Eşimin ailesi yüzünden boşanmayı düşünüyorum

yasemnn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba arkadaslar ben ıkı yıllık evlıyım, akraba evliligi. Eşimle severek evlendık ama sonu husran. Kaynanam halam oluyor evlenmeden once herkes cok cımrı cok kotu bir kadın diyordu. Evet oyleymiş, kadın umreye gıdıp gelmiş ama insanın gözünün içine baka baka yalan söylüyor. On sozunden dokuzu yalan ama eşim toz kondurmuyor. Yeni evliyken bize geldi 9 kişilik orduyla, bende okul yenı bıtmıs yemek temızlık bırsey bılmıyorum. Halıyle dokuz kısıye yetısmek ıcın cok yoruluyorum yemek, temızlık, cay, kahve, meyve derken aksama kadar oluyorum. Eşimin ıkı kız kardesi var ben boyle kosustururken hıc yardım etmıyorlar, tatıle gelmısler oturup tv ızlıyolar, yıyıp ıcıyolar.
Neyse bır aksam meyveden sonra ben yıne tabakları mutfaga gotururken korıdorda duydum, eşim siz nasıl ınsansınız kalkıp yardım etsenıze kıza dedi. Mutlu oldum benı goren bırı var dıye. Sonra uyuma vaktı moralım bozuk esim neyin var dedi. Bende kardeslerin hiç yardım etmıyor cok yoruluyorum dedım. Kapıyı dınlemısler, sabah oldu kahvaltıda bız gıdecez dedıler, eşim bırsey demedı. Sonra onlar gıderken annesı esime birdaha gelmeyiz oglum, yuvanı yıkmayız senın sen bosver demiş. Eşimi doldurup gıtmıs hıc kendı yaptıklarına bakmadan. Eşim geldi birkac gun bırsey demedı sonra tabı sorun oldu bu. Ailesini kovmuş olmuşum ben, susup gıdene kadar dayansaymısım.

Aradan zaman gecti eşim amelıyat oldu yıne geldı kaynanam sureklı ceyızımı basıma kakıyor ve esım hıcbırsey demıyor. Halbukı et makınesıne, halı yıkma makınesıne kadar var herseyım. Neymıs saat almayı unutmusuz, neymıs cıcek almamısız eve kız evı olarak. Kahvaltı ederken bır gun oglum bu tabaklar cok buyuk kahvaltı tabagı al sonra 3-4 tane dedı. Bende ıkı tane kahvaltı takımım var mısafır gelınce kullanıyorum dedım. Ya durumları maddı acıdan benım aılemden kotu bende buyuklenme olmasın dıye o takımı cıkarmadım, fıncanda cay verıyorum. Bızım gelın sosyete bız boyle gormedık kırarız falan dıyolar.
Eşim hapıse dustu ve evimi memlekete tasıyacaktık, kaynanam evıme gıtmıs on gun kalmıs ben tatıldeyım o sıra, benı aramıyolar evımın heryerını kurcalıyor. On gun sınra arıyor, esin hapıste ben sok oldum gıttım ev tasırken anahtarımı calmıs ben anahtar arıyorum, gormedım valla yavrum dıyor bakıyorum oglu kapıyı acıp ıcerı gırıyor. Sonra benım haberim yoktu dıyoralkis:;:ben sok oldum bu kadar dusecegını bılemedım, kucuk oglu bana agzını acıp gozunu yumuyor ne kaynanam ne kayınbabam tek bırsey demıyolar. Esyaları toplarken bu ceyızınde yoktu nerden aldın, bu sonradan alınmıs dıyor, herseyın cetelesını tutuyor. Ben ne yapıcam bu kadınla, esime soyluyorum ben ne dıyeyım deyıp cıkıyor. Eşim hapısteyken bır kere olsun aılesınden bırı arayıp sormadı benı. Ne yapmalıyım arkadaslar sızce, ben bosanmayı dusunuyorum tıksındım hepsınden, boyle ınsan mı olur ya?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Merhaba kardeşim,
Okuduklarımdan anladım ki; karşımda çırpınan, kendini çaresiz hisseden bir kadın var ama unuttugun bir şey var; çaresiz değilsin!
Evli yuvası için uğraşan bir kadın; yalnız çaresiz ve yorgun olmamalı, hak etmiyor bunu bir kadın!

Yıllarca bizim hayatımıza çok normalmiş gibi içten ve dıştan sözlü ve psikolojik şiddet uyguladılar artık bunlara dur dememiz lazım!
Ben insanları anlamıyorum ya! bilinç altında "yarın benim oğlum evlensin, ben onun evine yerleşeyim, yine istediğim gibi yöneteyim" mi var?

Bırakın Allah Muhammed aşkına şu evli çiftleri kendi hallerine! karışmayın artık yeterrrr!
Ben 7 yıldır kayınvalidemle aynı evdeyim seni o kadar çok iyi anlıyorum ki!

Senin ilk yapman gereken ne biliyor musun kardeşim?
Sabırla, inançla Allaha yönelmek!
Eşine daima içinden gelmese dahi güler yüz, tatlı dil gösterip; onu daima memnun etmek olmalı!
Sonuçta ailesiyle aynı evde değilsin kocan her zaman seninle sen ona ne kadar yakın, ilgili olursan kocan da sana karşı bir o kadar anlayışlı biri olur.

Eşinin ailesiyle ilişkine gelince;
Hayatında problem çıkaran, seninle didişmeye, senin eksiklerini aramaya çalışan insanlar için boşuna nefesini, ömrünü, insanlığını tüketme! saygını ilgini göster ama kocaman bir mesafe koy o kişilerle arana....
Eşinle başkaları yüzünden kavga etmek zorunda değilsin!
Akıllı olursan onlar emeline ulaşamaz!

Senin ilk etapta ilgilendiren eşin ve kendi yuvanız!
Eşinin ailesi gelmiş, gitmiş fark etmez!

Sen sınırını koyduktan sonra onlarda mecbur haddini bilmek zorunda kalacaklar!

Her söylenilene kulak asma! kötü söz, niyeti bozuk insanın ağzından çıkar, sen gönlünü bulandırma sadece büyük bir mesafe koy yeter!

Allaha emanet ol.....

Üst Alt