Eşimi namaz kılmaya nasıl ikna edebilirim

• Konuyu başlatan çerkes22
  • Başlangıç tarihi
Ç

çerkes22

Kayıtsız
Misafir
Eşimi namaz kılmaya ikna edemiyorum, eşimi namaz kılmaya nasıl ikna edebilirim, eşimin namaz kılması için neler yapabilirim?
Selamün aleyküm öncelikle daha öncede soru sormuştum cevabınız için Allah razı olsun. Şimdiki sorum eşimle ilgili. Bende bu zaman kadar zaman zaman namaza başladım çok düzenli kılmadım. Şimdi ramazandan beri kılıyorum çok şükür. Eşiminde kılmasını canı gönülden çok istiyorum bir iki kez söylediğimde kalkıp kıldı ama sonra bana sert bir şekilde bir daha söylememi, kendi isterse kılacağını söyledi. Ben ona şakayla karışık seninle birlikte cennete gitmek istiyorum, sen beni, bende seni destekleyelim birlikte namaz kılalım dedim. Birde 2 çocuğumuz var biz bu evin büyükleriyiz biz kılmazsak onlar nasıl öğrenecekler dedim. Haklısın diyor cuma dışında düzenli namaz kılmıyor. Sabah namazına kaldırıcam benimle kalkarmısın dedim tamam kaldır dedi. Zorlansada kaldırdığımda kalkıp kılıyor belki bu sebeple içinde birşeyler hisseder ve kılmaya başlar diye düşünüyorum. Sonuçta yıllar geriye gitmiyor artık küçük değiliz diyorum. Eşim geçen yıllar kuran okunsa duygulu ağlardı, radyoda dini kanalları dinlerdi bende onun içinde bir cevher olduğunu ama tembellikten yapmadığını düşünürdüm. Şimdi ise çok kararsızzım eşim değiştimi ben onun hakkında yanılgıdamıyım? Şu anda minimum yapmamız gereken namaz kılmak ibadet anlamında, eşim onuda yapmıyor bu konuda bana öneriniz ne olur?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam Kardeşim Eğer evlendiğinizde eşiniz namaz kımıyorsa ve siz bunu biliyor ve onu olduğu gibi kabul ettiyseniz;
ona sonradan zorlama yapma hakkınız yok.Ancak bu yakasını bırakacağınız anlamına gelmez,hal dilli ile ona etki etmelisiniz.......

Çevre önemlidir,içine girdiği çevreyi onu teşvik edecek kişilerden seçmeye o tip arkadaşlarınızla gidip gelmeye başlayın,siz dinimizin emrettiği gibi yüksek ahlaklı olun ki neticede vicdanı onu doğru yola sevkedecektir.

Her ne olursa olsun bazen vermeyince mabud neylesin sultan mahmut ve islamiforumlar.net ailesi vakaları olur, ama hayat son anına kadar imtahandır,
sabredin ,Dua edin...ama neticede eşiniz peşini bırakmayın insan eşinin ateşe düşmesine razı olmaz değil mi..?

Bazı şeyler nasip meselesi dir vakti zamanı gelmeden olmuyor Allah yardımcınız olsun.
namaz kılamak nasip işidir nasibi varsa huzura erer..ha bir de hidayet benden buyuruyor Mevlam..
huzuruna Almak istediği kim ise onu alacaktır ..bizler tebliğ görevini yapalım inşaALLAH ..gerisi Allah kerim.

Zamanla eşinizinde namaza karşı iştiyakı olacaktır bi iznillah..
zorlamayla olmaz fakat sevdirmekle olur..sıkarsanız uzaklaşırr sevdiriseniz yaklaşır
efendimiz nasıl güzel buyurmuşSevdiriniz diyor yaa hani sevdiriniz uzaklaştırmayınız ..

unutmayın eş olarak yükümlüsünüz eşinize öğretmeye,söylemeye ama zorla kıldıramazınız!!
evlat yetiştirme hasebi ile anne olma şerefi bayana verildiği için ..bu yönden eşlerin öğrenmesi çok ama çok önemli bunada vesile sizlerseniz ki ne büyük;
bir şeref sizler için bilmeyene öğretmek çok meşakkatli olsada güzeldir ve sizlere ahiretinize ne kadarda değer kattığını bir düşünün
eşinize şefkatle ve sabırla ve islamiyeti sevdirerek yaklaşın mutlaka namazınıda kılacaktır ..
ilk önce sevmeli..idrak etmeli,kabulenmeli sevgiyle kendi istemeli,kendi varmalı o huzura ..o nimetin farkına varan asla vaz geçemez ..bi iznillah
en güzelini ve en iyisini bilen rahman yardımcınız olsun dilerim...

Doğru namazın yolu, doğru cinsel birleşmeden geçer
utngc..acilangul1

Ç

çerkes22

Kayıtsız
Misafir
son cümleniz

Cevabınız için Allah razı olsun inşallah elimden geleni yapmaya çalışıcağım.Son cümlenizi daha açıklayıcı yazarmısınz
'"Doğru namazın yolu, doğru cinsel birleşmeden geçer"

Gönül sızım...
Erkek ve kadının birbirinden etkilenmesi, etkilemesi ve birbirine meyletmesi yaradılışta var olan bir duygudu. sevgi, alâka ve cinselik, kadınlık iksirini de kullanarak, Eşinizle birlikte namaz kılmanıza yardımcı olabilir..utngc..
"erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer. ".misalinde olduğu gibi, .:tamam:.

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Dualarınızda sürekli ALLAH'ım bir vesile yarat ki eşim de namaza başlasın diye dua edin.KAbul olma ihtimali yüksek ki hayır istiyorsunuz ve eşinizde olsa başkası adına hayır istiyorsunuz....

Üst Alt