Eşimle annem arasında kaldım

• Konuyu başlatan erayaltın
  • Başlangıç tarihi
E

erayaltın

Kayıtsız
Misafir
Eşimle annem arasında kaldım.
1,5 senedir evliyim.Eşimin ve evimin hiçbirşeyini eksik etmedim , çok param yok ama kimseye muhtaç etmedim , dövmedim sövmedim.Arasıra hırlaşmalarımız oldu, ve hatta bir çok kez de gereksiz yere huzursuz etti beni.Bazı kaprisler ailesine düşkünlüğü , beni hiç ailesine karşı savunmaması ailesi toz kondurmaması vs...ama genel olarak dürüst biridir eşim.yalan da söylediğine şahit değilim.Eşimi mutlu etmeye çalıştım hep.Tıpkı annem gibi. anneme yıllarca baktım en iyi şekilde , o hiç kıymetini bilmedi aksine nankörlük derecesinde.Pek iyi kalpli bir değildir annem.yalan ve iftira diz boyu, çevirdiği oyunlar dümenler gırla.herkesle gereksiz kavgaları beni elalemle kötü etmesi saymakla bitmez.tüm ilgime alakama rağmen abimleri dolduruşa getirip evime baskınlar yapması, kısacası saymakla bitmez kötülükleri var.

Anneme defalarca kızmama rağmen hep affettim , anne sonuçta.Anne işte acımak üzülmek merhamet karışık duygular.
Evliyim şimdi, eşim annemi istemiyor, annemi aslında kimse istemiyor. Abimler sırt çevirdi ablam kaçtı gitti başka yere taşındı. Şimdi napmalıyım. Evde huzur kalmadı.annemi sokağamı atayım ,evde eşime pek sataşmıyor aslında, bende adil davranıyorum. Kimseyi kimseye ezdirmiyorum. Annemi kabul etmesem git desem yüreğim parçalanıyor, kaldıki eşimde pek vefalı biri değil bugün yarın ne yapacağı belli değil. Eşime git desem, annem yüzünde bu kaçınca huzurumun bozulması. Anne her yaptığı kötülüğe rağmen cennet ayağının altında mıdır.napmam lazım zor çok zor. Eşime diyorum bazen, benim için biraz katlan sabır göster ne olur. Zaten 7 aydır katlanıyorum senin annen nankör biri diyor. Annem hakketen nankör biri, kalbinde iylik adına bir şey yok.ama anne işte.

