğa erince tertemiz evlenip kocamızda gözümüz açılsın onunla Kur'an'a edebe ,sünnete uygun yaşamayı mutlu olmayı....Kısacası kardeşim bu zaman da aşk olsun la aşk olmuyor ,anlamadan dinlemeden ,öyle ezbere iş olmaz , bu kumaş bu ölçüye uyar mı?demeden yola çıkmak ahmaklıktır,bir anne baba bile araştırır soruşturur öyle evlendirir yada geri çevirir siz tutmuş aşk olsun diyorsunuz kaideler uysun da aşk ta olsun ama önce denklik lazım, kusura bakmayın biz bunu demek istedik siz bizi işi yokuşa süren ilan ettiniz :) sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yemeye çalışan kardeşiniz.Selametle kalın.

not:ben yazımı hanımların tarafından yazdım fakat bunun tam tersi olan örneklerde mevcut hiç bir şeyi tek taraf yapmıyor hanımlardan da erkeklere eğri olanlar var forumumuzda bile bunu yaşayan kardeşlerim var biliyorsunuz Rabbül alemin cümlemize hayırlı eş hayırlı yuva hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Alıntı:
Hümeyra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kadınlar erkekler yaşınızı 20 yapmayın evlenin gitsin...''

Selamün aleyküm ihvan bey maşallah evlilik erkeklere ne güllük gülüstanlık değilmi? Evlenin gitsin çünkü kadın ne hisseder bu sorumluluğu kaldıracak psikolojisi var mı ?Size ne değil mi?Yeter ki evlensin bir koca sahibi olsun.Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışınca ne oldu biliyormusunuz ?Adamın ilmi var medrese görmüş,namazı,zikri var Allahtan korkar kadına hoşgörülü olur sahip çıkar kocalığı İslam kaidelerinde olur dedim ,bizde ona göre hürmet ederiz koca der önümüze katarız dedik adam hasta çıktı psikolojik zamane hastalıklarından, hemde bir tane değil birbirine bağlı bir kaç tane hastalık birden şimdi kural kalkan olmasında ne olsun nasıl yaşanır siz biliyormusunuz? Anlamadan ,öğrenmeden bir ömür ceremesini çek babam çek elbet mükafatı vardır ama insanlıktan çıkıyorsunuz ben az kaldı kendimi kaybediyordum her psikoloji hele ki zayıf İslam kaideleri ile yetişmiş bir kadının psikolojisi buna elvenmiyor malesef sizde tutmuş bu kadar çok incelemeyin evlenin diyorsunuz da kabak başımızda patlıyor tecrübeyle sabit... Kadın psikolojisi narindir kadın çiçektir diyen sizdiniz ama hiç bu taraflarını düşün müyorsunuz?Anlamadan dinlemeden evlen, yaş 30 a gelince kurallar varmış!!!Onlar kural değil korkularımıza kalkan dır ...Sizin söylediğinizi yaşayabilmek için efendimizin sağlamlığında ,güvenilirliğinde erkek ümmet lazım etrafınıza bir bakın var mı? Öyle birileri varsa ve bekarsa kuralsız katıksız ben evlenmeye hazırım ama yok herkes bir kandırmaca içinde gerçekler saklanıyor yeter ki kendi nefisleri tatmin olsun .Sizin söylediğiniz kaidelerin yaşanması için herkesin sözde değil amelde ve niyette de müslüman olması gerekiyor hasretiz öyle bir müslüman ümmete:(Tabi istisnalar var ama bu karmaşanın içinde bulup ulaşmak çok zor sayıları az ne hikmetse sır gibi saklılar.Zorla döktürdünüz eteğimdeki taşları bana:) bizde isteriz buluğa erince tertemiz evlenip kocamızda gözümüz açılsın onunla Kur'an'a edebe ,sünnete uygun yaşamayı mutlu olmayı....Kısacası kardeşim bu zaman da aşk olsun la aşk olmuyor ,anlamadan dinlemeden ,öyle ezbere iş olmaz , bu kumaş bu ölçüye uyar mı?demeden yola çıkmak ahmaklıktır,bir anne baba bile araştırı soruşturur öyle verir yada geri çevirir siz tutmuş aşk olsun diyorsunuz kaideler uysun da aşk ta olsun ama önce denklik lazım, kusura bakmayın biz bunu demek istedik siz bizi işi yokuşa süren ilan ettiniz :) sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yemeye çalışan kardeşiniz.Selametle kalın.

