Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10690" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><strong>Malzemeler</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>3 litrelik cam kavanoz</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>1 litre su</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Elma kabukları</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Kuru ekmek</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>2 çorba kaşığı hazır sirke</strong></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong>Elma Kabuğundan Sirke</strong></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın). Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız. Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın. (Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir. Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin. Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın. Ama sinek v.b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz. Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur. Bizden söylemesi.</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Akşamdan akşama kabukların ilavesi 1 ay sürse, olgunlaşması için de en az 1 ay gerekir. Tabi siz daha küçük bir kavanoza daha az elma kabuğu atarak daha kısa sürede sirkenizi yapabilirsiniz. Hava alacak şekilde ara sıra karıştırmayı unutmayın. Kavanozda bir pelteleşme oluşunca tadına bakın. Zaten sirkenin tadı size en iyi bilgiyi verir. Önce kavanozdakileri tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Sonra pamuklu temiz bir kumaş varsa bunun içine bu sirkeyi koyup bir kaba süzün. Süzülen sirkeyi cam şişelerde ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Sirke soğudukça içinde tekrar peltemsi yapı oluşur. Hiç üzülmeyin. Tekrar süzersiniz. Tortu yapmayan çarşı sirkelerinden daha sağlıklıdır. Eğer isterseniz içebillirsiniz, çünkü asidik yapısı olmadığı için boğazınızı yakmaz. Sebzelerinizi yıkarken bile kullanabilirsiniz.</strong></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong></strong></span> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10690, member: 376"] [SIZE=3][B]Malzemeler 3 litrelik cam kavanoz 1 litre su Elma kabukları Kuru ekmek 2 çorba kaşığı hazır sirke Elma Kabuğundan Sirke Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın). Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız. Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın. (Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir. Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin. Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın. Ama sinek v.b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz. Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur. Bizden söylemesi. Akşamdan akşama kabukların ilavesi 1 ay sürse, olgunlaşması için de en az 1 ay gerekir. Tabi siz daha küçük bir kavanoza daha az elma kabuğu atarak daha kısa sürede sirkenizi yapabilirsiniz. Hava alacak şekilde ara sıra karıştırmayı unutmayın. Kavanozda bir pelteleşme oluşunca tadına bakın. Zaten sirkenin tadı size en iyi bilgiyi verir. Önce kavanozdakileri tel süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Sonra pamuklu temiz bir kumaş varsa bunun içine bu sirkeyi koyup bir kaba süzün. Süzülen sirkeyi cam şişelerde ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Sirke soğudukça içinde tekrar peltemsi yapı oluşur. Hiç üzülmeyin. Tekrar süzersiniz. Tortu yapmayan çarşı sirkelerinden daha sağlıklıdır. Eğer isterseniz içebillirsiniz, çünkü asidik yapısı olmadığı için boğazınızı yakmaz. Sebzelerinizi yıkarken bile kullanabilirsiniz. [/B][/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır
Üst
Alt