Elmalı Kayısı Kompostosu Tarifi

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Elmalı Kayısı Kompostosu

500 gr kayısı
2 elma (iri doğranmış)
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı ağartılmış badem (iri dövülmüş)
6 su bardağı su

Şekeri iki bardak suyla bir taşım kaynatın. Kayısıları yıkadıktan sonra yarıp çekirdeklerini çıkarın ve elma ile kaynattığınız şurubun içine atıp, yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirdikten sonra soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kaselere boşaltıp, badem serperek servis yapın.

Not: Badem yerine kayısıların içlerini de kullanabilirsiniz. Kayısı çekirdeklerini kırıp, çıkan içleri kaynar suya atın. Sıcak suyun içinde iç kabukları da yumuşar ve kolaylıkla soyulur
 
Üst Alt