Erzurum ketesi tarifi..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
erzurum ketesi,erzurum yöresi ketesinin yapılışı.
keteservis.jpg


Malzemeler;


Harcı için;
150 gr tereyağ

  • 2 su bardağı un
Hamuru için;


2 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ

1/2 su bardağı sıvıyağ

Yarım paket pakmaya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 yumurta

Aldığı kadar un

Ayrıca yufkalara sürmek için;

250 gr tereyağ (eritilmiş)

250 gr sıvıyağ


Harcın hazırlanışı
  1. Tereyağ eritilir Un ilave edilir Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur Soğumaya bırakılır
DSCN0405.jpg



Hamurun hazırlanışı;



  1. Ilık sütte maya ezilir Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur


    DSCN0399.jpg
  2. On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür Yuvarlanır Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir



    DSCN0401.jpg



    DSCN0402.jpg


  3. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır Hamur unlanarak yuvarlak açılır Önce tereyağ sürülür Sonra kavrulmuş undan serpilir


    DSCN0407.jpg



    DSCN0409.jpg


  4. Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir


    burgu.jpg

    bottom.jpg

    son.jpg


  5. Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür Sıcak fırında pişirilir

DSCN0418.jpg

 
Üst Alt