- Katılım
- 26 Şubat 2011
- Mesajlar
- 503
- Tepkime puanı
- 10


Yoğurt, ek gıdalara geçildiğinde annelerin ilk olarak başladığı gıdalar arasında yer alıyor. İçeriğindeki bol kalsiyum bebeğinizin kemik gelişimi için çok önemli...
Bebeğinizin bu güzel besinden daha fazla faydalanması için yoğurdunu evde hazırlayabilirsiniz. En azından içeriğinde ne olduğundan emin olamadığınız hazır yoğurtlar, miniğinizin midesiyle buluşmamış olur.
Malzeme Listemiz
- 3 kilo süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sütü derince bir tencerede kaynamaya bırakın ve kepçe yardımıyla sürekli karıştırıp havalandırarak 5-10 dakika iyice kaynatın. Kaynayan sütü ılınmaya bırakın. Sütün sıcaklığı parmak yakmayacak sıcaklığa gelince bir kâseye 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 4-5 kaşık ılıyan sütü koyup karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, tencerenin kenarından yavaş yavaş süte ekleyin. Bu işlemi yaparken sütü fazla oynatmayın. Yoğurdun kapağını kapatarak yaklaşık 6-7 saat kadar üzerini örterek mayalanmasını bekleyin. Ilık ortamda 6-7 saat kadar mayalanan yoğurdu buzdolabına alıp en az 1 gün hiç karıştırmadan bekletin. (Daha uzun beklerse daha katı olur.) İşte bebeğiniz için mayaladığınız nefis yoğurdunuz hazır. Miniğinize afiyet olsun!
Not:Bebeğinize 6.aydan itibaren yedirebilirsiniz.
Küçük aşçı diyor ki:
Anneciğim,
Kalsiyum benim
minik kemiklerimin
sağlam büyümesi için
çok önemli. Sakın
ihmal etme!
Hatice Kübra Tongar' dan alıntı