solomon82

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm sevgili kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun, biliyorsun bu bir imtihan dünyası ve hepimiz imtihan dayız Bu durumda adaletli olmak yetmez gerektiğinde hakim olduğun kadar Yeri geldiğinde avukat sırası geldiğinde de savcı olmalısın aile hayatın içinde yanlış anlama bizim de hayatımız dört dörtlük değil ama dışarıdan birisinin bakış açısı birazdaha sana olayları net göstere bilir diye fikrimi yazmak istedim yok sadece çok bildiğimden yada biriysen anladığım için değil cennet annelerin ayakları altındadır evet ama senin annenin başka evlatlarıda var birazda onlara sor bakalım cenneti arıyorlarsa neden senin yükünü paylaşıyorlar eğer davanda haklı isen herkes i bir araya toplayıp herkes e doğru bildiklerini Allah rızası için söylemende yarar var nitekim kardeşlerinde bırak annenden nasiplensin onlarda cennete girebilsin kardeşlerin senden büyükmü küçükmü bilmem ama sanırım evin reisi sen gibi duruyorsun ki herkes sana şikayette bulunuyor Allah yar ve yardımcın olsun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Burada, her bir müslümanın, İslam eksenli hareket etmesi gerekiyor.
Allah'ü Teala, anne ve babalara bakma görevini çocuklarına emir buyurmuştur. Namaz emri ne ise anne babaya hizmet de odur.
Dolayısıyla, bu emri,
1-Erkek evladın bilmesi gerekiyor,
2-Erkeğin hanımının bilmesi gerekiyor,
3-Annenin de bilmesi gerekiyor.
Anne dışarı atılmayacağına göre asla, sabırla ve azimle anneye çocuğu bakacaktır. Çocuğu evli ise, hanımı bu bağlamda kocasına yardımcı olacaktır elinden geldiği kadar. Anne de sabrı kuşanacak, elbiseleri yıkanıyorsa, yemeği yapılıyorsa, odası temizleniyorsa, ilgi ve alakada da bir şey yoksa, sessiz ve sükun ekseninde hayatını kuşanacaktır. Yani anneler gelinlerinin, erkek evlatlarının sabırlarını sınamayacaktır, zaten Allah sınıyor.
Burada önemli olan Allah'ın emrinin, mükellefler tarafından bilinmesidir ve herkes kendine düşen görevi de orta halli yerine getirmelidir.
Dedikodu,
Gıybet,
İftira,
Geçimsizlik,
Nankörlük,
Yalan konuşmak vs.
Bunlar zaten İslam'ın haram ve büyük günahlardan saydığı ameliyelerdir.
Bunların ikame edildiği hiçbir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, güzellik olmaz!
Netice,
Anneye bakılacaktır, dışarı atılmaz.
Anne de İslam ahlakını kuşanacaktır.
Gelin hanım da kocasının annesine bakma zorunluluğunu da bilecektir. Dolayısıyla hiçbir kadın, kocası annesine hizmet etti diye kocasından şikayet etmez, çünkü bu emir Allah'ındır. O da İslam ahlakını kuşanacaktır.
Allah, zorluk çıkarmak istemez! Allah, güçlük çıkarmak istemez ve kimseye zulmetmez.
Aha görüyoruz,
İnsan zorluk çıkarır, güçlük çıkarır, insan zulmeder!
Yapılması gereken şey, her bir bireyin İslam ahlakını kuşanmasıdır.
Sabrediniz ve bu güzelliği anneninize, kendi nefsinizi ve eşinize telkin ediniz.
Göreceksiniz üçünüz de mutlu olacaksınız.
Sabırlar dilerim. Dua ile.

sıradan biri

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun kardeşim cevap verdin.
Evin en küçüğü ve en hassası benim.Abilerim ve ablam daha vurdum duymaz.Annem için, "bunu üzerime attınız" diyebiliyorlar.Şu durumda bol bol ya sabır çekmek lazım galiba.Allah hepimize yardım etsin

Gülll

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Eşim ve annemin arasında kaldim

Selamın aleykum ben 24 yaşındayım ve 2 aydır nisanliyim ve 2 hafta önce de imam nikahim oldu ve şubat da resmi nikahım olacak inşallah. Annem kaldığım şehire gelmesini istiyor eşimin ama eşim istemiyor, olduğu yerde işi var ve buraya gelmek istemiyor.
Ben ikna etmeye çalıştım ama başaramadım, bir yandan annem diyor gelmiyorsa nişanı atacaksin ama ben esimi seviyorum, çok çaresiz kaldım 1 haftadir uyku uyumuyorum, psikolojim bozuldu ayrilcam diye çok korkuyorum, ne yapabilirim.. çok dua ediyorum ama sizlerinde fikirlerini dinimize göre ne yapmalıyım bilmek istiyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim;
Geçmiş nişanlılık tecrübelerime bakarak şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dediğim o kadar çok şey var ki!

Sana bir kardeşin olarak söyleyebilecek tek bir cümlem var onu söyliyeceğim, gerisi için Allahtan hayırlısıyla bu konunun sonuçlanmasını istemen kalıyor.......

Ne annen için nişanlını kır, ne de nişanlın için anneni....

Tarafsız konuş, olumlu yaklaş, empati kur ve güzellikle anlat iki tarafa da her şeyi, gerisi Allah kerim....

Üst Alt