- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 9,111
- Tepkime puanı
- 81
Ekşi Yonca,Ekşi Yonca Nedir,Ekşi Yoncanın Faydaları,Ekşi Yonca yararları nelerdir?
Ekşi Yonca , daha çok dağlık bölgelerde görülür.Açık yeşil saplı yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri vardır. Yoncaları yenilebilen, çiçekleri ise çay harmanı için kullanılabilen bir bitkidir.
Mide yanmasına , hafif karaciğer ve sindirim bozukluklarına iyi gelir. Bu rahatsızlıklara karşı kullanıldığında, soğuk olarak, günde 2 bardak bitki çayı içilir. Sarılık, böbrek iltihabı, egzemalar ve bağırsak kurtlarında bu miktar çay sıcak içilir. Taze bitkinin özsuyu, baslangıç durumundaki mide kanseri, habis dahili ve harici çıbanlara önerilir. Taze özsu, meyve sıkacağı kullanılarak elde edilebilir. Her saat başı 3-5 damla, suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir. Habis harici çıbanlara, bitki özsuyu doğrudan sürülür. Parkinson hastalığında özsu, her saat başında 3-5 damla, civanperçemi çayına karıştırılarak alınır ve dıştan da bel kemiğine sürülür.
Çay : Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak yarım litre sıcak suda haşlanır ve demlenmesi için 5-6 dak. bekletilir.
Mide kanseri, habis dahili ve harici çıbanlara bitkinin özsuyu önerilir.( Her saat başı 3-5 damla, suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir.) Habis harici çıbanlara, bitki özsuyu doğrudan sürülür.
Parkinson hastalığında fayda sağlar (özsu, saat başında 3-5 damla, civanperçemi çayına karıştırılarak alınır.)
Özsu : Tamamen yıkanıp temizlenen yapraklar sıkılarak suyu çıkartılır.
UYARI : Ekşi Yonca Nasıl Kullanılır
Taze olarak kullanılır. Taze yapraklar demlenerek çayı hazırlanır ya da sıkılarak bitkinin öz suyu çıkarılır.
Ekşi Yonca kurutulmaz, yalnızca tazeyken kullanılır.
Ekşi Yonca , daha çok dağlık bölgelerde görülür.Açık yeşil saplı yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri vardır. Yoncaları yenilebilen, çiçekleri ise çay harmanı için kullanılabilen bir bitkidir.
Ekşi Yoncanın Faydası
Mide yanmasına , hafif karaciğer ve sindirim bozukluklarına iyi gelir. Bu rahatsızlıklara karşı kullanıldığında, soğuk olarak, günde 2 bardak bitki çayı içilir. Sarılık, böbrek iltihabı, egzemalar ve bağırsak kurtlarında bu miktar çay sıcak içilir. Taze bitkinin özsuyu, baslangıç durumundaki mide kanseri, habis dahili ve harici çıbanlara önerilir. Taze özsu, meyve sıkacağı kullanılarak elde edilebilir. Her saat başı 3-5 damla, suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir. Habis harici çıbanlara, bitki özsuyu doğrudan sürülür. Parkinson hastalığında özsu, her saat başında 3-5 damla, civanperçemi çayına karıştırılarak alınır ve dıştan da bel kemiğine sürülür.
Çay : Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak yarım litre sıcak suda haşlanır ve demlenmesi için 5-6 dak. bekletilir.
Mide kanseri, habis dahili ve harici çıbanlara bitkinin özsuyu önerilir.( Her saat başı 3-5 damla, suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir.) Habis harici çıbanlara, bitki özsuyu doğrudan sürülür.
Parkinson hastalığında fayda sağlar (özsu, saat başında 3-5 damla, civanperçemi çayına karıştırılarak alınır.)
Özsu : Tamamen yıkanıp temizlenen yapraklar sıkılarak suyu çıkartılır.
UYARI : Ekşi Yonca Nasıl Kullanılır
Taze olarak kullanılır. Taze yapraklar demlenerek çayı hazırlanır ya da sıkılarak bitkinin öz suyu çıkarılır.
Ekşi Yonca kurutulmaz, yalnızca tazeyken kullanılır.
**********
**********