evlilik karari verirken

K

karasiz

Kayıtsız
Misafir
selamlar gonul sizim sana danismak istedigim cok onemli bir konu var.
Ben 30 yasinda islami yasamaya calisan bir bayanim evlenme talebinde bulunan bir bey var. Birincisi arkadas arama sitelerinde bulundugunu tesbit ettim ayrica namaz kilmayan fakat kilacagini soyleyen birisi ben universite o isi iyi olsada lise mezunu bu sartlar altinda bana ne onerirsin ? gercekten evlilige gec kaldim dusuncesi ile yanlis yapmaktan korkuyorum :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kararsız kardeşim,İyice araştırın ve düşünün

Evliliği bir oldu bittiye geç kaldım! acele etmeliyime getirip eş adayını iyice tanımadan evliliğe karar vermeyiniz.
İnsanlar, yaşanan olaylara karşı tutum ve davranışları ile anlaşılır, tanınır. Bu sebeple, insanı tanımak zaman alabilir. Evleneceğiniz kişiyi tanımada ne acele ediniz ne de tanışma zamanını aylarca uzatarak, evliliği tehir etmeyiniz.

İyi düşünün, araştırma ve incelemenizi tam yapın. Ömür boyu; varlıkta yoklukta, sıkıntıda ve mutlulukta beraber olup birbirinize destek olacağınız bir kişi ile evleniyorsunuz. Hayatınızın en önemli alanını oluşturan evlilik konusunda, eş seçimi yaparken, sağlıklı düşünün, sağlıklı karar verin, karar verirken acele etmeyin.

Bütün araştırma, inceleme ve istişarenizden sonra karar verin, karar verdikten sonra da kim ne derse desin asla geri dönmeyin. Pek çok eş adayı evlilikte, eş seçimi noktasında, kendi adına karar vermekten aciz olduğu için onun adına başkaları karar vermekte, bu durum da ileride tedavisi güç sorunlar doğurmaktadır.

Bu yüzden, evlenecek çiftlerin bilhassa kendilerinin evlilik hayatları ile ilgili, bilgili, duyarlı, şuurlu olmaları, evlilikte kendilerinin aktif rol üstlendiklerini unutmamaları gerekmektedir.

- Evleneceğiniz kişinin dindar olması kadar, aile yapısı, madde mana anlayışı, ekonomik durumu da göz ardı edilmemelidir. Evleneceğiniz kişi ile aile hayatınız bir ömür devam edecek; evlilik hayatınız birkaç ay birkaç yıl ile sınırlı değildir.

Evleneceğiniz kişide, beğenmediğiniz, tasvip etmediğiniz bir durum varsa bu, kuracağınız evlilik hayatınızda problem olabilir. Boşanmamak, yıkmamak üzere, sağlam bir temel atıyorsunuz. Buna göre, ince eleyip sık dokumalısınız.

Evlilik sorumluluktur, mesuliyettir. İnsanlar evlendiklerinde, pek çok maddi manevi sorumluluk ve yükümlülüğü de peşinen kabul etmişlerdir. Maalesef günümüzde, pek çok evlilikte çiftler, bu tür sorumluluk ve mesuliyet duygusu taşıyamadıkları için ya mutsuz huzursuz bir şekilde evlilikleri devam ettirmeye çalışmakta yada boşanmaktadırlar.

Kuracağınız evlilik hayatında, kadınsanız; eşinize itaat etme mesuliyetinden ev işlerine, çocukların bakımına varana kadar, rolünüzü iyice öğreniniz. İslam’da Müslüman kadın nasıl olmalı? Müslüman kadının şahsiyeti, kimliği, kişiliği, sorumlu ve yükümlü olduğu konuları iyice etüd ederek, evlilik öncesinde mutlaka öğreniniz.

- Evlilik huzurdur, mutluluktur, saadettir. İki mutsuz kişinin çizdiği karamsar tablo değildir. Kavga, kargaşa, eziyet, sıkıntı ve çile ile dolu, çekilmez bir hayat değildir.
Evlenen kişi, dinin yarısını tamamlamış olur. Maalesef, üzülerek ifade edelim ki günümüzde pek çok kişinin evlilik hayatı, çiftlerin üzerine yük olmuştur.

evlilik ve aile hayatı, basit bir olgu değildir. Kural ve kaideleri, sorumluluk ve yükümlülükleri olan bir müessesidir. Huzurlu mutlu bir İslami aile, imanlı, şuurlu, sorumluluk şuurunda olan çiftlerin evlenmesi ile oluşur. Şuurlu, bilerek, kural ve kaidelerine riayet edilerek yapılan evliliklerden huzurlu aile, huzurlu aileden de huzurlu bireyler meydana gelir. Huzurlu bireyler ise huzurlu bir toplumun temel taşıdır.HAYDI BAKALIM HAKKINIZDA
hayirlisi..

https://www.islamiforumlar.net/gonu...lik-karari-verirken-nelere-dikkat-etmeli.html

Üst Alt