Evlendikten sonra çalışmak

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm arkadaşlar..
Son zamanlarda kafama takılan bir nokta var. Size de danışmak istedim. Ben din kültürü öğretmeniyim. Yakın zamana kadar bir kolejde çalışıyordum ama sonra bıraktım bir sebebden. Çalıştığım sıralarda mensubu olduğum tarikatten bir teyze bana birini önerdi. Bende zaten ona güvendiğim için, karşıdaki kişinin namazlı niyazlı bir insan olduğunu söyleyince reddetmedim. Neyse karşı tarafın annesi geldi konuştuk biraz.
Ve bana evlendikten sonra çalışıp çalışmayacağımı sordu. Bende ilerde belli olmaz ama şu an çalışmak istiyorum dedim.
Bu mesele gündeme gelmeden önce de acaba çalışmalı mıyım çalışmamalı mıyım diye zaten ikilemde kalmıştım. Bu konuda üzerine denk geldi diyeyim. Ben şöyle düşünüyorum; Allah insanın karşısına fırsatlar çıkarır ve kişinin bunları güzel değerlendirmesi gerekir. Çalışmak uğruna bana hayırlı diye sunulan bir insanı reddetmem sizce yanlış mı? Yani çalışmak dünyalık ve hayırlı bir evlilik ondan önce gelir. Bir yandan da sonuçta benim işim öğrencilerle dikkat edersem sorun yok diyorum. Düşününce ben bir din kültürü öğretmeniyim. Çalışmak konusunda diyorum ki (yanlış anlamayın enaniyet olmasın o anlamda söylemiyorum) benim gibi insanlara toplumda ihtiyaç var. Yani benim kendi çapında dini anlatmaya çalışan insanlara. Bilmiyorum bu konuda şu an biraz kararsızım fikirleriniz benim için önemli..

akdenizli33

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kardesim esinle konus, ogretmen olarak calismana müsade ederse calis derim.. Onemli olan ikinizin sevgisi, anlasmaniz ama ilerde esin sana laf vurmasin, bak ben calisiyorum gibisinden o da onemli tabi ki. Genede buna ikiniz karar vereceksiniz. Mutluluklar diliyorum.. Hayat sartlari zor, ileride cocuklariniz oldugunda gecim sıkıntısı cekmemeniz bakimindan calisman dah iyi olur diye dusunuyorum.

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardesim esinle konus, ogretmen olarak calismana müsade ederse calis derim.. Onemli olan ikinizin sevgisi, anlasmaniz ama ilerde esin sana laf vurmasin, bak ben calisiyorum gibisinden o da onemli tabi ki. Genede buna ikiniz karar vereceksiniz. Mutluluklar diliyorum.. Hayat sartlari zor, ileride cocuklariniz oldugunda gecim sıkıntısı cekmemeniz bakimindan calisman dah iyi olur diye dusunuyorum.
Daha evlenmedim :) karşı taraf maddi durumları iyi olduğu için çalışmasın diyor bende tamam belki şu an çalışmam derim ilerde çalışacağım diye tutturursam diye tedirgin oluyorum. Nefsimle çatışmadayım anlayacağınız..

akdenizli33

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Daha evlenmedim :) karşı taraf maddi durumları iyi olduğu için çalışmasın diyor bende tamam belki şu an çalışmam derim ilerde çalışacağım diye tutturursam diye tedirgin oluyorum. Nefsimle çatışmadayım anlayacağınız..
O kadar emek vermissin, bence meslegini devam ettir derim. Esinle konus bu konuyu ne tepki verecek. Benim esim hala pisman calismadigina o da ögretmenligi birakmisti.

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
O kadar emek vermissin, bence meslegini devam ettir derim. Esinle konus bu konuyu ne tepki verecek. Benim esim hala pisman calismadigina o da ögretmenligi birakmisti.
Tabi ki emek verdim biliyorum ama karsima cikan kisi ahlakli namazli biri. Allah in karsima cikardigi firsati tepersem bi yandan da bu tedirgin ediyor. Su an namaz kilan genc kolay bulunmuyor malesef. Ikilemdeyim..

akdenizli33

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bence sakın emeğini boşa harcama!
Çalışman senin için daha iyi olur.

Ahmed Serdar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İslamda kocanın eşi üzerinde ne hakkı varsa kadın tatbik etmeli,ona göre yaşamalı.tabii kul sırf Allah rızasını gözetiyorsa.

Üst Alt