Emeksiz zahmetsiz ne yetiştirebilirsin ki

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum en nihayet İşyerime dinlenmek icin geldim...
çocuklari yaz kampina gotur, getir..
dondurmaci.jpg

dondurmaciya ugra..bu sicakta beynim kaynar iken sirf onlar havuzda oynayip serinlesinler diye oruclu, oruclu onlarin bakiciligini havuz basinda yap!!

havuz.jpg

bugun burada hava 50 derece sicak idi .. evimde klima var hamd olsun ama onlari havuz basinda yanliz birakamam!!mecburen ben de bahcede oturmaktaydim.. ve soyle dua ettim ..
Eyy Rabbim bu sicakta bu iki sabi ve yetim sirf mutlu olsunlar, serinlesinler diye ben burada kendimi yakmakta ve paralamaktayim.. bunlarin hurmettine yarin beni cehennem atesinden muhafaza et..diye icten, ice dua ettim..
daha sonra onlari parka goturdugumde bir arkadasimi gordum ve -kendini niye bu kadar yoruyorsun.. evde tut!!birde televizyon ac butun gun evde yatsinlar..dedi..sende uyu rahatla...dfrt..
olmaz dedim..bu sabilerin hakkina girerim..ben bunlar icin emek vermekteyim..

İnsanların en değerli şeylerinden biri de emekleridir.
Hayatta en önemli şeyler emek verilerek elde edilmektedir.
bir çocuk yetiştirmek için verilen emek,çekilen zahmet o kadar büyüktür ki insanlar büyüdükleri zaman bile annemin ,babamın,koruyucu annemin, beni evladlik alip buyuten insanin, yada teyzemin bende emeği çok,beni ne zahmetlerle büyüttüler diyebilmektedirler.
çocuklara, verdiğiniz emek, Harcadığıniz zaman,sevgi,yaptiginiz yatirim kadar da karşılığını alırsınız...
çocuklar, verimli bir toprak gibidir ne ekerseniz onu bicersiniz...

anne babanın görevi, çocuklarının önce imanli, durust,kisilikli,mutlu, kendilerine güvenleri sağlam, kendi kararlarını alabilen birer birey olarak yetiştirmektir.
yaşlandığımda bana bakar diye çocuk doğurma zihniyle anne-baba olunmaz...
cocuklar bize Allah-in emanettidir guvencemiz degil!ben sadece Allaha guvenir ve guvencemi Allah a baglarim..
küçük bir cocugun, gün geçtikçe birey,insan, musliman olduğuna şahit olmak oyle guzel bir duygu ki sanki eserini emegini, zahmetinin karsiligini Rabbimin rahmettini goruyorsunuz...

bizim yetiştirdiğimiz çocuklar ilerde yönetecek, yönetilecek, yöneticilerini seçecek.. tüm bunları yaparken onlara verdiğimiz ahlaki değerler, duyarlılık, sağduyu, değer yargıları belirleyici olacak..
bizim yetiştirdiğimiz çocuklar ilerde insanı, hayvanı, doğayı sevecek.. tüm bunları yaparken onlara verdiğimiz duyarlılık, insani değerler, çevre bilinci belirleyici olacak..
bizim yetiştirdiğimiz çocuklar ilerde ana, baba, eş olacak.. bizden gördükleri, öğrendikleri, hayat arkadaşlarına yada çocuklarına davranış şekillerinde belirleyici olacak..

yani bir cocuk degil bir nesil yetistirdigimizin farkindamiyiz..?
insan yetistirmek..dünyanın en zor işidir!
sonuçları sadece seni değil bütün dünyayı etkiler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Anneler babalar her zaman bir olup çocuklarına güzel ahlak ve terbiye öğretmek Her anne ve babanın görevidir.
Çocuğuna ALLAH sevgisini ALLAH korkusunu öğretmeyen anne babalık görevini tam yerine getirmemiştir.
Çocuğunuzla anne -baba değil.Arkadaş olun onun derdini dinleyin.Hiçbir zaman öfkelenmeyin dövmeyin uyarın,ikaz edin..Çocuğunuzda bu tatlı davranışınıza karşılık mutlaka yaptığı hatayı tekrarlamayacaktır.
Ona adını tatlılıkla çağırın.Bağırmayın,şiidet uygulamayın.Ona 'bak bunun çocuğu böyle yapıyor'demeyin.İnşallah çocuğunda terbiyeli ahlaklı olur.

Çocuğunuzu kandırmayın,küçükte olsa yalan söylemeyin.(Arkandan ağlar vs.)..onlar bizden akilli sizi yalanci belemesinler..
Ona her zaman büyükmüş gibi davranın.
Şiddet korku öğretmeyin.Ona ALLAHI ibadeti anlattın.Küçükte olsa anlar.Dualar ezberletin.(Rabbena rabbi yesr vb.)ezberleyince mukafatlandirin..
Çocuğunuzun adını:
Yusufcuğum,yusuf kusum, tosun pasam,canım,tatlım,güzelim diye hitap edin ki o da size babacığım,anneciğim desin.Aranızda böyle sözler kurursanız ilişkiniz daha tatlı sevgili olur.
Asla konuşmasını,sözünü kesmeyin.Sözünü keserseniz çocuğunuz kendine olan özgüvenin yitirebilir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Çocuğunuza Hadis-i şerif ne olduğunu öğretin.Ve başlayın.Bismillah..

-Bismillah her hayrın başıdır.
-Kelamdan önce selam gelir.
-İnsanların en hayırlısı insanlara yararlı olanıdır.
-Dua müminin silahıdır.
-Cennet annelerin ayağı altındadır.
-Kişiyi arkadaşından tanıyın.
-Madem ALLAHta var o zaman ahirette vardır.
-Müslüman din kardeşini gördüğüne yer açması onun görevidir.
-Baba cennetin orta kapısır.
-İnsanlara kötülük yapmaktan uzak dur,Şüphesiz bu senin için sadakadır.

Çocuğunuza bu hadis-i şerifleri öğretin.Ara ara sorun.Ama çok sıkmayın.
Ogün öğrettiğiniz hadis-i şerifi şarkı halindede söyleyebilirsiniz.Çocuğunuza her güne bu hadis-i şerifleri verin.onlari muhakak Camiye gonderin....
Rabbim hayırlı nesiller yetiştirecek annelerin sayısını artırsın inşaAllah

acilangul1

Üst Alt