- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler:
50 gram hardal tozu,
1 çay bardağı ılık su,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
3 yemek kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın.
Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin.
Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın.
Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı. Biraz da zevkinize göre ayarlamaya çalışın. Daha akıcı bir kıvam isterseniz, biraz daha ılık su ilave edin.
Hardalınız artık hazır.
Küçük bir cam kavanoza aktarıp, buzdolabına kaldırın.
Aynı gün tüketebilirsiniz, bir gün dinlenirse lezzeti daha iyi oturur.
50 gram hardal tozu,
1 çay bardağı ılık su,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
3 yemek kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın.
Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin.
Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın.
Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı. Biraz da zevkinize göre ayarlamaya çalışın. Daha akıcı bir kıvam isterseniz, biraz daha ılık su ilave edin.
Hardalınız artık hazır.
Küçük bir cam kavanoza aktarıp, buzdolabına kaldırın.
Aynı gün tüketebilirsiniz, bir gün dinlenirse lezzeti daha iyi oturur.