- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
ELMALI BONBON KURABİYE
Malzemeler:
2 yumurta
250gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi
içi için:
6 iri boy elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50gr ceviz veya fındık içi
dışı için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hindistan cevizi
Hazırlanması:
Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun Hamuru 10 dak dinlendirin.
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin.
Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup
hamurun ağız kısmını büzerek kapatın Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk
şerbetin içine bırakın 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.

Malzemeler:
2 yumurta
250gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi
içi için:
6 iri boy elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50gr ceviz veya fındık içi
dışı için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hindistan cevizi
Hazırlanması:
Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun Hamuru 10 dak dinlendirin.
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin.
Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup
hamurun ağız kısmını büzerek kapatın Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk
şerbetin içine bırakın 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.