Şu cümlem yeterlidir sanırım yukarıda da yazmışım:

Kadınlar ERKEKLER yaşınız 20'ye gelmeden evleniniz. Erkekler için de geçerli bir şey bu. Böyle de olmalıdır diye düşünüyorum.
Kadının evde ne gibi bir sorumluluğu var da o bunu kaldıramayacak cümlesi de komiktir.
Laik, kapitalist, İslam'a düşman olan sistemin altında ve onun kriterleri ekseninde "sorumluluk" dayatmayınız, bu sorumluluk onların getirdiği bir sıkıntıdır, İslam'ın bununla ne alakası vardır.
Kadın evde duracak,
Erkek ırgat gibi çalışacak, hanımına bakacak, evine bakacak, çocuklarına bakacak, onların her türlü ihtiyaçlarını giderecek, Kur'an'da bir emirdir tüm bunlar erkeklere.
Sizin sorumluluğunuz nerede burada..???
Kapitalist sistem kadına da çalış, ırgat ol, sabahın köründe sokaklara düş, erkek gibi ha bire çalış aylıkçı ol, para getir vs...
Bunları kim demişse sopayı da onlara göstermek gerekmez mi..?
Müslüman demedi, İslam da demedi...
Kim demişse oraya yöneliniz...
Kadının evlilikte hiç bir sorumluluğu yoktur. Sadece erkek sorumludur...

NOT

Kadın çocuğunu doğurduğunda, çocuğu eline alıp kocasının kucağına koyduktan sonra: "Al çocuğunu emzir" dedittrebilen bir sistemin kriterlerine göre dizayn edilen bir ailede (evlilikte) kadının sorumluluğu olur mu..?

:) :) :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir erkek ikinci bir eşle evlenecek, kadınlar ayaklanıyor. Neden ayaklanıyorsunuz ki onu anlamadık. Halbuki erkek ayaklanacağı yerde kadın ayaklanıyor. :) :) :) Çünkü ikinci eş demek, ayri bir ev demek. Giderlerin ikiye katlanması demek. Çocuk sayısının ziyadeleşmesi demek. Harcamaların yükselmesi demek. Ayda günüzleri çalışıyorsak geceleri de çalışmak demek.
İkinci eş almada erkekler ayaklanacakken kadınlar ayaklanıyor, tamam da be güzel hanım, neden ayaklanıyorsun, derdin nedir diyemiyorsunuz. İkinci evlilik kadının üzerine binen bir yük değil ki, erkeğin sırtına binen bir yüktür. Bırak erkek düşünsün diyemiyorsunuz.
Laik kapitalist sistem İslam'ın bütün değerlerine bu şekilde tecavüz etmiştir ki üzülmemek elde değildir.
Erkeğe yük getiren bir meselede kadınların fevaran etmesi garip doğrusu.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Bizde kaidenin bu olduğunu biliyoruz böyle olsun istiyoruz ama nerede?Ben çalışmazsam babam 2 gün en geç 2 gün sonra dünyayı başıma dar etmeye başlar zamanında söylediği sözler içimde nakış gibi işli unutamıyorum.Öyle anlattığınız gibi düzeni kim istemez ama benim yukarıda anlattığım ve kendi yaşadığım şey çok farklı şahsın kendisi ile ilgili malesef huyu suyu uyuşmayınca,bakılan pencereden aynı şeyleri göremezse insan, farlılıklar her zaman olumlu sonuç vermez insanları birbirinden soğutur , evlilik hır güre döner diyoruz.Bizde isteriz Allah cc bize emrettiği en güzel en verimli yaşlarımızı zamanında yerince değerlendirmeyi ama önce düzen Allah cc göre değişecek ondan sonra bu gülistanlık olsun.
Siz anlaşıp evlilik karar verilmesinden sonraki evreden bahsediyorsunuz biz ise daha evvelinden daha kim kimdir?anlamak meselesinden bahsediyoruz.bunlar olduktan sonra sıra sizin anlattıklarınıza da gelir İNŞALLAH İHVAN BEY:)Selametle kalın.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Konuyu nereden nereye getirdiniz?Kadın ince ayar çalışır bilmiyormusunuz?Şeytana fitne için çok yol açılır bu durumda kıskançlık damarından işler kadını...Sanırım yeterlidir?Ha o konuda o kadar değil zaten ikinci eş birinci eş yetersiz kaldığında verilen ruhsattır ve açıkca hakkını veremezsiniz ama Allah affederim diyor neden altından kalkamayacağınız işlere heves ediyorsunuz ki tek olanın hakkını tam olarak yerine getirmeye çalışsanız da onunla kaynaşsanız olmuyor mu?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Erkekler de kadınlar da bozuluyor. Dolayısıyla, evliliklerde yaş aralığı da yükseliyor.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gönül değişirse dunya değişir.!
Allahim besmelesiz dokunmasin yüreğime sevgili !
Kültür ve statü boş tur boş !
Hepimiz Allahin kuluyuz . Ben bir tasarimciyim !
Suretim afilli olsada içim vardir ki çoban dir boyacidir hamal dir.
Saygim ve sevgim de onlaradir.
Insana saygim vardir.
Selametle

