- Katılım
- 2 Eylül 2011
- Mesajlar
- 3,869
- Tepkime puanı
- 37
Erzincan Çorbası .
Malzemeler;
Hazırlanışı;

Malzemeler;
-
- 150 gr.erişte
- 500 gr. yoğurt
- 1 yumurta
- 6 bardak et suyu
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük domates
- 2 sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 150 gr. kıyma
- 200 gr. tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Hazırlanışı;
-
- Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir. Önce soğan biraz pembeleştirilir.
- Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.
- Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.
- Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
- Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.
- Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir.