eşiyle güzel zaman geçirmek için vakit bulamayan(!) erkekler kul hakkına girer mi?
kul hakkini bilmem ama karisinin hakkina girer..Allahu alem..
insan hayatta bir cok seylerle imtihan olur evlilikte bu imtihanlardan birisidir ..
bazen sizin istediginiz ,hayal ettiginiz kisiye evlilikle karsilasamazsiniz
Evlilik zor bir surec farkli iki karakterdeki insanin rol ve karekter catismasi olacaktir mutlaka Bunlara sabir gostermek ve bu catismalari ortadan kaldirmak gerekir...
Bu konuda malesef biz bayanlara biraz daha cok is dusuyor galiba..
once bir kendimizi sorgulayalim...nerde hata yapiyorum
hatam varmi diye ben siz hatalisiniz demiyorum ama belli olcun tartin esinizi disaridan eve baglayacak seyler olmali simdiye kadarki yasadiginiz duzeni degistirmeyi deneyin esinizle ortak zevkleriniz nedir onun yapmaktan hoslandigi seyleri kesf etmeye ve birlikte yapmaya calisin
esinizle konusacaginiz ortak konular olmali o konular uzerinde konusun,sebeb nedir bilmiyoruz ama esiniz sizle olmaktan arkadaslarini tercih etmesi dusundurucu!!!
evlenmesi demek arkadaslarindan kopmasi demek degil ,esini ihmal etmesi demek degildir o bu konuda hata yapiyor onun hatasini gormesini saglayin
Sunu soyleyim ki ! bazen bazi bayanlar goruyorum cok monoton ,duzenli bir ev duzeni kuramamis , esini onemsemeyen; kendine bakmayan kisiler var bu kisiler eslerinin evden uzak kalmasina vesile olabiliyolar bu gibi durumlardan kacinmak lazim diye dusunuyorum
butun bu sorgulamalari yaptiniz ama kendinizde hata bulamadiysaniz siz e biraz sabir etmek bunla beraberde esinzi evlilige alistirmaniz ,bu sorumlulugu hissettirmeniz gerekir
esinizi karsiniza alip oturun konusun konusarak bu sorunu halletmeye calisin sizin esinize onun sevgisine ,ilgisine ihtiyaciniz oldugunu anlatin,hissettirin ..
Evlâtlarımız, eşimiz bize Allah`in emânettir..
onlari lanet olmus seytana kaptirmiyalim...
Allah cc.kişinin kendisini bilmeden başkasını tanımaya kalkmanın sorumluluğu almaktan muhafaza etsin...
Evliliği amaç olmaktan ziyade araç olarak görebilmeyi nasib etsin..
amaç olmaktan kasıt ; dünyaya düşkünlük, zevk-i sefaya dalarak ahireti unutmak,evlat ve eş sevgisine inadı bir tutkunluk, vs...
araç olmaktan kasıt ; Rahman'ın rızasını kazanmaya ve eşine dünya ve ahiret hususunda yardımcı olmaktir..