Eşmaya çiçeği

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Eşmaya çiçeğinin bakimi, yetistirilmesi, toprak saksi degisimi budanmasi Eşmaya ciceginin bakimi nasil yapilir, Eşmaya bakımı, üretimi, hastalıkları, sulanması, Eşmayacicegi cicek ekim zamani

EŞMAYA ÇİÇEĞİ

847773.JPG

Adı:
Aechmea Fasciata
Vatanı: Orta ve Güney Amerika, Brezilya
Tanımı: Yaprakları rozet dizilişli, ortası huni şeklinde, kenarları testere dişli, uzun grimsi-yeşil renkli, gümüşi çizgili; çiçekleri uzun bir sap üzerinde, katmerli, mavi tonlarda lekeli, sukkulent karakterli bitkilerdir.
Yetişme İstekleri:
Sıcaklık: Gelişme döneminde 15- 21 derece, kışın 14-18 dereceye gereksinim gösterir, ancak sıcaklık 12 derecenin altına düşmemelidir.
Orantılı Nem: Yüksek orantılı nem (% 70-75) ister.
Işık: Bol ışıklı yerleri severler. Ancak doğrudan günel ışığı alan yerlerde bırakıldıklarında hemen zarar görürler.
Saksı Harcı: Hafif bünyeli kireçsiz karışımlarda iyi gelişir. Saksı harcı hacim olarak eşit miktarlarda yaprak çürüntüsü, funda toprağı, sphagnum yosunu ve kumun karışımıyla elde edilir.

Üretim Tekniği: Üretimi yavru bitkilerin ayrılması ve tohum ile yapılır. Ayırma, yavruların huni oluşturarak, ana bitkinin boyunun yarısına ulaştıkları zaman ve Mart ayı içerisinde yapılmalıdır. Keskin bir bıçakla ana bitkiden ayrılan yavruların çürümemesi için, yara yerine odun kömürü tozu serpilmesi gerekir. Genç bitkiler ana bitkinin büyüme kompostuna dikilirler. Yavru Aechmea'lar 2-3 yıl içerisinde çiçeklenirler. Aechmea'ları tohum ile de çoğaltmak olanaklıdır.
 
Üst Alt