- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler:
2 pırasa
1 havuç
1 patates
1 kereviz
2 yumurta sarısı
1.5 kâse yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Yarım limon
Üzeri için:
20 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
* Soğan, pırasa, havuç, patates ve kerevizi temizleyip küçük küçük doğrayın. Bir tencerede 4 bardak suyu kaynatın. Sebzeleri ilave edip pişirin.
* Bir kaba yoğurt, un ve yumurta sarılarını çırpın. 2 çorba kaşığı sebze suyundan ilave edip pişmekte olan sebzelere ekleyin. Limonu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın ve tencereyi ocaktan indirin.
* Bir tavada tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Servis tabaklarına paylaştırdığınız çorbanın üzerine kırmızı tozbiberle kızdırılmış yağı gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın.