Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Ekşili Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10383" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">20 adet orta boy dolmalık biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4 adet kuru soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yarım demet maydanoz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 su bardağı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1,5 çay bardağı zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 çay bardağı nar ekşisi</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 tatlı kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3 su bardağı su</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapımı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Soğan yemeklik doğranır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 5 dakika kavrulur. Daha sonra ince kıyılmış mayadanoz, tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su katılır, 5 dakika daha pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir. Bu arada biberler oyulur, yıkanır. Hazırlanan iç bastırmadan ve yarısını biraz geçecek kadar biberlere doldurulur. Dolmalar yayvan bir tencereye dizilir. Nar ekşisi, kalan yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı su karıştırılır, dolmaların üzerine gezdirilir. Orta ateşli ocakta biberler yumuşayana kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10383, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Malzemeler: 20 adet orta boy dolmalık biber 4 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 2 su bardağı pirinç 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı su Yapımı: Soğan yemeklik doğranır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 5 dakika kavrulur. Daha sonra ince kıyılmış mayadanoz, tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su katılır, 5 dakika daha pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir. Bu arada biberler oyulur, yıkanır. Hazırlanan iç bastırmadan ve yarısını biraz geçecek kadar biberlere doldurulur. Dolmalar yayvan bir tencereye dizilir. Nar ekşisi, kalan yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı su karıştırılır, dolmaların üzerine gezdirilir. Orta ateşli ocakta biberler yumuşayana kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Ekşili Biber Dolması
Üst
Alt