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamün Aleyküm.
Önelikle şunu belirteyim, ben foruma giriş yapmadan yeni açılan konu ve yorumları tek tek gözden geçirir gerekirse foruma öyle giriş yaparım, Meftun, pardon İhvan kardeşimin bu cevabını okuyunca da tövbe estağfurullah demekten kendimi alamadım ve
Bir erkek ikinci bir eşle evlenecek, kadınlar ayaklanıyor. Neden ayaklanıyorsunuz ki onu anlamadık. Halbuki erkek ayaklanacağı yerde kadın ayaklanıyor. :) :) :) Çünkü ikinci eş demek, ayri bir ev demek. Giderlerin ikiye katlanması demek. Çocuk sayısının ziyadeleşmesi demek. Harcamaların yükselmesi demek. Ayda günüzleri çalışıyorsak geceleri de çalışmak demek.
İkinci eş almada erkekler ayaklanacakken kadınlar ayaklanıyor, tamam da be güzel hanım, neden ayaklanıyorsun, derdin nedir diyemiyorsunuz. İkinci evlilik kadının üzerine binen bir yük değil ki, erkeğin sırtına binen bir yüktür. Bırak erkek düşünsün diyemiyorsunuz.
Laik kapitalist sistem İslam'ın bütün değerlerine bu şekilde tecavüz etmiştir ki üzülmemek elde değildir.
Erkeğe yük getiren bir meselede kadınların fevaran etmesi garip doğrusu.
burada ne ima ettiğini açıklamasını rica etmek için foruma giriş yaptım.
Güzel kardeşim burada; Bir erkek ikinci bir eşle evlenecek, kadınlar ayaklanıyor. Neden ayaklanıyorsunuz ki onu anlamadık. diyorsun, iyide bir erkek ilk eşinden ayrılmadan ikinci bir kadınla evlenirken ilk eşi sevincinden çiftetelli mi, yoksa misket mi oynasın.:tamam:.
Halbuki erkek ayaklanacağı yerde kadın ayaklanıyor. diye eklemişsiniz, kadın kocasını zorla mı evlendiriyorki erkek niye ayaklansın ben olsam göbek atarım.

Değerli kardeşim ben bu yazdıklarından inan hiç birşey anlamadım, şu yazdıklarına bir açıklık getirirmisin lütfen...

Selamün aleyküm gönül sızım; benim sorum evlilik kararı ile ilgili. Bir talibim var. Kendisi köyde yaşiyor . bense şehir hayatına ve kültürün göre büyümüş bir insanım . Şu an tarım ve hayvancılıkla uğraşiyorlar. Bu ise bana pek çekici gelmiyor. şehirde evi var iş bulmuş ve eğer evlenirsek burada yaşayacağımızı söylüyor. Fakat kültürlerimiz çok farklı. Benim istediğim daha kibar ,saygın eğitimli bir insandı . Ama yaşimda geçiyor kalbim pek onaylamasada bu yolda ilerlemeli ,denemeli miyim? yoksa hiç bu işi uzatmadan yolları ayırmalı mıyım? karar veremedim. önerilerinize çok ihtiyacım var. ALLAHA EMANET OLUN.
Aleyküm selam kardeşim, güzel kararsız kardeşim burada gördüğün, okuduğun gibi değerli kardeşlerim karşılıklı cevaplar olsada size fikirlerini söylemişler, bende derimki talibin kavun değilki altına bastırıp ham mı, kelek mi diye bakıpta seni ona verelimxxzzl..
Ben sana kısa bir hikaye anlatayım; benim rahmetli ablama istanbuldan bir talip çıktı, bunu bize, istanbulda evi var, kendisine ait dükkanı var vs. vs. diye met ettiler, neyse sonunda dünya evine girdiler, hay girmez olaydılar sonradan öğrendikki benim dediği ev kira, benim dediği dükkan içinde iki takım kendisine ait + oturduğu semtte uçan kuşa borcu varmış ki enson evedeki eşyaları icradan ben kurtardımdfrt..dfrt..dfrt..ve ensonunda 3 tane yeğenimi bana bırakıp hakkın rahmetine kavuştular.

Geçen yıl ben son kızımı talibi buralı ama işleri istanbulda, istanbulda yaşıyorlar diye verdim, şimdi nerdeler biliyormusun? köydeler, kızımda benim yanımda, yo hayır eşinden ayrı değil büyüklerinden ayrı, ayrı çünkü bazı nedenlerden dolayı ben göndermiyorum.

Uzun lafın kısası, bu konuda son karar yine senin kararındır, kültürlerinizi de göz önüne alarak karar vermeden önce sık dokuyup ince elemeni tavsiye ederim...

Selametle.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bunun cevabı gayet kolaydır:

Erkek ikinci bir eşle evlendiğinde:

1- Ayrı bir ev daha demektir.
2- Çocuk sayısının yükselmesi demektir.
3- Harcamaların iki katına çıkması demektir.
4- Erkeğin gayretinin iki katına çıkması demektir.

Yani nereden bakarsanız bakınız, 2. eş, 3. eş ve 4. eş ya da 5 ya da 6 tane cariye (kadın hizmetçi), bunların hepsi ama hepsi "ERKEĞE YÜKTÜR!!!" Kadına hiçbir şey değildir...

Kadın ne diyecek, ekmek getir, yemek getir, evimi al, bana bak, evimi düzenle, yemeğimi yap, başka..??????

Bunlar yük mü bunlar da erkeğe yüktür...

Bütün yükler erkeğe ama erkek 2. eşle evlendiğinde ya da 3. eşle ya da 4. eşle,

Kadınlara bir şey oluyor, hep birden "istemezük..!!!"

Erkek diyeceği yerde kadınlar diyor... :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm İhvan abi, bana söz düşmedi Ekrem abim sormuş ama ben kendimi tutamadım...

Siz işin maddi boyutundasınız! biz de manevi!!

Ne demişler minareyi çalan kılıfını hazırlar!!

Madem ilk eşi yetmiyor adama, ikici eş istiyor hazırlasın o zaman maddiyatını ilk eşine ne bundan?? sen zaten o kadını bırakıp gitmişsin ayıkla artık pirincin taşını!!

Şunu unutuyorsun sanırım; kadınlar kıskançtır hem de çok kıskanç!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt